Κώστας Μιαούλης

Μια ήρεμη και ψύχραιμη ΑΕΚ, θα σηκώσει άνετα αυτόν τον τίτλο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει μετά το ματς της Λεωφόρου για τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να στερήσει από την Ένωση τον τίτλο, που δεν είναι άλλος από τα νεύρα των παικτών και του κόουτς.

Αν έπρεπε να διαλέξω έναν άλλον τίτλο στο μεταμεσονύκτιο αυτό κομμάτι μου, είναι το «Το γκολ του Μάρκο, έπρεπε να είναι -στη χειρότερη- το νικητήριο». Σημασία έχει πως η ΑΕΚ με τον δικό της μοναδικό τρόπο, έμεινε ξανά όρθια. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούταν να χάσει με βάση την εικόνα του ματς. Όμως στο ποδόσφαιρο, δε νικά πάντα ο καλύτερος.

Ο τελευταίος κανόνας ενισχύεται πάντοτε και από άλλους ψυχολογικούς και πνευματικούς παράγοντες. Ποτέ δεν μπορεί να κερδίσει μια ομάδα που θολώνει από τα νεύρα, που σχεδόν όλοι οι παίκτες της, όχι μόνο στη Λεωφόρο, παρασύρονται σε μανούρες και πολύ περισσότερο ο προπονητής, που τα έχει κάνει σε μεγάλο βαθμό καλά και με τις αλλαγές του και με την τακτική του, μπαίνει στη διαδικασία να μανουριάσει, με αποτέλεσμα να μεγενθύνεται ο εκνευρισμός στους παίκτες του. Κάτι που είχαν προφανή σκοπό να κάνουν οι αντίπαλοι. Στο τελευταίο τέταρτο με τα χασομέρια, είναι ζήτημα αν παίχτηκε 3-4 λεπτά ποδόσφαιρο.

Ο Μάρκο Λιβάια, μετά την εξαιρετική κίνηση του μοναδικού που σκεφτόταν πώς θα βάλουμε γκολ και δεν θα μανουριάσουμε Αϊντάρεβιτς, έσωσε τον έναν πόντο. Ο άλλος δε, που έμεινε ψύχραιμος ήταν ο Σιμόες κι ας έκανε στο τέλος, τη μανούρα με τον Βιγιαφάνιες. Γιατί απλά, ήταν εκείνος που τη στιγμή της τετράλεπτης διακοπής, με τη μανούρα των Λόπες και Βιγιαφάνιες, προσπαθούσε να τους ηρεμήσει και τους καλούσε να «παίξουμε ποδόσφαιρο». Όμως όταν όλοι μανουριάζουν, το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις, είναι να λειτουργήσεις σαν ομάδα.

Η ΑΕΚ πλην του γκολ είχε και τις δύο πιο καθαρές ευκαιρίες του αγώνα. Αυτή του Γαλανόπουλου, που τουλάχιστον δεν πρέπει να πάει να περάσει την μπάλα από τη μικρή γωνία, ενώ έχει τόσο τέρμα, αλλά και το άχαστο του Λιβάια στο 63’. Πράγματι είναι γκολ που δεν χάνεται, αρκεί να έχεις καθαρό μυαλό. Σήμερα έχει γίνει προφανές και στον πλέον αδαή με το ποδόσφαιρο, πως οι αντίπαλοι αμυντικοί μπαίνουν δασκαλεμένοι για να εκνευρίσουν και να εκμαιεύσουν αν μπορούν, τις αποβολές του Λιβάια, αλλά και του Αραούχο. Στο πρώτο 20λεπτό της επανάληψης ο Κουτρουμπής είχε χαλάσει το μυαλό του Κροάτη. Πώς να βάλεις ακόμα και το πιο εύκολο γκολ;

Άλλωστε ο γράφων, έκανε την ερώτηση στον Κροάτη, στις δηλώσεις που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να αναδείξει το γεγονός, για να μας πει και ο Λιβάια πώς το σκέφτεται και γιατί μέσω της ερώτησης, ήθελα να του πω με τον τρόπο μου, πως αν δεν τσιμπάει στις προκλήσεις, θα κάνει τη δουλειά του. Θα βάζει γκολ και θα μοιράζει ασίστ, όπως μόνο αυτός ξέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ακόμα και με τις τρεις απώλειες, η ΑΕΚ είναι καλύτερη από τους υπόλοιπους. Επειδή όμως στα ματς δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και μάλιστα σε σεβαστό ποσόστό, κερδίζει σε οριακά ματς, αυτός που συμπεριφέρεται πιο έξυπνα και είναι πιο ψύχραιμος σε όλους τους τομείς. Η Ένωση ήταν καλύτερη, αλλά θολωμένη σε όλο το ματς και με πολλά νεύρα, με εξαίρεση τα δευτερόλεπτα μέχρι να μπει το γκολ στο 95’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x