Κώστας Μιαούλης

Μονόδρομος η υπομονή για την μπασκετική ΑΕΚ

Με αφορμή την συνέντευξη του Σωτήρη Μανωλόπουλου στον ΣΠΟΡ FM, o Kώστας Μιαούλης γράφει για την επιβεβαίωση του στόχου που έχει βάλει εδώ και καιρό η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, από τον ίδιο τον κόουτς.

Η «βασίλισσα» είχε την τιμητική της απόψε στους 94.6 και μάλιστα με προπονητή, αλλά κι έναν από τους αγαπημένους παίκτες, που πάντα δίνει τα πάντα μέσα στο παρκέ. Είχαν ενδιαφέρον τα όσα είπαν οι Μανωλόπουλος και Λαρεντζάκης στο ραδιόφωνο μας και θεωρώ πως εκείνοι που πάνω απ’ όλα πρέπει να φιλτράρουν σωστά, όσα είπε ο κόουτς, ανεξάρτητα με το αν τον θεωρούν μια επαρκή επιλογή ή όχι, είναι οι οπαδοί της «Ένωσης».

Φίλαθλοι που είναι πάντοτε απαιτητικοί με όλα τα τμήματα, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις υπομονετικοί. Κι αυτό θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να ξαναδούν την ομάδα μπάσκετ, να φτάνει εκεί που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε. Με την απαραίτητη όμως σημείωση, πως η ΑΕΚ έχει μπροστά της, δύο «κολοσσούς» όχι μόνο του ελληνικού, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως είναι οι δύο «αιώνιοι».

Αυτό που τόσον καιρό αναφέρουμε, όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι άνθρωποι που παρακολουθούν λιγότερο ή περισσότερο την μπασκετική ΑΕΚ, είναι πως η «Ένωση» θα πρέπει να περιμένει. Τι; Την ώρα που οι Έλληνες παίκτες της Ένωσης θα φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία και στην σωστή ετοιμότητα, ώστε να μπορούν να κοντράρουν τα δύο μεγαθήρια. Αυτός είναι ο μονόδρομος της ΑΕΚ στο μπάσκετ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Μάκης Αγγελόπουλος, δεν κάνει τις σωστές κινήσεις, για να μπορέσει, έστω να επιχειρήσει αυτό που ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέφερε κι έχει τονιστεί σε κάθε περίπτωση.

Αυτή είναι μια υπόθεση που θέλει τεράστια υπομονή και που πάνω απ’ όλα θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον μία πενταετία για να έχει αποτελέσματα. Η ΑΕΚ χτυπώντας εγκαίρως ταλέντα, πριν καν φτάσουν στα 18, αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες, δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει συγκεντρώσει μια ικανή μαγιά παικτών που σε ένα διάστημα των επόμενων 3-4 ετών, θ’ αρχίσουν να συνθέτουν μια ομάδα που θα έχει ελληνική βάση και κορμό. Πολλές φορές, όλοι μας γινόμαστε πιεστικοί προκειμένου αυτά τα παιδιά να παίρνουν ευκαιρίες. Κι όμως, ακόμα και το πέρασμα στην ομάδα, πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο και χωρίς να κινδυνέψουν οι παίκτες να «καούν».

Θεωρώ πως σταδιακά κάποια από τα παιδιά που περιμέναμε να έχουν πάρει και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής τα χρόνια που προηγήθηκαν θ’ αρχίσουν να παίζουν περισσότερο. Ταυτόχρονα όμως η ομάδα, οφείλει να είναι ανταγωνιστική, να μπορέσει να κρατήσει τα κεκτημένα της 3ης θέσης, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι ν’ αρχίσει ν’ αποκτά μια ταυτότητα στο παιχνίδι της και μια σταθερότητα. Ένα στοιχείο που έλειψε πολύ τα προηγούμενα χρόνια, είναι η συνέπεια και η ομοιογένεια. Πάνω σε αυτά πρέπει να δουλέψει η ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια, με πιο προσεκτικές επιλογές ξένων και ασφαλώς λιγότερες αλλαγές, που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την ομάδα τις προηγούμενες σεζόν. Το έργο όλων στη μπασκετική ΑΕΚ είναι δύσκολο, αλλά ο κόσμος έχει απαιτήσεις (τουλάχιστον όσες είναι λογικές) και από φέτος και μετά, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να ικανοποιούνται όσο γίνεται περισσότερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x