Κώστας Μιαούλης

Κρατάει την εμφάνιση Μποτία-Προτό και το γκολ του Νικολάου ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αναμενόμενη ήττα του Ολυμπιακού, για τον εξαιρετικό Μποτία που έκανε μια σπουδαία εμφάνιση στην επιστροφή του και για τους Προτό και Νικολάου.

Παρά το γεγονός πως γινόταν λόγος για το πού θα σταματήσει το κοντέρ, όπως και με τη Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός δεν έπαθε μεγάλη ζημιά από άποψη εύρους σκορ στο «Καμπ Νου». Μάλιστα μετά το δύσκολο πρώτο 40λεπτο, ήρθε το «δώρο» του Πικέ για να καθορίσει τις ισορροπίες του ματς.

Η Μπαρτσελόνα ακόμα και με δέκα ποδοσφαιριστές ήταν περίπου βέβαιο πως θα κέρδιζε, αλλά αφού έβαλε το δεύτερο και το τρίτο μαζί, ήταν μέσα στο σενάριο το να χαλαρώσει. Ήρθε και το γκολ του Νικολάου για να «γλυκάνει» λίγο τη βραδιά και να της αφήσει, μια, πάντοτε τηρουμένων των αναλογιών, λογική διάσταση. Άλλωστε και πολύ καλύτερες ομάδες του Ολυμπιακού, το να χάσουν 3-1 στο «Καμπ Νου», το θεωρούν και δικαίως, μια χαρά διαδικασία.

Τον Ολυμπιακό από αυτό το ματς τον ενδιέφερε κυρίως ο Μποτία, αλλά και το να κάνει μια καλή εμφάνιση ο Προτό για να μπορέσει να αυξήσει την εμπιστοσύνη της ομάδας απέναντι του. Ο Μποτία έκανε, αν σκεφτεί κανείς και την απουσία του, ένα τεράστιο ματς, δεν φέρει ευθύνη σε κανένα γκολ. Αντίθετα μάζεψε πολλές φάσεις που αν περνούσαν θα μπορούσαν να έχουν δώσει μυθικές διαστάσεις στο σκορ από το πρώτο μέρος.

Όπως καταλυτικές ήταν και οι επεμβάσεις του Προτό που το κράτησε το σκορ σε λογικό επίπεδο. Αυτοί οι δύο φάνηκαν και να είναι οι μόνοι που ως έναν βαθμό μπορούσαν να συμμαζεύουν την κατάσταση. Με την ίδια απόδοση η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να έχει φτάσει σε ευρύ σκορ, αν απέναντι της δεν βρισκόταν ο Μποτία και αντί για τον Προτό, υπήρχε Καπίνο κάτω από την εστία.

Ασφαλώς και υπάρχουν και απογοητευτικά στοιχεία απ’ αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός που στα καλά χρόνια πήγαινε σε έδρες όπως το Μπερναμπέου και έκανε φάσεις και γκολ, έστω και αν έχανε, έπαιξε ξανά για να μην χάσει πολύ. Κατανοώ τον Τάκη Λεμονή πως αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα είναι σε αυτά τα ματς της Ευρώπης οι «ερυθρόλευκοι» να μην πάθουν κάποια μεγάλη ζημιά. Κι αυτό σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός εντός συνόρων προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του μετά από ένα αρνητικό σερί στο οποίο έβαλε τέλος στη Νέα Σμύρνη.

Το 3-1 αποτελεί σκορ ιδιαίτερα τιμητικό για την ομάδα που χάνει στο «Καμπ Νου» και κανέναν δεν ενδιαφέρει κάτω από ποιες συνθήκες και με ποια εικόνα ήρθε. Σίγουρα όμως η ουσιαστικά μόλις μια τελική πλην του γκολ, είναι στοιχείο προβληματισμού. Ειδικά όταν για ένα ημίχρονο και βάλε ο αντίπαλος παίζει με δέκα.

Για τον Ολυμπιακό τα καλύτερα νέα ήρθαν και από το Τορίνο γιατί η Γιουβέντους δεν επέτρεψε τελικά στην Σπόρτινγκ να πάρει κάτι. Από την άλλη ωστόσο υπάρχει και το ματς στην Πορτογαλία και η «βέκια σινιόρα» γενικά δεν πείθει και πολύ για το αν και εκείνη μπορεί να σκουπίσει από την πλευρά της την Σπόρτινγκ. Από την εμπειρία αυτή στο Καμπ Νου, οι εμπειρίες και οι παραστάσεις θα ωφελήσουν πολύ τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού. Δεν έγινε και τίποτε σπουδαίο. Μια κανονική ήττα με ένα λογικό σκορ στο «Καμπ Νου» είναι μια μάλλον ευχάριστη εμπειρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x