Κώστας Μιαούλης

Κορυφαίο ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ στη στιγμή που κρινόταν ίσως και η σεζόν

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ΑΕΚ στην περιφέρεια, για τον Αλμπάνη που έκανε απίθανα πράγματα και για το πόσο μπορεί να αλλάξει αυτή η νίκη την ιστορία στη χρονιά.

Ήταν δεδομένο πως αυτό το ματς με άλλο αποτέλεσμα πλην νίκης θα έφερνε μεγάλη γκρίνια και προβληματισμό καθώς η ΑΕΚ θα έμενε νωρίς πέντε ή έξι πόντους μακριά από την κορυφή. Ο τρόπος που ήρθε αυτή η νίκη, το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Ένωση στο δεύτερο μέρος και ο δρόμος μέσα από τον οποίο πήρε τη νίκη, είναι τέτοιος που μπορεί ν’ αλλάξει πολλά. Χωρίς να παραγνωρίζει κανείς και αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη της και τα εμπόδια που προέκυψαν στην πορεία της αναμέτρησης.

Ο Χρήστος Αλμπάνης δεν είναι μόνον εξτρέμ. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με σύγχρονα χαρακτηριστικά, που μπορεί να κάνει ζημιά στον αντίπαλο στο ένας εναντίον ενός και μπορεί και με τις πάσες του να δώσει τεράστια βοήθεια στους συμπαίκτες του. Μπαίνοντας στο ματς στη θέση του πολύ καλού στο πρώτο μέρος Ολιβέιρα, έδωσε μια άλλη ώθηση παίζοντας δίπλα στον Λιβάια στην επίθεση, έδωσε ένα έτοιμο γκολ στον Βέρντε που δεν μπήκε, μία ασίστ στον Λιβάια που μπήκε και μια απίθανη παρουσία. Ο Μάρκο εξαιρετικός και πεισματάρης, τους ζάλισε όλους στο δεύτερο μέρος, παίρνει κι αυτός εξαιρετικό βαθμό, όπως και ο Σιμόες που έχει ευθύνη στο γκολ που δέχεται η ΑΕΚ στην εκκίνηση, αλλά από εκεί και μετά έχει κάνει απίθανο ματς. Όπως βοήθεια έδωσε, παρά τη διστακτικότητα του κάποιες στιγμές και ο Σιμάο.

Η ΑΕΚ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της σε αγώνα που δίνει στην επαρχία και αυτό έχει την αξία του και τεράστια σημασία τη δεδομένη στιγμή. Βέβαια βγαίνει λαβωμένη με απώλεια του Ολιβέιρα και του Γαλανόπουλου, συν όλα τα άλλα προβλήματα που έχει από τραυματισμούς .Η ουσία όμως είναι πως έμεινε ζωντανή, στο να μην βρεθεί να κυνηγά από πολύ νωρίς και αυτό μπορεί να παίξει ψυχολογικά σημαντικότατο ρόλο για τη συνέχεια. Ειδικά σε μια αγωνιστική που ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο αγκομαχώντας και ο Ολυμπιακός έβγαλε κόπωση στην Λάρισα, στο δεύτερο μέρος.

Επειδή βέβαια δεν πήγαν όλα τέλεια και στην Τρίπολη, υπάρχουν θέματα να διορθωθούν. Είναι ανεπίτρεπτο να τρως τρεις-τέσσερις κάθετες στην πλάτη, με τα χαφ να είναι τόσο παθητικά και με διάταξη τριών παικτών στο κέντρο της άμυνας. Η ΑΕΚ δεν θα έπαιρνε νίκη σήμερα, αν δεν έμπαινε το γκολ του Σιμόες στις καθυστερήσεις, γιατί θα είχε δεχτεί δύο γκολ σε τρεις φάσεις του αντιπάλου που ήρθαν με πανομοιότυπο τρόπο.

ΥΓ: Ο Σιδηρόπουλος χαρίστηκε στον Μπαράλες στη φάση της διεκδίκησης του με τον Μπακάκη στο 81’. Αλλά δεν πρέπει να είναι αυτή μια εξέλιξη που εκπλήσσει αυτή.

ΥΓ1: Ο Τάσος Τσατάλης τήρησε το γούρι και σε αυτό το ματς που παρακολουθήσαμε παρέα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x