Κώστας Μιαούλης

Το περσικό… χαλί μιας μεγάλης πρόκρισης

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού στην Άγκυρα, τον επτάψυχο Μπέντο και εξηγεί γιατί ο Ανσαριφάρντ αποτελεί την ιδανική λύση για νοκ-άουτ αγώνες.

Ο Ολυμπιακός του δευτέρου μέρους δεν υπήρχε περίπτωση να αποκλειστεί από την Οσμανλίσπορ. Από την ώρα που ο Ανσαριφάρντ έβαλε το πρώτο γκολ, το νερό μπήκε στο αυλάκι και οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν μια ξεγυρισμένη τριάρα στους Τούρκους, με τα δύο γκολ να έχουν έρθει από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Τον παίκτη που ο Μπέντο αναγκάστηκε να ρίξει, αφού ο Ιντέγε για να τα γράφουμε όλα ξεκάθαρα δεν ήθελε να μείνει άλλο στο λιμάνι και αναγκαστικά η μετακόμιση του στην Κίνα ήταν μονόδρομος. Με δεδομένο πως και Καρντόσο δεν υφίσταται, ο Καρίμ με τα χίλια ζόρια πήρε την ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Το πρώτο μέρος δεν προμήνυε σε καμία περίπτωση μια τόσο εμφατική επικράτηση. Υπήρχαν στιγμές του Ολυμπιακού που ακούμπησε από το πρώτο μέρος την μπάλα αρκετά στον Ιρανό, αλλά παρουσιάστηκαν και στιγμές αναμπουμπούλας στην άμυνα. Όμως το δεύτερο μέρος ήταν μια διαφορετική υπόθεση.

Το γκολ του Καρίμ, μετά την πρώτη κεφαλιά του Μποτία, απελευθέρωσε την ορμητικότητα του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» θα έβρισκαν χώρους ήταν δεδομένο πως θα έμπαιναν οι βάσεις για την πρόκριση και για ένα ευρύ σκορ. Ο Ιρανός, με τον τρόπο που κινείται στα εκτός έδρας παιχνίδια μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στον Ελιονούσι, τον Σεμπά και τον Φορτούνη να βρουν χώρους. Μην ξεχνάτε πως ο Ανσαριφάρντ έπαιξε σε μια ομάδα που είναι τρομερή στο transition, άρα ο Μπέντο θεωρώ 100% πως μέχρι τώρα τον είχε αδικήσει. Με τον Ανσαριφάρντ να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κίνησης από τον Ιντέγε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επίθεσης και με την δυνατότητα του ν’ ανοίγουν περισσότεροι χώροι, όλοι θα φανούν περισσότερο και θα είναι πιο αποτελεσματικοί.

Ο Καρίμ έβαλε δύο, έχασε ένα από την εξαιρετική πάσα του Φορτούνη που έπιασε ο Καρτσεμάρσκας, ενώ σε άλλη μια περίπτωση που ο Λιθουανός σταμάτησε τον Νορβηγό, ο Ιρανός πάλι βρισκόταν σε επίκαιρη θέση και ο Ελιονούσι δεν του την έδωσε.

Μετά από μια σειρά μέτριων αγώνων, υψηλό βαθμό παίρνει και ο Λεάλι με τρία σπουδαία stop απέναντι στους αντιπάλους του, ενώ γενικά η «ερυθρόλευκη» άμυνα τα πήγε καταπληκτικά στο δεύτερο μέρος. Ο Ρέτσος έκανε καλό ματς, ενώ στη στιγμή που μπήκε ο Ανδρούτσος ήταν αυτό που έπρεπε. Το χορευτικό του πάνω στον Προχάτσκα είναι για highlight και βέβαια δίνει έτοιμο γκολ στον Ελιονούσι.

Τα νοκ-άουτ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι μια υπόθεση, που μπορεί το γρήγορο παιχνίδι εκτός έδρας να σε πάει μακριά. Αν ο Μπέντο αξιοποιήσει το μεγάλο όπλο που λέγεται Ανσαριφάρντ και φάνηκε σήμερα, έχει τύχη να πάει μακριά στη φετινή διοργάνωση. Ο Ιρανός μπήκε την κατάλληλη στιγμή κι ένας παίκτης που δεν είχε να δώσει κάτι άλλο, έφυγε για την Κίνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x