Κώστας Μιαούλης

Κι όταν δεν σκοράρει, σερβίρει προκρίσεις ο Μπεργκ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νέα ραψωδία του Μπεργκ που κέρασε έτοιμα γκολ τον Μολέντο και τον Λέτο και ο Παναθηναϊκός έχει πλέον σκορ πρόκρισης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το ματς του πρωταθλήματος πέρασε στην ιστορία με μια άνετη νίκη με 3-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά για την 2η θέση,τα πάντα θα κριθούν στα πλέι-οφ. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν μίλησε στη δική του έδρα για ένα τρόπαιο που θέλουν πολύ και οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στα ημιτελικά μετά από 68 χρόνια. Το «τριφύλλι» μπορεί να μπήκε κάπως κουμπωμένο, αλλά ο ΠΑΟΚ για μια ακόμα φορά στην Αθήνα, κάνει μια άοσμη, ανούσια και χωρίς τσαγανό εμφάνιση στη Λεωφόρο για να χάσει με το ακαταλληλότερο από τα λογικά σκορ και πλέον να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ως προς την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός εκ του αποτελέσματος, φάνηκε πως διάλεξε το παιχνίδι που τον ενδιέφερε περισσότερο. Άλλωστε για τις ομάδες που είναι μαθημένες από τη διαδικασία των πλέι-οφ, ο ένας πόντος πάνω ή κάτω που μπορεί να χαθεί δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Εκείνο που μετράει είναι το πώς θα βρεθούν οι ομάδες, δηλαδή σε ποια κατάσταση, όταν έρθει η επιπλέον διαδικασία των έξι αγώνων, την οποία επιτέλους θα δούμε για τελευταία φορά, αφού και άχαρη είναι και δεν προσφέρει τίποτε επί της ουσίας. Είναι ίσως θετική για τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, ώστε να έχουν σε αγωνιστική ετοιμότητα κάποιους από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Εθνική, σε εγρήγορση, αλλά τίποτε παραπάνω.

Το «τριφύλλι» με μεθοδικότητα και προσοχή, αφού μεγάλη ευκαιρία πλην εκείνης του Ενρίκε ο ΠΑΟΚ δεν είχε στο ματς κράτησε το μηδέν πίσω. Κι από τη στιγμή που είχε το προβάδισμα από σχετικά νωρίς στο ματς, το διαχειρίστηκε καλά, γνωρίζοντας πως μέχρι το τέλος του ματς θα έβρισκε ακόμα μία στιγμή για να βάλει και το 2ο. Ακόμα και με 1-0, αφού μιλάμε για καθαρό σκορ, οι «πράσινοι» πάλι θα είχαν προβάδισμα, όμως το σερβίρισμα του Μπέργκ στον Λέτο, σε μια φάση που δείχνει ετοιμότητα και καθαρό μυαλό, σε πολύ προχωρημένο στάδιο του αγώνα, χάρισε μια καθαρή νίκη και πλέον ο Παναθηναϊκός είναι αφεντικό για την πρόκριση. Ο Μπεργκ έκανε ξανά τη διαφορά, αυτή τη φορά μοιράζοντας δύο γκολ για τους συμπαίκτες του και απέδειξε πως ακόμα και αν δεν σκοράρει είναι κομβικός για την έκβαση των αγώνων.

Το 2-0 αποτυπώνει αρκετά την πραγματικότητα, αν και με βάση την εικόνα του αγώνα, αυτό έχει έρθει πολύ πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ και να μην ξεχνάμε και τις δύο εξαιρετικές επεμβάσεις του Γλύκου. Ο Ουζουνίδης ήξερε πολύ καλά, τι έκανε όταν έριξε μια ομάδα που δεν θα είχε καμία τύχη την περασμένη Κυριακή και γνώριζε και σήμερα πολύ καλά τι ακριβώς έπρεπε να κάνει. Ο Παναθηναϊκός με τους Σουηδούς του σε εξαιρετική ημέρα, αφού και ο Χουλτ έκανε σπουδαίο ματς, καθάρισε με 2-0 και τώρα είναι δύσκολο να χάσει την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη θα πρέπει να ξεπεράσει αυτό το σύνδρομο των Αθηνών αν θέλει να πάει παραπάνω. Μαζεύονται ξανά τέσσερις ήττες στο Λεκανοπέδιο, εκ των οποίων μόνο στη μία οι Θεσσαλονικείς φάνηκαν ανταγωνιστικοί και πάλεψαν τον αγώνα μέχρι τέλους. Μια μία-δύο ευκαιρίες στις ισάριθμες τελευταίες καθόδους του ο ΠΑΟΚ δικαίως έχασε με κάτω τα χέρια και από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και σήμερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x