Κώστας Μιαούλης

Η αναμέτρηση στη Βοσνία μπορεί να γίνει το ματς-ορόσημο για την Εθνική

Ο Κώστας Μιαούλης καταθέτει την άποψη του για την αναμέτρηση της Εθνικής μας κόντρα στην Βοσνία και τι μπορεί να σηματοδοτήσει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ένα θετικό αποτέλεσμα.

Με το Λιχτενστάιν η Εθνική ομάδα, έπαιξε αρκετά καλά, ειδικά στην επανάληψη. Φυσικά αυτό το ματς δεν μπορεί ν’ αποτελεί κριτήριο, όμως οφείλουμε να σκεφτόμαστε πάντοτε, πως δεν υπάρχει κάτι δεδομένο ως προς τη συγκομιδή βαθμών.

Όχι μόνο για την Εθνική μας, αλλά γενικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπου τα πράγματα έχουν ισορροπήσει πολύ. Άλλωστε και σε άλλες περιπτώσεις, κόντρα σε ομάδες αντίστοιχης δυναμικότητας με το Λιχτενστάιν, έχουν δεινοπαθήσει για να πάρουμε τις νίκες που θέλαμε.

Το παιχνίδι με τη Βοσνία, θεωρώ πως είναι από εκείνα που έρχονται σε καλή χρονική συγκυρία για την Εθνική. Χωρίς ο κόσμος να συγκινείται ακόμα, ώστε να έχει πέσει με τα μούτρα πάνω σε αυτή την ομάδα, θα έλεγα δε πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε αυτή την προσπάθεια, δεν έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει καν το βλέμμα του ελληνικού ποδοσφαιρικού κοινού. Κάπως έτσι είναι κι από αυτή την άποψη, περισσότερο βολικό να προσπαθήσει και να κατορθώσει κάτι καλό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, σε αυτή την προκριματική φάση.

Το άλλο απαραίτητο συστατικό είναι τα καλά αποδυτήρια. Σε μια προκριματική φάση που επί της ουσίας θα κριθεί σε πέντε δεκαήμερα η πρόκριση, αφού μέχρι το Νοέμβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες, είναι απαραίτητο να υπάρχει καλή χημεία και ήρεμο κλίμα στα αποδυτήρια. Παρά το γεγονός πως εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή, στις σχέσεις των μεγάλων, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, μοιάζουν αρκετά ώριμοι ώστε ν’ αντιληφθούν πως όσα συμβαίνουν στην Super League, πρέπει να μείνουν απ’ έξω. Ο Άγγελος Αναστασιάδης, θεωρώ πως μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, υπό την έννοια πως πρόκειται για την Εθνική και όχι για σύλλογο και θεωρώ πως στον χαρακτήρα του ταιριάζει περισσότερο αυτό. Τουλάχιστον, έχοντας ορθά κριτήρια, μέχρι στιγμής στις κλήσεις που κάνει, δείχνει πως καλεί αυτούς που εκείνος αντιλαμβάνεται και δεν δέχεται πιέσεις.

Από εκεί και μετά για αυτό κάθε αυτό, το ματς με τη Βοσνία, νομίζω πως η Εθνική δεν έχει να φοβάται κάτι. Ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτό το ματς θα της δώσει τη δυνατότητα να πείσει πως μπορεί να κυνηγήσει το ένα από τα δύο εισιτήρια, πως είναι εδώ, πως ο κόσμος μπορεί να περιμένει πράγματα από εκείνην. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν ν’ αντιλαμβάνονται πως είναι η δική τους ευκαιρία να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να πάρουν την Εθνική ομάδα στις πλάτες τους σε μια προκριματική φάση που είναι πρόκληση. Οι Βόσνιοι είναι σίγουρα καλή ομάδα, όχι τόσο καλή όσο στο πρόσφατο παρελθόν και ένα καλό αποτέλεσμα την Τρίτη, στη Ζένιτσα, μπορεί να κάνει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να το πιστέψουν ακόμα περισσότερο.

Με ήττα η Εθνική δεν βγαίνει εκτός διεκδίκησης, είμαστε ακόμα πολύ νωρίς στη διαδικασία. Όμως ακόμα ένας κερδισμένος πόντος απ’ αυτό το ματς, θα ευεργετήσει αυτή την ομάδα, τόσο στον ουσιαστικό τομέα της βαθμολογίας, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι. Με θετικό αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, θα πείσει πως μπορεί να διεκδικήσει στα ίσια τουλάχιστον την 2η θέση και θα χτίσει αυτοπεποίθηση.

Ο Άγγελος θα περιμένει και το αν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Σωκράτη σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, με την συμμετοχή του να αποτελεί κομβικό παράγοντα για την εξέλιξη ενός τέτοιου αγώνα και για την ηρεμία που θα πρέπει να έχει σε αυτό το ματς η ελληνική άμυνα. Το βέβαιο είναι πως η αναμέτρηση στη Ζένιτσα, αποτελεί παιχνίδι που έχεις πολλά να κερδίσεις και ελάχιστα να χάσεις. Κι αυτό μπορεί να μας κάνει να αισιοδοξούμε για κάτι καλό το βράδυ της Τρίτης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x