Κώστας Μιαούλης

Ο Βράνιες και ο... πενηνταρίσιος Τάσος Σιδηρόπουλος

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την επόμενη μέρα του 0-0 με τον Ολυμπιακό, για το νέο επεισόδιο του Βράνιες, για την δύσκολη διαχείριση του θέματος και για τα νέα έργα που είδαμε χθες.

Δυστυχώς ο Όγκνιεν Βράνιες δεν μπόρεσε να κρατηθεί περισσότερο από μια εβδομάδα, πριν γίνει πρωταγωνιστής σε ένα νέο κρούσμα που έφερε αναστάτωση στις τάξεις της ΑΕΚ. Δεν είναι το καλύτερο, να υπάρχει μια τέτοιου είδους προστριβή, πριν από οποιονδήποτε αγώνα, πολύ περισσότερο πριν από ένα ντέρμπι.

Αυτό που είμαι σε θέση να γνωρίζω με βάση το ρεπορτάζ, είναι πως η κατάσταση ανάμεσα στους δύο, ήταν έκρυθμη, πριν καν συμβεί το πρώτο περιστατικό, που αποκάλυψαν οι Βόσνιοι, σε εκείνο το φιλικό με την Τσουκαρίτσκι.

Δεν χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά έτσι κι αλλιώς το γεγονός πως από την αρχή, την κατάσταση είχε αναλάβει από τότε ακόμα, το φθινόπωρο του περασμένου έτους, να ξεκαθαρίσει ο Μελισσανίδης, συγκεκριμένα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, έδειχνε πως ο χειμώνας ανάμεσα στους δύο, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολος.

Σαφώς και τα κρούσματα απειθαρχίας του ποδοσφαιριστή, ακόμα και η συμπεριφορά του απέναντι στον Ανέστη ας πούμε, όταν μανούριαζε μαζί του δεν ήταν επαγγελματική. Ο Βράνιες αποτελεί για καιρό αδυναμία και του Μελισσανίδη και του κοινού της Ένωσης. Προφανώς αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Βόσνιος και άρχισε, με το πέρασμα του χρόνου, να το αξιοποιεί για πάρτι του. Για τα περιστατικά που έχουν συμβεί μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, δεν υπάρχει αμφιβολία, η ευθύνη είναι ξεκάθαρα του Βόσνιου.

Για το χθεσινό όμως δεν είμαι τόσο βέβαιος πως η ευθύνη, βαραίνει αποκλειστικά τον 29χρονο αμυντικό. Επαναλαμβάνω και τονίζω, αποκλειστικά. Γιατί σε κάθε περίπτωση, ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής είναι υποχρεωμένος να σέβεται τον προπονητή, τις επιλογές και τις εντολές του.

Σε αυτό το σημείο, η θέση του προπονητή είναι λεπτή. Δεν ξέρω από ποιον και αν ο Βόσνιος είχε διαβεβαιώσεις πως θα παίξει κανονικά, σα να μην έχει συμβεί τίποτε. Επιπλέον ο Χιμένεθ ακόμα και αν τον υπολόγιζε στις προπονήσεις που προηγήθηκαν του αγώνα με τον Ολυμπιακό, σαφώς και έχει το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη, ακόμα και μια στιγμή πριν από τη σέντρα. Ωστόσο πάντοτε μετράει και το γεγονός με ποιόν έχεις να κάνεις.

Ο Βράνιες θεώρησε και προφανώς έχει καταλάβει, πως δεν αποκλείεται να έχει το μέλλον άλλων συμπαικτών του, που δεν υπολογίζονται, αν δεν ξέρει ο Χιμένεθ πως θα τους έχει και στη συνέχεια μαζί του. Ο διεθνής αμυντικός είναι διαφορετική περίπτωση γιατί το συμβόλαιο του λήγει το 2019. Ωστόσο, ο Μανόλο έχει αποδείξει πως όποιος είναι φευγάτος, δεν τον υπολογίζει.

Υπάρχει εδώ μια πολύ σημαντική παράμετρος. Αν ο Χιμένεθ δεν τον υπολογίζει, τότε σαφέστατα και είναι αποδεκτό απ’ όλους πως η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει λύση. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως ο Χιμένεθ ήθελε να κάνει ένα είδους καψώνι στον Βράνιες. Όμως η διστακτικότητα, η αναποφασιστικότητα του και οι μπερδεμένες επιλογές του στις ενδεκάδες, δεν αποκλείεται ν’ αποτελεί στοιχείο που εκνευρίζει όχι μόνο πολλούς από τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και τους ποδοσφαιριστές.

Οπότε μπορεί ο Βράνιες, χωρίς αυτό να δικαιολογείται, να θεωρεί από τη μεριά του πως ο Ανδαλουσιανός του κάνει ένα είδους πόλεμο νεύρων. Θεωρούσα πως το θέμα είχε λήξει, μετά την κουβέντα που είχε ο παίκτης με τον Μελισσανίδη, αλλά τελικά μόνο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. Πιστεύω πως η συνύπαρξη τους έχει πλέον γίνει πολύ δύσκολη, εκτός αν κάποιος βάλει πολύ νερό στο κρασί του. Αν ο Μανόλο δεν ποντάρει στον Βόσνιο, η ΑΕΚ πρέπει να πάει για στόπερ.

Μέσα σε όλα χθες είχαμε πάλι τις μεγάλες σφυρίχτρες και σημαίες να… λάμπουν. Ο Σιδηρόπουλος αποτελεί έναν διαιτητή που η ΑΕΚ για έναν λόγο που εκείνη ξέρει, θεωρεί αξιόπιστο όταν διευθύνει τα παιχνίδια της. Μάλιστα στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ δεν έχει κανένα πρόβλημα να το διαρρέει. Μιλάμε για τον ρέφερι που την πρώτη χρονιά της επιστροφής της ΑΕΚ, δεν είχε δώσει το πέναλτι του Σιμόες στην Τούμπα, αλλά είχε θεωρηθεί από το περιβάλλον της Ένωσης το λάθος του ανθρώπινο.

Μιλάμε επίσης για τον διαιτητή που ενώ το ματς φέτος ήταν στο 0-2 στο ΟΑΚΑ, χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρομαό, ώσπου αναγκάστηκε ο Χάσι να τον αποσύρει από μόνος του. Αυτός ο ΟΚ κατά την ΑΕΚ διαιτητής, χθες κατάπιε τουλάχιστον μια κόκκινη του Σεμπά και ένα πέναλτι που γίνεται από τον Φιγκέιρας στον Λόπες. Προσωπικά για μένα αντισυναδελφικό είναι και το χτύπημα με τον αγκώνα του Σισέ στον αυχένα του Γαλανόπουλου. Τέτοιου είδους μαρκαρίσματα πρέπει να είναι κόκκινες μαρς.

Οι δύο φάσεις από τις τρεις, γίνονται στο τέλος. Δεν έχει όμως σημασία, γιατί μπορεί να διαμορφώσουν διαφορετικές συνθήκες για τη ρεβάνς ή ακόμα και για τις απώλειες που μπορεί να έχουν οι ομάδες στις επόμενες υποχρεώσεις τους. Η γκρίνια του Ολυμπιακού για τον συγκεκριμένο ρέφερι έπιασε τόπο.

Τώρα για όσα έγιναν στην Τούμπα, το γκολ του Πέλκα αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Μιλάμε για 3ο συνεχόμενο ματς Kυπέλλου, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά πετυχαίνει γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει. Στο εκτός έδρας με τα Τρίκαλα ένα έχει έρθει από επιθετικό φάουλ, στον επαναληπτικό νίκη με πέναλτι μαϊμού, λες και δεν προκρινόταν ο ΠΑΟΚ και χωρίς αυτό και χθες το 1-0 με γκολ οφσάιντ. Αυτό το χρεώνεται ο βοηθός, αλλά και ο Τζήλος που στο πρώτο μαρκάρισμα του Κιβρακίδη, έδειξε κίτρινη κάρτα σε ένα απλό φάουλ, έδειξε τις διαθέσεις του.

Το έργο παίζεται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά και ας θέλουν να κάνουν στην ΑΕΚ πως δεν το βλέπουν. Είναι πολύς ο κόσμος που το αντιλαμβάνεται πλέον. Η προστασία της ομάδας και οι πιθανές προσθήκες στο εξαήμερο που απομένει, μπορεί να καθορίσουν τη στάση πολλών φίλων της ΑΕΚ για να το αν θα επισκεφθούν πάλι φέτος το ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x