Κώστας Μιαούλης

Ο Λιβ-άγιος, το προσπέρασμα και ο μόνος αντίπαλος που χωρίζει την ΑΕΚ από τον τίτλο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη σπουδαία νίκη με τον Πανιώνιο, τον μέγα Μάρκο, για το προσπέρασμα που ήρθε και για το μόνο πράγμα που χωρίζει πλέον την Ένωση από τον τίτλο.

Ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίθηκε απόψε. Συνειδητοποίησε το μέγεθος της ευκαιρίας. Το πάρτι άρχισε νωρίς και ευτυχώς αυτός ο ενθουσιασμός του κοινού της, παρέσυρε την Ένωση σε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος, όπου δεν γινόταν να μην σημειώσει έστω ένα γκολ. Τα μαντάτα από την Τρίπολη, ήρθαν να επιβεβαιώσουν αυτό που πολλοί περιμέναμε.

Όλα τα σερί έχουν ένα τέλος, ειδικά όταν ο αντίπαλος δεν έχει συνηθίσει να παίζει τρία ματς σε μια εβδομάδα. Η ΑΕΚ που παίζει κάθε τρεις μέρες, αλλά τώρα δεν θα είναι τόσο φορτωμένη, έχει την ευκαιρία της. Εχει την δυνατότητα την επόμενη εβδομάδα, να το τελειώσει.

Η ΑΕΚ πάλι παιδεύτηκε με τους δαίμονες της. Ένα πρώτο μέρος απολαυστικό στο οποίο το σκορ έπρεπε να έχει τελειώσει με 3-0, μετατράπηκε σε μια αγωνιώδη αναμέτρηση στο φινάλε. Ο Μάρκο Λιβάια, ο Λιβ-άγιος, είχε τη διάθεση, το κέφι να μας προσφέρει μαζί με τον Γκάλο μια σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση στο πρώτο μέρος. Στα κέφια του ήταν και ο Σέρχιο που δεν μπόρεσε όμως να βρει δίχτυα. Βλέπετε ο Πανιώνιος είχε και πάλι σε ματς με την ΑΕΚ, όπως και στον πρώτο γύρο, τον πορτιέρε του Μάτιτς Κότνικ σε σπουδαία ημέρα.

Το δεύτερο μέρος έγινε κατά κάποιο τρόπο θρίλερ. Γιατί η ομάδα καταλήφθηκε από τον μεγαλύτερο αντίπαλο που πρέπει να νικήσει, για να πάρει τον τίτλο, ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί στις δικαστικές αίθουσες. Η ΑΕΚ έχει μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό της και τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό είναι το άγχος της. Αν αυτό το καταφέρει, τότε όλα θα έχουν τελειώσει, ανεξάρτητα με τις αποφάσεις.

Η Ένωση έχει πολλές αρετές, έχει και αδυναμίες ακόμα σαν ομάδα. Όμως ποτέ δεν διέπραξε το θανάσιμο αμάρτημα της αλαζονείας. Πολλοί την χλεύασαν σε αυτή την πορεία της και το πράττουν ακόμα και τώρα. Εχει πραγματικά γούστο, εκείνοι που έχασαν τρεις φορές στα τέσσερα φετινά ματς από την Ένωση και άλλο ένα παιχνίδι μαζί τους έληξε ισόπαλο, να μιλούν για απονομή από την διαιτησία.

Όσο για εκείνους που διέπραξαν το αμάρτημα της αλαζονείας, το μεσημέρι της Κυριακής είδαν τα δικά τους αποτελέσματα. Η ΑΕΚ σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος, παρά το γεγονός πως είχε στιγμές που θα μπορούσε να της συμβεί, δεν μίλησε μειωτικά για κανέναν. Αντίθετα το περιβάλλον του ΠΑΟΚ θεώρησε δεδομένο εδώ και αγωνιστικές πως το πρωτάθλημα τελείωσε. Αυτοί που είναι γύρω από τον Δικέφαλο του Βορρά και θέλουν το καλό του, ας σκεφτούν τι έπραξαν τόσο καιρό και τι είναι πιθανό να έχουν κατορθώσει αν η απόφαση είναι εναντίον τους.

Αυτοί που πολεμούν, θα χάσουν και θα ξανασηκωθούν, θα φάνε, θα ρίξουν. Οτιδήποτε και αν γίνει στο τέλος της διαδρομής, όσοι περιβάλλουμε την ΑΕΚ, ξέρουμε πολύ καλά πως κάθε πόντο που κερδίσαμε σε αυτό το πρωτάθλημα, τον κατακτήσαμε με σκληρή προσπάθεια, τον κατέκτησε η ομάδα με το σπαθί της και χωρίς τουλάχιστον ο οργανισμός της Ένωσης, να προσβάλλει ή να μειώσει κάποιον αντίπαλο. Ο Δικέφαλος βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του ονείρου. Αρκεί να ξεπεράσει μόνο ένα πράγμα. Το άγχος. Αν το νικήσει, δεν υπάρχει πλέον κάτι να τη χωρίζει από τον τίτλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x