Κώστας Μιαούλης

Νωρίς για κρίσεις, αλλά η ενίσχυση επιβάλλεται και επείγει

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει τις εντυπώσεις αλλά και τους προβληματισμούς μετά το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ στην Πολωνία και υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνουν οι προσθήκες, σύντομα και αποτελεσματικά.

Θα πω ψέματα, αν γράψω πως σε λίγο χρονικό διάστημα περίμενα να δω κάτι διαφορετικό από την ΑΕΚ στο πρώτο φιλικό. Ειδικά από την ώρα που οι ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να αναπληρώσουν κενά και να διευκολύνουν τις λειτουργίες της Ένωσης, ως ομάδας, δεν έχουν έρθει ακόμα.

Επιπλέον για μένα δεν ήταν έκπληξη πως η ομάδα αυτή με τον συγκεκριμένο προπονητή να την καθοδηγεί θα προσπαθήσει να παίξει και πιο επιθετικά, αλλά θα προσπαθήσει να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, απ’ όσο με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Από τα στοιχεία που με χαροποίησαν ήταν η κατάσταση του Μάνταλου που όλοι προσδοκούμε να βρεθεί σύντομα στην κατάσταση που βρισκόταν όταν τραυματίστηκε εκείνη τη βραδιά στη Νέα Σμύρνη. Επίσης ικανοποιήθηκα από ορισμένα πράγματα που είδα από τον Αλμπάνη, μου άρεσε το γεγονός πως ο Μπακασέτας αισθάνεται πλέον πολύ πιο σίγουρος στα πόδια του.

Εκείνο που με προβλημάτισε είναι και πάλι ο Κλωναρίδης, παρά το γεγονός πως έχουν πέσει όλοι πάνω του για να τον κερδίσει η ΑΕΚ σαν παίκτη φέτος, αν και είναι ακόμα νωρίς. Όπως επίσης το γεγονός πως η Ένωση στο α’ μέρος δεν μπορούσε να βάλει πολλούς ποδοσφαιριστές στην περιοχή, αλλά και να πάρει πράγματα από τα δύο χαφ της.

Οι προσθήκες που πρέπει να γίνουν είναι ξεκάθαρες. Τουλάχιστον ένα και εγώ θα γράψω δύο εξτρέμ, όπως και δύο μέσοι, όπως και ένα κανονικό σέντερ-φορ είναι υπεραπαραίτητοι. Ως προς την άμυνα και την αντίδραση στο γκολ, ήταν προφανές πως όλα συνέβησαν γιατί δεν υπήρχε χημεία στις καλύψεις μέσα στην περιοχή, αλλά αυτά είναι πράγματα που θα δουλευτούν και θα διορθωθούν.

Η ΑΕΚ οφείλει να πάρει τους ποδοσφαιριστές που θα της δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη μέσα στο παιχνίδι και αυτό ήταν κάτι που φαινόταν σήμερα, ακόμα και αν έβλεπες την πρωταθλήτρια Ελλάδος για πρώτη φορά στη ζωή σου.

Το γεγονός πως o Δικέφαλος έχει αργήσει, είναι κάτι προφανές. Το γεγονός πως δεν πρέπει να πάρεις παίκτη, απλά για να πεις ότι πήρες και πρέπει να βρεις τον κατάλληλο για κάθε θέση είναι επίσης αυτονόητο. Το τιμ της Ένωσης πρέπει να βρει τα κομμάτια του παζλ που ταιριάζουν για να κάνουν τη διαφορά.

Εδώ είναι και η μεγάλη δυσκολία του ζητήματος. Χρόνος υπάρχει ακόμα, αλλά πρέπει να καλυφθεί, εκείνος που χάθηκε. Αν αυτό προϋποθέτει πως πρέπει να πάει λίγο παραπάνω οικονομικά τα στάνταρ της ΑΕΚ, προκειμένου να πάρει τους παίκτες που πρέπει, αποτελεί μια αναγκαιότητα. Θεωρώ πως πρέπει να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος και η στόχευση, ίσως περισσότερο και από το οικονομικό, να γίνει πολύ συγκεκριμένη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x