Κώστας Μιαούλης

Ο μεγαλύτερος θρίαμβος της καινούριας ζωής της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης εξηγεί γιατί η επίτευξη του στόχου της εισόδου στους ομίλους, ήταν πιο σημαντική και από το ίδιο το πρωτάθλημα και βγάζει το καπέλο σε Λάζαρο και Σιμόες.

Μια τέτοια ημέρα, που η ΑΕΚ πέτυχε εκείνη την τεράστια νίκη στο Άιμπροξ για να γίνει η πρώτη ομάδα που πέρασε στους ομίλους του Champions League, δεν θα μπορούσε να μην πετύχει μια άλλη σπουδαία επιτυχία. Την πιο σημαντική από τότε που τελείωσε η περιπέτεια της στις μικρότερες κατηγορίες. Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτός ο στόχος, η πρόκριση στους ομίλους ίσως να είναι και πιο σημαντικός στόχος και από τον ίδιο τον τίτλο. Αυτό άλλωστε το είχαμε επισημάνει και στην κουβέντα στον αέρα, πριν καν γίνει η κλήρωση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Γιατί όλες οι επιτυχίες εντός συνόρων μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα, μόνο αν στην Ευρώπη βρίσκεσαι μέσα στον χάρτη. Η ΑΕΚ ξαναμπήκε εκεί που πρέπει. Όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν την σειρά τους.

Ο Λάζαρος και ο Σιμόες έκαναν τον αγώνα της ζωής τους. Ο Λόπες στο πρώτο μέρος, θύμισε κάτι ανάμεσα σε Κασάπη και Γεωργάτο, ο Κλωναρίδης έφαγε τον κόσμο και η άμυνα, όπως στο πρώτο παιχνίδι ήταν εκεί. Ήταν όλοι υπέροχοι γιατί κατάλαβαν πως δεν είχαν να φοβηθούν, πέρα από την ταχύτητα της Μπριζ. Οι Βέλγοι ήταν μια πολύ ευάλωτη ομάδα στην άμυνα και ο Λέκο, απόψε που αποφάσισε να παίξει με τετράδα πίσω, πήρε ένα τεράστιο ρίσκο και έχασε. Γιατί ο Χιμένεθ ήταν καλά διαβασμένος και σήμερα, κάνοντας και αυτός την υπέρβαση του, διάβασε σωστά το ματς και γέμισε τα άκρα του με την είσοδο του Γιόχανσον, μετά το 60', παίζοντας με 4-2-3-1 στο τελευταίο ημίωρο.

Το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια της απογευματινής εκπομπής, όταν η γκρίνια των μηνυμάτων για την ΑΕΚ είχε φτάσει στο ζενίθ, ακόμα και σε ώρα που δεν γινόταν εκπομπή λόγου, είχα τονίσει πως θα ήταν προτιμότερο να πάνε στο γήπεδο, όσοι το πιστεύουν και έχουν διάθεση για στήριξη και όχι 45.000, αλλά οι μισοί να έχουν αρνητική αύρα. Πήγαν οι μισοί από το ματς με την ΤΣΣΚΑ, η δουλειά έγινε και όχι μόνο έγινε, αλλά η πρόκριση ήρθε με εμφατικό τρόπο. Σε ρεαλιστικό επίπεδο, αυτή σε επίπεδο δυσκολίας ήταν η μεγαλύτερη νίκη μετά από αυτή κόντρα στη Μίλαν. Σε επίπεδο σημασίας, ίσως αυτή κόντρα στη Μπριζ είναι και πιο καίρια.

Η ΑΕΚ πλέον μαζεύει όλο το pool από την UEFA, μιλάμε σίγουρα περίπου 7 εκ. ευρώ που φυσικά μπορούν να πάνε γύρω έξι, ανάλογα και με την πορεία που θα έχει η Ένωση στους ομίλους. Η βραδιά ανήκει κυρίως στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στον Μανόλο Χιμένεθ που πλέον συνδέει το όνομα του με την ιστορία του συλλόγου και σιγά-σιγά δείχνει να ξορκίζει την κατάρα του πάγκου. Η Ένωση με την προοπτική των χρημάτων πλέον μπορεί να κινηθεί δυνατά στις τελευταίες μέρες του μεταγραφικού παζαριού. Κι αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι εκείνη που θα έχει τις πιο πολλές δυνάμεις και αξιώσεις να κοντράρει τον Ολυμπιακό φέτος.

Επειδή ο κόσμος είναι εκείνος που βοηθά και δίνει τα πάντα, η μεγάλη αυτή πρόκριση, ανήκει στους 20-22.000 που βρέθηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ, κόντρα στη γκρίνια και τη μιζέρια. Απόψε η ΑΕΚ τινάζει από πάνω της, τη σκόνη της γκαντεμιάς και απογειώνεται για εκεί που της αξίζει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x