Κώστας Μιαούλης

Ο μπαλτάς των πλαϊνών έχει πετσοκόψει την ΑΕΚ φέτος

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τα όσα συμβαίνουν φέτος από τους βοηθούς κόντρα στην ΑΕΚ και δεν βλέπει και τόσο ευοίωνο και το κοντινό μέλλον της επόμενης σεζόν.

Η ιστορία φέτος με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ με την διαιτησία, δεν έχουν να κάνουν τόσο πολύ με τους διαιτητές, όσο με τους πλάγιους. Αυτή είναι μια πραγματικότητα, που παρά τις κατά έναν τρόπο εξαγγελίες του Δημήτρη Μελισσανίδη πως κάποιοι θα γίνουν σταθμάρχες και τα αυτά τα ωραία, οι λανθασμένες αποφάσεις των βοηθών σε βάρος της Ένωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, όλη την χρονιά. Μιλάμε για φάσεις που δεν είναι, αλλά και όλες τις οριακές, όπου η αμφιβολία θα έπρεπε και υπάρχει σχετική οδηγία, να είναι πάντα υπέρ της ομάδας που επιτίθεται.

Η ΑΕΚ για δεύτερη σερί αγωνιστική στα πλέι-οφ αντιμετώπισε τουλάχιστον ένα λάθος, από βοηθό. Την Τετάρτη, σε μια φάση γύρω στα μέσα του β’ μέρους με τον Πανιώνιο, ο Πέκχαρτ υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση λανθασμένα, ενώ στη συνέχεια ο Γιαννιώτης τον ανατρέπει και ο διαιτητής ήταν έτοιμος να δώσει το πέναλτι. Χθες σε μια ανώδυνη φάση, αλλά και σε μια κομβική στο 28’ ο Μπαλτάς, είδε οφσάιντ, τον Ντίντακ που μετά από το φάουλ του Σιμόες, βρισκόταν μόνος του μέσα στην περιοχή. Και σίγουρα δεν είμαι αφελής να πιστεύω, πως αυτό συνέβη για να ωφεληθεί ο Παναθηναϊκός.

Οι αποφάσεις αυτές έρχονται μετά τον τελικό, όπου έγινε κι ένα ακόμα σοβαρό λάθος από τον βοηθό. Έρχονται στο φινάλε μιας σεζόν, όπου η ΑΕΚ είδε από λάθος βοηθού να της στερούνται δύο πόντοι από τον ΠΑΣ, όπου είδε τον βοηθό στο ματς της Τούμπας στον πρώτο γύρο, να βαφτίζει κόρνερ ένα άουτ και όπου είδε έναν βοηθό σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, να σταματιέται ο Βάργκας ενώ φεύγει σε ξεκάθαρο τετ-α-τετ για να ανοίξει το σκορ.

Μιλάμε για παιχνίδια κομβικής σημασία όλα. Αποτελέσματα που αλλοιώθηκαν από τις αποφάσεις των βοηθών και θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει τη χρονιά της ΑΕΚ, ως προς τους στόχους, τις επιτυχίες. Κακά τα ψέματα, αν η Ένωση δεν πάρει την πρωτιά στα πλέι-οφ, θα μιλάμε για μια 100% αποτυχημένη χρονιά, στην οποία όμως, πέρα από τα δικά της λάθη, στις επιλογές προσώπων, στην προετοιμασία και όσα πήγαν στραβά, θα υπάρχουν καθοριστικοί παράγοντες που αλλοιώσαν την εικόνα της, σε καθοριστικά ματς. Σε ματς που έκριναν τίτλο ή την καλύτερη πορεία της Ένωσης στο πρωτάθλημα.

Την ώρα που στα γήπεδα των πλέι-οφ όπου παίζει ο ΠΑΟΚ, οι κόκκινες πέφτουν βροχή για τους αντιπάλους και τα σημαιάκια σηκώνονται για πλάκα σε βάρος της ΑΕΚ, καλό θα ήταν να δουν στην Ένωση, τι θα κάνουν με αυτά τα φαινόμενα και πως πρέπει να πορευθύν ενόψει της νέας σεζόν. Αίσθηση μου είναι πως την επόμενη σεζόν, μας περιμένουν πολύ χειρότερα από τα φετινά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x