Κώστας Μιαούλης

Ντεφορμέ ο Ολυμπιακός, σε άσχημο φεγγάρι ο Μαρτίνς

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την γκέλα των «ερυθρολεύκων» στη Νέα Σμύρνη και για το κακό φεγγάρι στο οποίο φαίνεται να βρίσκεται ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Εδώ και αρκετές αγωνιστικές, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν πως δεν πατάνε καλά. Παρά την ατελείωτη γκρίνια για την διαιτησία, είναι προφανές πως τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελαν καθαρά αγωνιστικά. Οι ισοπαλίες των «ερυθρολεύκων» ως τώρα, με εξαίρεση το «κλάσικο» με τον Παναθηναϊκό που και αυτή μέχρι ενός βαθμού εκείνη την στιγμή που ήρθε ήταν απρόβλεπτη, ήταν εκτός προγράμματος. Πιο πολύ η αποψινή, με τον Πανιώνιο που με βάση τον πίνακα, είναι τελευταίος, αλλά στην ουσία δεν είναι έτσι τα πράγματα, αφού οι «κυανέρυθροι» έχουν μαζέψει εννέα πόντους αγωνιστικά.

Πριν μπω στο ψητό. Κράτημα υπάρχει στη φάση που ξαναείδε ο Κομίνης, αλλά στιγμιαίο. Το τελευταίο βέβαια δεν λέει τίποτα, γιατί ο παίκτης του Πανιωνίου, ο Γιάννης Μασούρας, κρατάει τον Μπουχαλάκη. Όμως χρονικά είναι πολύ κοντά η μία φάση με την άλλη. Το επόμενο πέναλτι που δίνεται στον Παπανικολάου, από τη στιγμή που ο κανονισμός για τα χέρια έχει αυστηροποιηθεί είναι ξεκάθαρο, στη φάση που ο Βαλμπουενά τελικά έκανε το 0-1. Ο Ολυμπιακός ζητάει φάουλ στην εκκίνηση της φάσης του γκολ του Πανιωνίου, η μόνη λήψη που υπάρχει είναι μακρινή. Κατηγορηματικός πως υπάρχει ή δεν υπάρχει φάουλ δεν μπορώ να είμαι. Υποθέτω πως έγινε τσεκάρισμα και σε αυτήν την φάση. Κατά τα άλλα ο Κομίνης, στον πειθαρχικό έλεγχο σήμερα, τα έχει κάνει μούσκεμα γιατί γενικώς έχει χαρίσει κάρτες και από τη μία και από την άλλη. Χειρότερο μαρκάρισμα πάντως ήταν ένα πάτημα σε αντίπαλο του Λοβέρα.

Στο καθαρά αγωνιστικό και επειδή στο ποδόσφαιρο όλα είναι δανεικά, αλλά όχι αγύριστα: Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης ήρθε να απονείμει μια κάποια δικαιοσύνη, γιατί τα τελευταία χρόνια στη Νέα Σμύρνη, ο Ολυμπιακός στάθηκε άπειρες φορές τυχερός και πολύ άτυχος ο Πανιώνιος. Σήμερα ο δανεικός από τον Παναθηναϊκό επιθετικός, ήρθε να βάλει ένα γκολ, το πρώτο του στην Πλατεία, αλλά πολύ καλό για τον ίδιο και την ομάδα του.

Πάμε τώρα και στην ουσία: Ο Ολυμπιακός παρά τις φάσεις που βγάζει δεν έχει εύκολο γκολ. Δυσκολεύεται πολύ, απέναντι σε αντιπάλους που κλείνονται πίσω και το ακόμα πιο άσχημο γι’ αυτόν είναι πως αφήνει μεγάλα διαστήματα να περνούν χωρίς να απειλεί ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Κάτι τέτοιο συνέβη και απόψε. Οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι να έρθει ο Ποντένσε αριστερά, έχουν σπαταλήσει το πρώτο μισάωρο στον βρόντο. Κι ενώ μπαίνουν δυνατά και βρίσκουν το γκολ, μετά αφήνουν το παιχνίδι να κυλάει πιστεύοντας πως το 0-1 θα είναι αρκετό. Κάπως έτσι δεν την πάτησε ο Ολυμπιακός και στο ΟΑΚΑ;

Ο Λοβέρα αποδείχτηκε, παρά το γεγονός πως βγάζει πολλά πράγματα απ’ όσο λένε οι ρεπόρτερ στις προπονήσεις, πως δεν είναι σε θέση ακόμα να βοηθήσει. Τα γκολ δεν έρχονται εύκολα, ο Ποντένσε τα κάνει όλα καλά μέχρι να φτάσει στο τέλος, ενώ εσχάτως παρατηρούνται και φαινόμενα, όπως η έλλειψη σωστής επιλογής στο τέλος. Ο Ελ Αραμπί έχει την δυνατότητα να δώσει στον Γκερέρο που είναι μόνος, αλλά προτιμά στις καθυστερήσεις να κάνει ένα σουτ τρικυμία. Ο Βαλμπουενά δεν αρκεί να παίζει αν και οι υπόλοιποι δεν μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων.

Ο Μαρτίνς δεν διανύει καλό φεγγάρι. Κι αυτό φαίνεται και από την διαχείριση των αλλαγών του, αλλά και από τις επιλογές που κάνει. Ο Μασούρας θα ήταν σίγουρα μια πιο ασφαλής επιλογή απόψε από τον Λοβέρα, ενώ θα θυμίσω πως μέχρι το γκολ, έχει λησμονήσει να κάνει την 3η αλλαγή που θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε ανοίξει το σκορ.

Ο Ελ Αραμπί θα είχε τη δυνατότητα να τελειώσει το ματς αν είχε περάσει στο ματς νωρίτερα και γενικά αυτόν τον καιρό, ο Ολυμπιακός άσχετα από τις τελικές, μοιάζει να ξεμένει σε διαστήματα των αγώνων από ιδέες. Κι είναι απίστευτο να μην μπορεί να φτιάξει καν φάση η ομάδα του Μαρτίνς, σε 14 κερδισμένα κόρνερ. Αυτό σόρι, αλλά είναι ευθύνη σοβαρή του κόουτς, όπου οι "ερυθρόλευκοι" τα προηγούμενα χρόνια είχαν υπεροπλία.

Αν ο ΠΑΟΚ επικρατήσει της ΑΕΛ, πράγμα που θα είναι και το φυσιολογικό, πάμε για ένα ντέρμπι που ξεκινάει από 0-0 και στην βαθμολογία εκτός από αυτό που θα δείχνει ο πίνακας όταν θ’ αρχίζει το ματς. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Σκέφτομαι τι θα συνέβαινε και πόσο ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα θα παρακολουθούσαμε, αν άφηναν τον Παναθηναϊκό να έχει τους πόντους που δικαιούταν ως τώρα και του έχει στερήσει η διαιτησία και η ΑΕΚ δεν είχε βγάλει τα μάτια της σε υπερθετικό βαθμό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x