Κώστας Μιαούλης

Κλωναρίδης και Τρίστασον της δίνουν στοιχεία που δεν είχε

Ο Κώστας Μιαούλης κάνει μια σούμα των εντυπώσεων του για το διήμερο των πρώτων φιλικών της ΑΕΚ και προσπαθεί να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα, για το τι υπάρχει στο νου του Χιμένεθ.

Θεωρώ πως θα είναι και άστοχο και ανεδαφικό να κρίνουμε ένα δεύτερο φιλικό μέσα σε 25 ώρες και να μιλήσουμε για κακή, πιο μέτρια ή καλή εικόνα. Η ΑΕΚ νίκησε μια πιο έτοιμη ομάδα που έπαιζε σε όλο το πρώτο μέρος κατς και θα μπορούσε να έχει κι άλλες απώλειες σήμερα, μετά απ’ αυτή του Βράνιες το Σάββατο. Πάλι καλά που ο Αϊντάρεβιτς σε μια φάση του πρώτου μέρους έκανε το αλματάκι μαζεύοντας τα πόδια, γιατί θα είχαμε νέα απώλεια σήμερα, ενώ ο Βινίσιους μάλλον δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό από το χτύπημα που δέχτηκε. Σε αυτό το σημείο, οφείλω να επισημάνω, πως ίσως η ΑΕΚ θα πρέπει ν’ αναθεωρήσει κάποιες απόψεις για φιλικά που κλείνει. Οι ομάδες του πρώην χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ είναι υπέρμετρα σκληρές και πολλές φορές ρίχνουν στο ψαχνό.

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να σχολιάσουμε ορισμένες πρώτες σκέψεις του Χιμένεθ για την ενδεκάδα και για τα πρόσωπα που θα τη συνθέσουν. Έτσι λοιπόν θα προχωρήσω σε μια συνολική αποτίμηση όσων είδα στα δύο παιχνίδια μιας και ουσιαστικά για δύο παιχνίδια σε ένα 24ωρο σχεδόν, δεν μπορεί και δε δικαιούται κανείς να προχωρήσει σε σχόλιο, με τους παίκτες να κάνουν πρωί προπόνηση και το βράδυ να παίζουν αγώνα. Προχωρώ στις σκέψεις μου λοιπόν για το πώς έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα, μετά την πρώτη διπλή εντύπωση που μας άφησαν τα δύο φιλικά.

Η μάχη στη θέση του τερματοφύλακα είναι τελείως ανοικτή. Τόσο ο Μπάρκας, όσο και ο Ανέστης έκαναν καλά παιχνίδια. Ο δεύτερος έβγαλε όλο το παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο έπαιξε και λίγο ο Τσιντώτας. Εδώ τα πράγματα είναι ισορροπημένα και φρονώ πως θα έχουμε μια ανοικτή κούρσα στη θέση για το Νο1, όπου δεν υπάρχει πάντως ξεκάθαρο φαβορί.

Στις άκρες ο Μπακάκης με τον Γκάλο από δεξιά θα δώσουν σκληρή μάχη. Ο Έλληνας μπακ ωστόσο μου μοιάζει να έρχεται με φόρα από το φινάλε της προηγούμενης σεζόν και μου φαίνεται πιο ασφαλής λύση και όταν η ομάδα αμύνεται. Θα γίνει μια διεκδίκηση για εκεί, αίσθηση μου όμως είναι πως ο Έλληνας θα είναι τουλάχιστον ισάξιος ανταγωνιστής του Γκάλο και ίσως πιο αξιόπιστος αμυντικά.

Από την άλλη μεριά η εικόνα του Λόπες με τον Βινίσιους συγκριτικά, μου δίνει την εντύπωση πως ο πρώτος για τα παιχνίδια ειδικά εντός ΟΑΚΑ με τις περισσότερες ομάδες θα είναι βασικός. Βέβαια οφείλω να πω πως και αμυντικά ο Βινίσιους στάθηκε καλύτερα από τον Λόπες και ανασταλτικά. Στο κέντρο της άμυνας η εντύπωση είναι πως ο Τσόσιτς είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, διαβάζει καλά τις φάσεις, αλλά είναι ή τουλάχιστον φαίνεται ένα κλικ αργός. Ο Τσίγκρι βγάζει ποιότητα από την αρχή και μακάρι να είναι γερός. Ο Τζανετόπουλος στο δεύτερο φιλικό μου έκανε πιο θετική εντύπωση από το πρώτο.

Στα χαφ το πρόβλημα του Σιμόες σίγουρα αποτελεί ένα ακόμα δυσάρεστο μαντάτο. Ο Γαλανόπουλος πιστεύω πως έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να πάρει χρόνο συμμετοχής και πιστεύω πως αυτή μπορεί να είναι η χρονιά της εκτόξευσης του. Ο Αϊντάρεβιτς από την άλλη έχει τα συν, όπως είναι η μεταβίβαση του και το κράτημα της μπάλας, από την άλλη είναι αργός. Ο Γιόχανσον αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο, είμαστε νωρίς στην προετοιμασία, είχε και υποχρεώσεις με την Εθνική του ομάδα, οπότε περιμένω περισσότερα απ’ αυτόν.
Από εκεί και μετά πάμε μπροστά τώρα όπου το πράγμα παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Ο Τρίστανσον μαζί με τον Κλωναρίδη είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που κλέβουν αυτή τη στιγμή τις καρδιές των Ενωσιτών. Ο Ισλανδός είναι ποδοσφαιριστής που έλειπε από την ΑΕΚ και έχει πολλές δυνατότητες στο ένας εναντίον ενός. Όπως είναι πασιφανές πως έλειπε και η ταχύτητα του Κλωναρίδη. Η ΑΕΚ είναι διαφορετική μπροστά γιατί έχει ένα πολύ δυνατό παίκτη πλέον στο ρόστερ όπως είναι ο Γιακουμάκης. Ο Έλληνας φορ και στο δεύτερο παιχνίδι που δεν τροφοδοτήθηκε, έδωσε μάχες, τις περισσότερες τις κέρδισε και δείχνει να είναι μια αξιόπιστη λύση. Ο Λιβάια από την άλλη έχει μπροστά του αρκετό χρόνο να μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών του.

Αυτό που θα απασχολήσει και θα κουβεντιαστεί όλη τη χρονιά αρκετά πιστεύω στην ΑΕΚ, είναι ο τρόπος που θα μπορέσει να χωρέσει ο Μάνταλος, όποτε ο Χιμένεθ θα έχει σαν επιλογή το 4-4-1-1. Στα άκρα πλέον υπάρχει και ο Λάζαρος, μην ξεχνάμε τον Πατίτο που είναι τραυματίας. Αν ο «Κλώνα» παίζει τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού με οποιονδήποτε παρτενέρ μπροστά, θα είναι ένα ερωτηματικό το πού θα χρησιμοποιείται ο Μάνταλος. Θα παίζει στο ένα από τα δυο άκρα; Θα πάει πιο πίσω; Αυτός ίσως είναι και ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Μανόλο Χιμένεθ. Σε 4-2-3-1, ο Πετράν θα παίζει σίγουρα πίσω από τον επιθετικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x