Κώστας Μιαούλης

Λάτιν τελικός στη Ρωσία; Γιατί όχι!

Ο Κώστας Μιαούλης προσπαθεί να μαντέψει στο sport-fm.gr τις επιλογές που θα σας στείλουν στο ταμείο, λίγη ώρα πριν τη σέντρα στο 21ο Μουντιάλ. Εκτίμηση για τελικό, αλλά και παιχνίδι με τους σκόρερς.

Να ευχηθώ πρώτα απ' όλα να έχουμε καλό Μουντιάλ και να παρακολουθήσουμε όμορφα παιχνίδια. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με ιδιαιτερότητες στην ανατολική πλευρά της Ευρώπης, με απούσα την Ιταλία πρωτίστως, αλλά και την Ολλανδία που έφτασε στην τετράδα στο προηγούμενο ΠΚ, αλλά και με τις ευρωπαϊκές Εθνικές γενικά να μην δίνουν τουλάχιστον αυτή τη στιγμή μια πειστική εικόνα. Η Ισπανία σίγουρα αναστατώθηκε με την ιστορία του προπονητή, ενώ μόνον η Γαλλία μοιάζει να δίνει πειστική εικόνα.

Του Κώστα Μιαούλη

Όσο για την κάτοχο του Παγκόσμιου τίτλου Γερμανία; Σίγουρα δεν διαθέτει την ποιότητα της προ τεσσάρων ετών ομάδας, δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία στο ρόστερ μετά από την αποχώρηση μεγάλων ονομάτων, όπως ο Λαμ, ο Σβαϊνστάιγκερ, ο Κλόζε, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό ακούει στο όνομα Νόιερ και στην κατάσταση που θα βρεθεί μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας.

Μπορεί αυτό που θα γράψω να μην είναι απόλυτο, αλλά το Μουντιάλ σημαδεύεται σε αρκετές περιπτώσεις από ορισμένες περίεργες ακολουθίες ή συμπτώσεις που μας προϊδεάζουν για την τελική έκβαση. Μια απ' αυτές θέλει την Βραζιλία σε δύο περιπτώσεις και την Αργεντινή να το παίρνουν πάντοτε, όταν έχει προηγηθεί κατάκτηση της Γερμανίας.

Το 1958 η "σελεσάο" πήρε τον πρώτο τίτλο της, τέσσερα χρόνια μετά τη μάνσαφτ, η Αργεντινή το 1978 το κατέκτησε μετά τον τίτλο της Δ.Γερμανίας το 1974 όπου ήταν και οικοδέσποινα. Το 1994 το κατέκτησε η Βραζιλία στις ΗΠΑ, τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση των "πάντσερ" στην Ιταλία. Άρα στατιστικά μία ομάδα από τη Νότια Αμερική θα κατακτήσει τον τίτλο. Αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση μου για τελικό Βραζιλίας-Αργεντινής που βρίσκεται ακόμα και σε απόδοση 20.00 στο διαδίκτυο ως ζευγάρι τελικού.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο από τα αγαπημένα στοιχήματα που είναι εκείνο το πρώτου σκόρερ, με μεγάλη ποικιλία και για όλα τα γούστα. Υπάρχει μεγάλη προσφορά στοιχημάτων, όπου αφορούν πέρα από τον αρχικανονιέρη του τουρνουά, στοιχήματα ξεχωριστά για τον πρώτο από την κάθε ομάδα, αλλά και για τον πρώτο σκόρερ από κάθε πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται. Σε επίπεδο της κάθε ομάδας, υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές όπως ο Αζμούν για πρώτος σκόρερ στο Ιράν, αρκετά safe φαίνεται ο Μίλερ για την Εθνική Γερμανίας, αλλά και ο Εντέν Αζάρ για το Βέλγιο με απόδοση 5.00.

Για συνολικά πρώτος σκόρερ του τουρνουά ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι Ζέσους της Βραζιλίας, αλλά και ο Κέιν. Από τους δύο θα πάω με τον στράικερ της "σελεσάο", ενώ για πρώτο σκόρερ του τουρνουά ως αουτσάιντερ θα ποντάριζα και εδώ τον Αζάρ για πρώτο σκόρερ γιατί ειδικά στον όμιλο, το Βέλγιο θα έχει εύκολο έργο λογικά και θα μπορεί να πετύχει και μεγάλα σκορ. Βέβαια οι "κόκκινοι διάβολοι" πέφτουν πάνω στην Βραζιλία στα προημιτελικά αν κερδίσουν τους ομίλους τους και αυτός είναι αποθαρρυντικός παράγοντας για να ποντάρει κανείς στον Βέλγο άσο για τον συνολικά πρώτο σκόρερ του τουρνουά, αλλά ίσως αξίζει το ρίσκο.

Aν προκύψει κάτι ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του τουρνουά στοιχηματικά, ασφαλώς και θα ασχοληθούμε με το ζήτημα και μέσα από τα άρθρα γνώμης για τους αγώνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x