Κώστας Μιαούλης

Λάθος να τελειώσεις τώρα τις δύο «κολώνες» σου

Ο Κώστας Μιαούλης, με αφορμή και τις δηλώσεις του προέδρου του Πανιωνίου στον ΣΠΟΡ FM και έχοντας ολοκληρωμένη τη μεγάλη εικόνα, γράφει για μια σκληρή απόφαση, που δεν δείχνει ψυχραιμία…

Είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Χρήστου Δάρα στον ΣΠΟΡ FM και τον Γιώργο Χελάκη, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την κουβέντα, από εκεί που μείναμε χθες. Είναι προφανές πως υπάρχει μια νευρικότητα στον Πανιώνιο, που εξηγείται ως έναν βαθμό, αλλά δεν πρέπει να ξεφεύγει κιόλας το πράγμα. Αυτό που πειράζει στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι το γεγονός πως ο Πανιώνιος έχασε τον στόχο της πεντάδας ή να είσαι πιο κοντά στα ψηλά τις πρώτες αγωνιστικές. Ούτε πως ήρθαν απανωτές ήττες. Είναι ο τρόπος που χάνει και η εικόνα που παρουσιάζει μια ομάδα, που όλοι, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον για όσους δεν το βλέπουν καθαρά οπαδικά.

Τώρα θεωρώ πως υπάρχει μια ανακολουθία στις δηλώσεις του Χρήστου Δάρα που από μόνη της, αναδεικνύει την κατάσταση πανικού που επικρατεί, έστω και αν θέλησε ο ίδιος να δείξει το αντίθετο. Δέχομαι πως το πλασάρισμα του Πανιωνίου, είναι απόλυτα μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όπως είπε ο ίδιος. Άρα ποιος και ο λόγος να πάει σε τόσο δραστικές αποφάσεις και καταστάσεις η ομάδα, όπως ήταν οι «άδειες» του ενός μήνα σε Μασούντ και Οικονόμου (έστω και αν λογικά ο δεύτερος θα τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, οπότε δεδομένα θα χάσει τα τρία από τα πέντε ματς που υπολείπονται, τέσσερα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο). Τουλάχιστον με τον Ιρανό, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι λιγότερο αυστηρά.

Επιπλέον δημιουργείται μια άσχημη εντύπωση. Διότι, ναι μεν ο Δάρας, τόνισε πως στην περίπτωση του Οικονόμου, το πρόστιμο και οι κυρώσεις αφορούν την αδικαιολόγητη αποβολή του, πλην όμως στο «κυανέρυθρο» ρεπορτάζ, ακόμα και σε ιστοσελίδες με θεματολογία αποκλειστικά της ομάδας, καταλαβαίνει κανείς πως τιμωρείται λόγω της κακής του απόδοσης. Κι αυτό, αν συμβαίνει είναι κάτι πρωτοφανές. Στο κάτω της γραφής, αν το κοιτάξει κανείς ισορροπημένα, εξίσου μεγάλες γκέλες με τον Οικονόμου, έχει κάνει και ο Μπανανά, ο οποίος π.χ χάρισε με ένα …ζεϊμπέκικο το γκολ της ισοφάρισης στον ΠΑΣ και στα γκολ που δέχεται ο Πανιώνιος, είναι σχεδόν απών.

Σε όλον τον κόσμο συμβαίνει οι ποδοσφαιριστές να έχουν κακό φεγγάρι, ειδικά μετά από τραυματισμό. Επιπλέον η «άδεια» του Μασούντ πριν από ένα τόσο καθοριστικό ματς όπως είναι αυτό με τον ΠΑΟΚ, αλλά και κατόπιν με τον Παναθηναϊκό, δίνει δικαιώματα σε κάθε κακόβουλο, να κάνει περίεργες σκέψεις. Κι είναι κρίμα, τη στιγμή που τουλάχιστον αυτή η διοίκηση του Πανιωνίου, κατόρθωσε σε ένα μεγάλο βαθμό να δείξει πως δεν βρίσκεται στο άρμα κανενός, να δίνει λαβές για σχόλια. Αρκεί μια βόλτα στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει κανείς τι γράφεται από χθες. Δεν τα ασπάζομαι σε καμία περίπτωση, αλλά δεν μπορείς ν’ αγνοείς πως τα δυσμενή υπονοούμενα υπάρχουν και πυκνώνουν, όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή.

Ο Πανιώνιος έχει ένα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Έχει ΠΑΟΚ μέσα, Παναθηναϊκό έξω, Πλατανιά μέσα και Λεβαδειακό έξω. Υπάρχουν μπροστά κρίσιμα παιχνίδια, στα οποία θα παιχτούν πολλά για την ανάκαμψη της ομάδας. Κάπου εδώ, θα έπρεπε να ζυγίσει καλύτερα η διοίκηση των «κυανέρυθρων» και την αναγκαστική άδεια του Μασούντ που ουσιαστικά θα είναι παραπάνω από 1,5 μήνα, αφού θα επιστρέψει μετά τις γιορτές στη δράση, αλλά και τον Οικονόμου που έστω στο ματς με τον Πλατανιά και τους Βοιωτούς θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μιλάμε για τον στυλοβάτη της άμυνας και τον παίκτη βαρόμετρο όλης της ομάδας αντίστοιχα. Κι είναι βαρύ, όσο και αν ποδοσφαιρικά είναι κάκιστοι και είναι κοινώς αποδεκτό απ’ όσους παρακολουθούν τον Πανιώνιο, να τους ρίχνεις όλο το βάρος. Αν έπρεπε σώνει και ντε να πράξεις κάτι τέτοιο ως διοίκηση, η διακοπή για τις γιορτές, δεν είναι πολύ μακριά.

Όπως έγραψα και χθες, με το να τιμωρήσει τους δύο, ο Νίκος Ζαμάνης με την αποδοχή των κυρώσεων και από τη διοίκηση, να φωτογραφίζει πως πόνταρε σε λάθος άλογα. Γιατί κακά τα ψέματα σε αυτούς τους δύο, αλλά και στον Κόρμπο, πόνταρε ο Πανιώνιος πως φέτος θα ηγηθούν της προσπάθειας. Όμως θεωρώ πως είναι εξοντωτικές κυρώσεις.

Ακόμα και στην περίπτωση που ο Πανιώνιος, δεν επιθυμεί να συνεχίσει την συνεργασία τους, να τους παραχωρήσει τον Ιανουάριο. Υποβαθμίζοντας τους, δεν μπορεί να προσδοκά σε κάτι τέτοιο. Επιπλέον, δεν μου ακούστηκαν επαρκείς και οι εξηγήσεις για την παραίτηση του Κόρμπου. Δεν μπορεί ο πρόεδρος μιας ΠΑΕ, να θέλει τεχνηέντως να αποφύγει τον σχολιασμό, για την παραίτηση ενός αρχηγού, αλλά είναι προφανές πως για να παραιτείται ο Κόρμπος, κάτι βαρύ έχει συμβεί.

Για το τι κατάφερε αυτή η διοίκηση του Πανιωνίου, δεν το συζητά κανείς και δε νομίζω πως μπορεί να πάρει και κάτι πίσω. Από το καλοκαίρι έγιναν λάθος επιλογές, ίσως και η επιθυμία όπως και η πίεση από το κοινό, να δημιούργησαν τεράστιες προσδοκίες. Επιπλέον παρά το γεγονός πως ο Γρηγορίου σε μένα, δεν μοιάζει για ιδανική λύση, πρέπει να βγάλει τη χρονιά. Εκτός αν έχουν συμβεί γεγονότα που έχουν καταστήσει το κλίμα στα αποδυτήρια, μη αναστρέψιμο.

Σε κάθε περίπτωση ο Πανιώνιος οφείλει να κοιτάξει την αλήθεια με πιο ψύχραιμη ματιά. Το πρωτάθλημα φέτος είναι πιο δύσκολο, πιο ανταγωνιστικό, πιο ισορροπημένο. Οι ομάδες κάτω από την 6η θέση δεν είναι μακριά κι αυτό δημιουργεί έναν επιπλέον εκνευρισμό. Όμως οι «κυανέρυθροι» δεν πρέπει να επαναλάβουν το λάθος της εσωστρέφειας που μπορεί να οδηγήσει σε πιο άσχημες περιστάσεις.

Όλες οι ομάδες περνούν κρίσεις. Το γεγονός πως ο Τύπος, ασχολήθηκε πολύ το τελευταίο 24ωρο με τον Πανιώνιο σε μια δύσκολη στιγμή, είναι επίσης ένα στοιχείο που αναδεικνύει πως ο Ιστορικός πλέον, σχολιάζεται ως μεγαλύτερο μέγεθος απ’ όσο ήταν πριν κάποια χρόνια στη συνείδηση του κοινού. Κι αυτό πιστέψτε με αναδείχθηκε χθες και από την τεράστια επισκεψιμότητα που είχαν στο σάιτ του ΣΠΟΡ FM τα κομμάτια που αφορούσαν το ρεπορτάζ των «κυανέρυθρων», αλλά και αυτής της στήλης με το ενδιαφέρον του κοινού να χτυπά …κόκκινο. Παρουσιάστηκαν νούμερα σε επισκέψεις που «χτυπάνε» τα θέματα των τριών μεγάλων. Ο Πανιώνιος οφείλει λοιπόν ν’ αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και την κριτική και τα όσα θα γραφτούν, αλλά και το κοινό του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x