Κώστας Μιαούλης

Μέρες 92-93-94 ζει η ΑΕΚΑΡΑ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την πρώιμη φιέστα τίτλου που έστησε η ομάδα και ο κόσμος στο γήπεδο και για το μήνυμα του Μελ στους...πιστολέρο.

Η ΑΕΚ πέτυχε την πιο σημαντική της νίκη μέχρι την επόμενη. Έκανε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Νίκησε έναν σπουδαίο αντίπαλο με το εμφατικό 3-0 και προχωράει, θέλοντας με την τωρινή κατάσταση 4 πόντους για να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα, ύστερα από 24 χρόνια. Αυτό που πρέπει είναι να τελειώσει με 4 στα 4 για τελειώσουν μια για πάντα τα αφηγήματα.

Το παιχνίδι ξεκλείδωσε με την γκολάρα του Αραούχο που την έχει ξαναβάλει και κόντρα στον Ολυμπιακό. Στις στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά υπήρχαν αυτές οι ποιοτικές στιγμές από τους σπουδαίους παίκτες της για να κάνουν τη διαφορά. Όμως αυτό που έκανε την τεράστια διαφορά φέτος απέναντι στους υπόλοιπους, ήταν το γεγονός πως σε όλες τις στιγμές καλές και κακές η ΑΕΚ ήταν ομάδα. Αυτό το πιστώνεται ο Μανόλο που αν δεν είχε ο ίδιος τις αμφιβολίες του, η υπόθεση τίτλος θα είχε σχολάσει νωρίς. Όμως αυτός πρέπει να πιστωθεί και μεγάλο κομμάτι στην πίτα του τίτλου.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ κουρδιστηκε μετά το γκολ κι άρχισε να προσφέρει ωραίο θέαμα. Το 2ο τέρμα αποτελεί σήμα κατατεθέν μιας καλοκουρδισμένης μηχανής, όπως και το γκολ της απίθανης δεξιάς πλευράς φέτος. Ο Γκάλο άξιζε να βάλει τη σφραγίδα του σε μια νίκη τίτλου όπως η σημερινή. Όλα ήταν όμορφα στο ΟΑΚΑ. Κι ειδικά το κύμα στις κερκίδες στην επανάληψη, έφερε στη μνήμη τις μεγάλες στιγμές του 92-93-94.

Ο μεγάλος αντίπαλος ήταν αξιόμαχος πάρα τα χίλια προβλήματα. Με το γράμμα του νομού αμφότερες οι κάρτες είναι, αλλά ο Θάνος θα μπορούσε να μην βγάλει την 2η στον Ινσούα. Από τα άλλα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στη φάση του Βράνιες. Όμως το μεγάλο κιτρινόμαυρο πάρτι δεν θα μπορούσε απόψε τουλάχιστον, να χαλάσει με κάποιον τρόπο. Η φετινή χρονιά ήταν χρονιά ΑΕΚ κι ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας παντού.

Ο Μελ κράτησε τον τελευταία λόγο τώρα που πήρε σχεδόν τον τίτλο. Η Συμμαχία είχε τελειώσει από τον τελικό στον Βόλο, όπου στα επίσημα είχε γίνει κατάληψη από τους "φουσκωτούς" του Ιβάν. Για όλα αυτά που συνέβησαν τότε, για την αμετροέπεια και την αλαζονεία που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι Θεσσαλονικείς ήρθε η απάντηση από την τιμωρό ΑΕΚ. Η ατάκα του Τίγρη για το δίχτυ κομμωτηρίου που έστεψε πέρσι το κεφάλι του...τραυματία Ίβιτς ήταν η υπενθύμιση πως ο ΠΑΟΚ έσκαψε πέρσι ενα λάκκο και σε αυτόν φέτος έπεσε μόνος του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x