Κώστας Μιαούλης

Λάζαρος-Μπακάκης, μαζί με Πέλκα-Σταφυλίδη έδωσαν πνοή στην Εθνική

Ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε στη Ζυρίχη η Εθνική μετά το 20ο λεπτό με την Αίγυπτο, πρέπει να δίδαξε αρκετά πράγματα στον Μίχαελ Σκίμπε. Γράφει για τη νίκη με τη Αίγυπτο ο Κώστας Μιαούλης.

Τόσο κανονική Εθνική, είχαμε καιρό να δούμε. Μια ομάδα που να βγάζει πρώτα απ’ όλα ένα συγκεκριμένο πλάνο μέσα στο γήπεδο, να διαθέτει μια στρατηγική, να ξέρει τι θα κάνει. Καμία σχέση δηλαδή με μεγάλο διάστημα του αγώνα της Παρασκευής. Ο Σκίμπε θεωρώ πως πλέον έχει και αρκετό υλικό στη διάθεση του για να δουλέψει, αλλά γνωρίζει ποιος είναι και ο τρόπος να δώσει ενέσεις χημείας και ομοιογένειας σε αυτή την Εθνική ομάδα.

Μπορεί η Αίγυπτος να είναι η μουντιαλική ομάδα, αλλά στη Ζυρίχη η Εθνική μας μετά το 20ο λεπτό χοντρικά, έπαιξε σαν πολύ ανώτερη απέναντι στους «φαραώ». Μιλάμε για ένα πολύ μεστό ματς από την Εθνική για περισσότερα από 60 λεπτά και παρά τις αλλαγές, βλέπαμε και στο δεύτερο μέρος πολλά θετικά στοιχεία από την Εθνική ομάδα.

Πρωτίστως Γιαννιώτης και Μπάρκας είναι δύο τερματοφύλακες με σπουδαίες προοπτικές. Χρειάστηκε από μια φορά να κάνουν τη μεγάλη επέμβαση και τα κατάφεραν, μου βγάζουν όχι μόνον αυτό τον καιρό, πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τον Καρνέζη που μπορεί να διαθέτει περισσότερη εμπειρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει τα προσόντα τους.

Τα δύο ακραία μας μπακ, ο Λάζαρος, αλλά και ο Πέλκας, θεωρώ πως μαζί με τον Τζιόλη που έκανε ωραίο παιχνίδι ήταν οι άξονες για να εμφανιστεί η Εθνική μας αρκετά παραγωγική σε αυτό το ματς για τα δεδομένα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η σιγουριά που έβγαζε το δίδυμο του Μπακάκη με τον Λάζαρο από δεξιά, ήταν ένα σημείο που όσο περνούσε η ώρα έδινε αυτοπεποίθηση στην Εθνική. Γι’ αυτό και σε κάθε επιθετική προσπάθεια, η μπάλα πήγαινε στο κομμάτι του γηπέδου, που λόγω της συνύπαρξης στην ίδια ομάδα, έβγαζε μεγαλύτερη χημεία.

Κάπως έτσι ήρθε και το γκολ. Μια γρήγορη κοντινή πάσα του Τζιόλη στον Λάζαρο, φόρτωμα του Μπακάκη στην πλάτη του Λάζαρου που του έδωσε την μπάλα έτοιμη για μια ωραία σέντρα στο κεφάλι του Καρέλη και γκολ. Μαζί με τους δύο άσους της ΑΕΚ, έψαχνε να βρει τις συνεργασίες και ο Δημήτρης Πέλκας που αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Φορτούνη. Όπως και ο Κώστας Σταφυλίδης που πέτυχε ένα πανέμορφο και κανονικό γκολ, που δυστυχώς δεν μέτρησε. Το τελικό 1-0 υπέρ μας, μάλλον είναι πολύ τιμητικό για την Αίγυπτο.

Στην επανάληψη ποιότητα έδωσε και η είσοδος του Μπακασέτα. Έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Σταφυλίδη, που δεν έβαλε το τετ-α-τετ, είχε καλά σουτ εκτός περιοχής και αν σε μια φάση του έβγαζε και την μπάλα αριστερά ο Πέλκας θα μπορούσαμε να είχε πάρει και ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο Σκίμπε πρέπει να χτίσει πάνω στο δίδυμο Μπακάκη-Λάζαρου από δεξιά, μαζί με τον Πέλκα στον ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ο Σταφυλίδης με τα τωρινά δεδομένα έχει θέση βασικού. Αν δώσει την ευκαιρία σε Γιαννιώτη ή Μπάρκα και με δεδομένο πως έχουμε έτσι κι αλλιώς ένα εξαιρετικό δίδυμο στα στόπερ που δεν αγωνίστηκε σήμερα, πιστεύω πως υπάρχει μια καλή μαγιά. Να δουλέψουμε κι άλλο ασφαλώς στο παραγωγικό κομμάτι, είναι κάτι αναγκαίο. Αλλά για να συμβεί αυτό σε μια Εθνική ομάδα, που δεν βρίσκεται συχνά μαζί, όπως συμβαίνει παντού, πρέπει να παίρνεις έτοιμα κομμάτια του παζλ από τις καλές ομάδες του εγχώριου πρωταθλήματος για να συνθέσεις κάτι καλό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x