Κώστας Μιαούλης

Με χαρακτήρα αήττητης ομάδας εδώ και 57 ημέρες η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ισοπαλία κόντρα στην Αούστρια, για τις αντοχές και τα ψυχικά αποθέματα, αλλά και για το ματς κλειδί στην Τρίπολη, πριν την διακοπή και τις επιστροφές.

Στην αρθρογραφία μου από τη μέρα που η ΑΕΚ επέστρεψε από τα δύσκολα χρόνια,έχω επιμείνει πάρα πολύ στο να φτιάξει η Ένωση έναν χαρακτήρα που να μην αποδέχεται την ήττα. Στον κάθε χρόνο από τα δύο προηγούμενα που πέρασαν, μπήκε ένα λιθαράκι σε αυτόν τον τομέα, για να μπορεί την φετινή σεζόν η ομάδα να έχει διαμορφώσει έναν χαρακτήρα μη αποδοχής της ήττας.

Μετά την συγκλονιστική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με την επική ανατροπή, ήρθε άλλη μια απόδειξη της οικοδόμησης ενός χαρακτήρα που είναι απαραίτητος, για να μπορεί μια ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και να μπορεί να εκπληρώσει υψηλούς στόχους. Η ΑΕΚ έχασε ένα τσουβάλι γκολ απέναντι στην Αούστρια, θα μπορούσε όμως να είχε φύγει ηττημένη. Η ήττα είναι κάτι μη αποδεκτό για αυτή την ομάδα φέτος. Μετά τις 2 Αυγούστου και την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η ΑΕΚ έχει παραμείνει αήττητη για 57 ημέρες, με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ κλήθηκε να επιβιώσει για μια ακόμα φορά. Τα κατάφερε, παρά το γεγονός πως της πήγαν και σε αυτό το ματς πολλά πράγματα στραβά. Έχασε νωρίς τον Τσόσιτς, αναγκάστηκε να βάλει τον Τζανετόπουλο που δεν έχει ματς στα πόδια του και γενικά είχε την ατυχία να βρεθούν σε πολύ κακή μέρα τα μπακ της στα άκρα. Πάνω απ' όλα όμως ήταν υποχρεωμένη, λόγω και της καταπόνησης του Γαλανόπουλου, να χρησιμοποιήσει σαν βασικό τον Αϊντάρεβιτς που είναι μαύρη τρύπα. Δεν μπορούσε καν να βοηθήσει, δεν μπορούσε να τρέξει, δεν ήταν ικανός να βοηθήσει ούτε στο δημιουργικό κομμάτι.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ έχει κάνει ένα απίστευτο δεύτερο μέρος ξανά, που αποδεικνύει το πόσο μεγάλη διαφορά έχει και στον τομέα των δυνάμεων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και πόσο σωστή ήταν η προετοιμασία που έκανε το καλοκαίρι. Πέρα από τον βαθμό που κρατάει την ΑΕΚ στην 2η θέση του ομίλου της, το "ξεμπούκωμα" του Λιβάια με τα δύο γκολ μπορεί να είναι καταλυτικό. Ο Σέρχιο είναι πολύτιμος, όπως ήταν και στο β' μέρος του αγώνα με τον Ολυμπιακό και είναι βέβαιο πως και τα γκολ θα έρθουν. Ο Μάνταλος βρέθηκε και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Οι τρεις τους, μαζί με τον εκπληκτικό Γιόχανσον πρώτον απ' όλους, που κράτησε το κέντρο της ΑΕΚ ακόμα και μόνος του.

Το ματς αυτό απέδειξε ξανά τον χαρακτήρα της και πως αυτή τη στιγμή παίζει ποδόσφαιρο που δεν μπορεί άλλη ελληνική ομάδα να παίξει. Είναι όμως απαραίτητο να μπορέσει ν' αποφορτίσει τον Λάζαρο, που κατά την ταπεινή μου άποψη έχει τόση θέληση να προσφέρει, αλλά θα πρέπει να κατανοήσει πως δεν μπορεί να πάρει και όλα τα ματς μόνος του. Αν ο Λάζαρος έρθει από τον πάγκο στον αγώνα της Κυριακής. Ο Χιμένεθ θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στις επιλογές που έχει στον πάγκο, για να μπορέσει να διαχειριστεί τον αγώνα. Θα ήταν σημαντικό για την Ένωση να γυρίσει ο Λόπες την Κυριακή και ο Πορτογάλος θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει. Αν η ΑΕΚ μπορέσει να περάσει αλώβητη από την Τρίπολη και νικήσει, θα έχει καταφέρει ένα μεγάλο βήμα για τον τίτλο. Μετά την διακοπή για τις Εθνικές, η ΑΕΚ θα έχει πληθώρα επιστροφών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x