Κώστας Μιαούλης

Νίκες με διαφορετική εικόνα για τους τρεις, μάγκας ο ΠΑΟ και ο αρτίστας του ΟΦΗ

Ο Κώστας Μιαούλης συνοψίζει στο sport-fm.gr την ουσία της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, αλλά και τους παίκτες που άφησαν υποσχέσεις πως θα πρωταγωνιστήσουν.

Η πρεμιέρα και ειδικά ανάμεσα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, είναι πάντοτε επικίνδυνη. Υπό αυτή την έννοια οι τρεις δεν έπαθαν κάποια απρόσμενη ζημιά και αυτό τους φέρνει με καθαρό μυαλό ενόψει των επαναληπτικών αυτή την εβδομάδα. Οι τρεις βασικοί διεκδικητές νίκησαν με διαφορετικό τρόπο. Θα πει κανείς πως αυτό, δεν έχει καμία σημασία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ωστόσο αφήνει μια πρώτη γεύση.

Η ΑΕΚ για παράδειγμα, με ροτέισον στον βαθμό που έπρεπε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη έφτασε σε μια άνετη επικράτηση κόντρα στον ΠΑΣ. Ο Λιβάια έκανε τα μαγικά του χθες και τρέλανε τον κόσμο που πήγε στο ΟΑΚΑ, αλλά και όσους Ενωσίτες παρακολούθησαν τον αγώνα από την τηλεόραση. Τα κέρδη για την Ένωση ήταν όμως ο Άλεφ και ο κυρίως ο Πόνσε. Ο Βραζιλιάνος είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και στο ματς με την Σέλτικ.

Είναι αλήθεια πως στο ματς με τη Βίντι περιμέναμε περισσότερα, αλλά χθες ήταν και πάλι κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου. Ο Πόνσε όμως ήταν εκείνος που συστήθηκε με γκολ στο κοινό της ΑΕΚ, με ένα μαγικό κοντρόλ-κατέβασμα από το 70 μέτρων και βάλε, βολέ του Μπάρκα. Ο Πόνσε είναι πιο φορ από τον Αραούχο και υπό αυτή την έννοια για αυτό που θέλει να παίξει ο Ουζουνίδης, είναι ο κατάλληλος.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη φάνηκε πολλές ταχύτητες κάτω από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει. Το πέναλτι που κερδίζει, δεν υπάρχει και ήταν η δυνατότητα του Πρίγιοβιτς να ξεγελάσει τον διαιτητή αυτή που έκανε τη δουλειά. Από εκεί και πέρα δύο φάσεις στο πρώτο μέρος ήταν όλη και όλη η δραστηριότητα του ΠΑΟΚ που στο δεύτερο μέρος έβλεπε ανήμπορος τον Αστέρα να πατάει όποτε θέλει την περιοχή του. Το γεγονός πως η ομάδα του Παντελίδη δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει με επιτυχία κάποια προσπάθεια έχει να κάνει με το γεγονός πως μάλλον ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες του δεν πίστευαν πόσο εύκολα έφταναν στα τελευταία 20’ μπροστά από τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως επικράτησε με το φτωχό 1-0, δεν ήταν ίδια περίπτωση με τον ΠΑΟΚ. Έκανε πολλές φάσεις, είχε χαμένο πέναλτι, δοκάρι, φάσεις που σταμάτησαν στο Επασί. Ο Λάζαρος είχε και πάλι τον τρόπο να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη. Εξακολουθώ να πιστεύω πως η υπερβολική χρησιμοποίηση του από τόσο νωρίς, μπορεί να μην είναι ευεργετική στην εξέλιξη. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε ο Χασάν, παρά το γεγονός πως δεν σκόραρε. Αν έβαζε το ψαλίδι από τη σέντρα του Φορτούνη θα ήταν το χάιλαϊτ της αγωνιστικής. Ο Μαρτίνς θα στρώσει μια καλή ομάδα πιστεύω, που σίγουρα με τον καιρό θα βρίσκει την χημεία της. Έχει δουλειά μπροστά του πάντως, αλλά είναι σε καλό δρόμο.

Ο Παναθηναϊκός απόψε έκανε μια νίκη ψυχής, μαγκιάς και φανέλας, αλλά όχι μόνο. Ακούγοντας τη μετάδοση από την Ξάνθη, ήταν εκείνος που είχε τις ευκαιρίες και έπαιξε ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Δώνης οδήγησε την ομάδα του σε ένα διπλό, σε μια έδρα που ο Παναθηναϊκός έχει βιώσει εφιαλτικές στιγμές, ακόμα και σε σεζόν που διεκδικούσε το πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Μπουζούκης με την οβίδα εκτός περιοχής, αλλά και με την γενικότερη απόδοση του απέδειξε πως είναι σπουδαία πάστα παίκτη, από κοντά σε απόδοση ήταν και ο Χατζηγιοβάνης. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε με αυτό το διπλό πως είναι εδώ και δεν θα τίθεται συζήτηση ούτε για αστείο πως αυτή η ομάδα θα μπει σε περιπέτειες. Αν βρει διοικητική υγεία, αυτή η σεζόν μπορεί να είναι ορόσημο αυτή η σεζόν για το μέλλον της ομάδας.

Ο Ατρόμητος κατάφερε να καθαρίσει το ματς με τον Παναιτωλικό με τον Κουλούρη να ξεκινάει ιδανικά το πρωτάθλημα. Θεωρώ πως ξεκίνησαν και πάλι οι Περιστεριώτες από θέση ισχύος για την 4η θέση. Σπουδαίο παιχνίδι με απίθανο ρυθμό, αλλά και πολλά αμυντικά λάθη είδαμε στη Νέα Σμύρνη. Το τελικό 2-2 θαρρώ πως ήταν δίκαιο. Από αυτό το ματς κρατάω τον Αργεντινό αρτίστα Νέιρα που θα γοητεύσει με την κλάση του. Ο ΟΦΗ γύρισε δυναμικά και η τριπλέτα με Βουό και τους δύο σβέλτους κοντούς , τον Πλατέλλα και τον Κουτσιανικούλη θα κάνει ζημιές ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Σημείωσα και τον Κεϊτά του Πανιωνίου που είναι πολύ δυνατός και ανθεκτικός μέσος. Η ΑΕΛ με Ντέλετιτς έκανε ένα μεγάλο διπλό και πιστεύω πως οι "βυσσινί", μπορούν να πραγματοποιήσουν φέτος μια πολύ δυνατή χρονιά και θα προσπαθήσουν να παίξουν και καλό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x