Κώστας Μιαούλης

Ο Λουτσέσκου τον τράβηξε πίσω στο 60' και ο ΠΑΟΚ έκανε «γκέλα» επικών διαστάσεων!

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί αυτή η «γκέλα» που έκανε ο ΠΑΟΚ είναι επικών διαστάσεων και προσπαθεί να καταλάβει τι ήθελε να κάνει ο Ρουμάνος τεχνικός, βγάζοντας τον Πέλκα, για να βάλει τον Σάκχοφ.

Στην 3η του έξοδο στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ δεν έκανε κάτι διαφορετικό από τις προηγούμενες δύο. Μάλιστα αυτή τη φορά σκόραρε, προηγήθηκε, απέναντι στην κατά τεκμήριο χειρότερη ομάδα της Σούπερ Λίγκας μέχρι στιγμής. Θα μπορούσε άνετα να έχει πάρει τη νίκη, αν ο Λουτσέσκου είχε συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται στον πάγκο μιας ομάδας με υψηλές απαιτήσεις και όχι στην Ξάνθη. Στα μισά του β’ μέρους κάνει το ιδανικό δώρο στην ΑΕΛ. Βγάζει τον Πέλκα, βάζει τον Σακχόφ μέσα και προοδευτικά ο ΠΑΟΚ αρχίζει να χάνει μέτρα από μια Λάρισα που δεν μπορούσε να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Έρχεται η άλλη κίνηση, να βγει ο Πρίγιοβιτς και να μπει ο Κουλούρης. Ο τελευταίος αποβάλλεται αφού πηδάει με τον αγκώνα προτεταμένο και κάπου εκεί δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να πάθει τη ζημιά ο Δικέφαλος του Βορρά.

Ο Φάρκας είναι ολομόναχος ένα λεπτό μετά την αποβολή έξω από την περιοχή, βγάζει ιδανική κάθετη πάσα στον Γκριζμάν και η Λάρισα αρπάζει τον πόντο και κόβει δύο από τον ΠΑΟΚ. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ σήμερα δύσκολα θα υπάρξουν ξανά με άλλες ομάδες, σε πιο σκληρές έδρες. Γιατί παίζεις με την ομάδα που αποτελεί την χαρά των μεγάλων για να «ξεμπουκώσουν» και εσύ πας και κάνεις γκέλα ενώ έχεις προηγηθεί. Ο ΠΑΟΚ αντί να επιμείνει και να πιέσει τη Λάρισα, για να της βάλει έστω ένα δεύτερο, με τον Λουτσέσκου στον πάγκο πήγε και οχυρώθηκε λες και έπαιζε με τη…Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει το διπλό.

Υπάρχει μια φάση που ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι στον Μάτος, αλλά η αλήθεια είναι πως ο παίκτης που κάνει το μαρκάρισμα έχει πάει με μεγάλη καθυστέρηση πάνω του και αν προσέξει κανείς το ριπλέι, ο σκόρερ του Δικεφάλου εμποδίζεται αντικανονικά αφού έχει περάσει η μπάλα από το κεφάλι του. Σαφώς και πρόκειται για μια φάση που βρίσκεται στην κρίση του διαιτητή. Όταν δεν περνάς από την έδρα της χειρότερης ομάδας του πρωταθλήματος, πρέπει να κοιτάξεις πρώτα τα σοβαρά προβλήματα που έχεις. Όπως το να χορεύει ο στόπερ Φάρκας, τον κακόμοιρο Τσίμιροτ που έπεσε κάτω από την προσποίηση που του έκανε ο Τσέχος και μετά βγάζει ανενόχλητος την κάθετη πάσα.

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει γκέλα με Απόλλωνα και Λάρισα εκτός, δεν συζητάω καν για την Λιβαδειά που φέτος είναι κανονική ομάδα. Με 0/3 στα πρώτα εκτός έδρας ματς δεν δείχνεις και αέρα διεκδικητή πρωταθλήματος. Αν στον Δικέφαλο του Βορρά καθίσουν ν’ ασχοληθούν με διαιτησία, θα κάνουν μεγάλη εξυπηρέτηση… στους υπόλοιπους. Με τέτοια λογική ο Λουτσέσκου δεν θα έχει πολύ μέλλον.

Για τον Παναθηναϊκό το ματς καθάρισε γρήγορα με την αύρα του κόσμου. Μπράβο στην ομάδα του «τριφυλλιού» που με όλα όσα συμβαίνουν κατάφερε να πάρει την ευκολότερη νίκη, έχοντας στο πλάι του τον κόσμο του, που στο τέλος της ημέρας είναι το μόνο σταθερό και σίγουρο στοιχείο της κάθε ομάδας. Όσο για τον Παναιτωλικό, ο Μάκης Χάβος μαζί με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού, έχουν κάνει τρομερές επιλογές στους παίκτες που ήρθαν απ’ έξω. Ο Ντίας θα κάνει πολλές «κηδείες» φέτος, ενώ ο Ρόσα βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση. Μαζί με τον Αργεντίνο τον Μάζουρεκ συνθέτουν μια φοβερή τριπλέτα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x