Κώστας Μιαούλης

Μανόλο και παίκτες δεν ξέρουν πόσα ακόμα μπορούν…

Μετά το «έξι στα έξι» σε ισοπαλίες, η ΑΕΚ πέτυχε πάλι να τερματίσει σε όμιλο ευρωπαϊκού θεσμού αήττητη και να πάρει μια πανάξια πρόκριση. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Η ΑΕΚ πέτυχε έναν τεράστιο στόχο. Όχι μόνο ξαναμπήκε στον ευρωπαϊκό χάρτη, αλλά εξασφάλισε τη συμμετοχή της και τον Φλεβάρη του 2018 στους 32 του Europa League. Μια μοναδική περιπέτεια που τα επόμενα χρόνια θα πάρει στη συνείδηση, όχι μόνο των Ενωσιτών, αλλά και στο μυαλό όλων των Ελλήνων φιλάθλων τη θεση που αξίζει. Σε μια χρονιά που το ποδόσφαιρο μας υποχωρεί σε συλλογικό επίπεδο, η ΑΕΚ είναι όρθια, παλεύει και ονειρεύεται. Και δεν θα είναι για κανέναν αντίπαλο στους 32, ένα ευχάριστο σταύρωμα.

Απόψε δεν ήρθε απλά η επιβεβαίωση της επιστροφής. Πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους ποιά είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στη χώρα, σαν σύνολο. Αυτή που παρά τις σοβαρές απώλειες, τις διαιτησίες που δεν τις λες και φιλικές για μια πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα, συνεχίζει να παίζει Ευρώπη και τον Φλεβάρη και προηγείται. Ο Χιμένεθ κι οι παίκτες του ήδη έχουν περάσει στο πάνθεον των ομάδων της Ένωσης που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Αυτό που όλοι αρχίζουν να κατανοούν πως η ΑΕΚ δεν έχει την γκαντεμιά του παρελθόντος κι αυτή θα είναι η διαφορά με την προ πτώσης εποχή.

Αν κάνω ξεχωριστή μνεία σε κάποιον απόψε θα είναι άδικο, εστω κι αν η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Ο Λιβάια είχε πάλι τις μεγάλες στιγμές του, ο Σιμόες ήταν όπως πάντα αξεπέραστος, η τριάδα των στόπερ πάλι υποδειγματική. Όμως επιτρέψτε μου να γράψω πως ο Παναγιώτης Τσιντωτας δείχνει να έχει τα στοιχεία εκείνα που θα τον αναδείξουν σε εγγυητή των γκολποστ της Ένωσης. Έχει καλύτερη έξοδο από τον Ανέστη, καλύτερη μεταβίβαση με πόδια και χέρια από τον προκάτοχό του. Πάνω απ' όλα όμως μιλάει κι έχει έναν κώδικα επικοινωνίας με την άμυνα που έρχεται να του δώσει αυτό το κάτι παραπάνω.

Όταν χτύπησε ο Μάνταλος είχα γράψει πως η ομάδα έχει το βάθος να υπομείνει την απώλεια του. Με τον Ιανουάριο όλο και πιο κοντά, αν γίνουν οι προσθήκες που θέλει ο Χιμένεθ όλα θα γίνουν απλοτερα. Έχω ξαναγράψει και πει πως ούτε ο Μανόλο, ούτε οι παίκτες του μπορούν ακόμα ν' αντιληφθούν τις δυνατότητες τους. Δεν υπάρχει ουρανός γι' αυτή την ΑΕΚ, το ταβανι της βρίσκεται ψηλότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x