Κώστας Μιαούλης

Ο ηγετικός Κονέ, ο Αραούχο που φορμάρεται και το μήνυμα με το πέναλτι-μαϊμού

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αρχοντική εμφάνιση του Παναγιώτη Κονέ, τον Αραούχο που ματώνει όλο και συχνότερα το πλεκτό και για τον Σέζο που αν μπορούσε θα το έκανε ροντέο.

Έστω κι αν φάνηκε απλή κι εύκολη, ήταν μια σημαντική νίκη. Σε ένα ματς όπου είχες απώλειες, απέναντι σε αντίπαλο που μπορεί να σου κάνει ζημιά κι επιθετικά και με έναν διαιτητή που αν δεν άνοιγε νωρίς το σκορ, θα σου έκανε τη ζωή δύσκολη, ο μόνος δρόμος είναι να καθαρίζεις νωρίς. Η ποδοσφαιρική ποιότητα του Κονέ και το πείσμα του Αραούχο, μαζί με την τυχερή φάση του 12' έφεραν μια εύκολη νίκη σε ένα παιχνίδι που ήταν παγίδα.

Άλλωστε φάνηκε κι από την διάθεση του Σέζου, στο σκληρό μαρκάρισμα του Μπάουμαν στον Κονέ, όπου δεν δόθηκε ούτε φάουλ. Η βραδιά έκλεισε με ένα πέναλτι-μπαμπουϊνο, που αποτελεί και μήνυμα για το τι περιμένει την ΑΕΚ στη συνέχεια του πρωταθλήματος και όσο θα μένει στην κορυφή. Τίποτα δεν χαρίζεται στην ΑΕΚ κι αν η σκέψη είναι πως βρισκόμαστε σε καθεστώς εξυγίανσης, ας κατέβουν κάποιοι από το ροζ συννεφάκι.

Ακόμα και σε ένα παιχνίδι όπως το αποψινό, ο διαιτητής από το Κιλκίς βρήκε τρόπο να εξοργίσει τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση ασφαλώς δεν του έκανε το χατίρι για να του δώσει το δικαίωμα να μπει στο παιχνίδι. Έστω και με μεγάλη δόση τύχης η ΑΕΚ προηγήθηκε σε μια στιγμή που το ματς είχε φανεί να μην ξεκινά καλά και με την Κασσιόπη να μπαίνει με απειλητικές διαθέσεις. Από εκεί και μετά ήταν ένα κακό πρώτο μέρος, έστω και αν ο Μανόλο έκανε ξανά το τρικ όπου επιθετικά η διάταξη της ομάδας μετατρεπόταν σε 3-4-1-2, αλλά ήρθε αυτό το γκολ του Κονέ να απλοποιήσει την κατάσταση. Θα είναι τεράστια υπόθεση, αν μπορέσει ο Παναγιώτης ν' αναπληρώσει ορισμένα από τα γκολ του αρχηγού.

Αυτό το ματς πέρασε, μένουν αυτά που είπε ο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός, παρά το γεγονός πως προσωπικά δεν συμφωνώ πως το ρόστερ είναι τόσο ρηχό, ζήτησε επιτακτικά με τον τρόπο που μίλησε μεταγραφές. Ήταν ξεκάθαρος πως θέλει έναν παίκτη για αντί-Γιόχανσον, ενώ μίλησε και για 15-16 ποδοσφαιριστές στους οποίους υπολογίζει. Έστω και αν το έθεσε με τον πιο κομψό τρόπο, θεωρώ πως οι δηλώσεις του ως προς την ενίσχυση ήταν ξεκάθαρες. Η ΑΕΚ οφείλει να ενισχυθεί, μιας και πολλές παγίδες, αγωνιστικές και διαιτητικές θα την περιμένουν από εδώ και πέρα και οφείλει για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με όλες τις δυνάμεις της, να πάρει αυτά που ζητά ο προπονητής.

Για το φινάλε άφησα την κλήρωση. Θα έλεγα πως είναι μια ύπουλη κλήρωση, με το όνομα του αντιπάλου να μην προκαλεί δέος, αλλά ν' αφήνει παράθυρο για να έχεις μια ελπίδα πως μπορείς να το παλέψεις σαν ομάδα. Βέβαια μιλάμε για μια ομάδα με ένα εξαιρετικό ρόστερ, για ένα τεράστιο όνομα του ανατολικοευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θα είναι σε κάθε περίπτωση μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Αν η ΑΕΚ αποκτήσει ορισμένες ακόμα λύσεις σε αυτό το παζάρι και με δεδομένο πως και οι Ουκρανοί ξαναρχίζουν στις 17 του Φλεβάρη το πρωτάθλημα τους, υπάρχουν περιθώρια για να αισιοδοξεί κανείς.

ΥΓ: Η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, που παίζει την πιο όμορφη μπάλα κι έχει σε πολλά ματς κατοχή 60-70%, έχει μαζέψει σε 14 αγωνιστικές, 42 κάρτες με την αποψινή του Κονέ, δηλαδή 3 ανά ματς, την ώρα που άλλοι φτύνουν σε πάγκους, δίνουν αγκωνιές και πλακώνουν - πάντα σε ποδοσφαιρικό πλαίσιο - τελειώνοντας πάντα το ματς. Όχι μόνο θα του έκοβε την μπάλα ο Μπάουμαν του Κονέ με το μαρκάρισμα στο 15', αλλά στο τέλος ο Κονέ έφαγε και κίτρινη για πέναλτι-μπαμπουϊνο. Αυτά είναι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x