Κώστας Μιαούλης

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται προσοχή και ο ΠΑΟΚ τόλμη

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις αναμετρήσεις της Τρίτης και τα στοιχεία που θα χρειαστούν ο πρωταθλητής Ελλάδος για να πετύχει το παραπάνω και ο Ολυμπιακός να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Μεγάλη βραδιά αναμένεται αυτή της Τρίτης. Δύο πραγματικά σπουδαίες μονομαχίες, ώστε οι ελληνικές ομάδες να βρεθούν στα play-off του Champions League. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τη μισή δουλειά και παραπάνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει τελειώσει κάτι. Από την άλλη μεριά ο ΠΑΟΚ, χωρίς να έχει κάτι να χάσει, θα προσπαθήσει να κάνει κάτι που δεν θ’ αποτελέσει θαύμα, αλλά σίγουρα θα έχει ξεπεράσει τον εαυτό του αν τα καταφέρει. Στο τέλος της ημέρας, οι παίκτες του νταμπλούχου και ο Φερέιρα, ας είναι εντάξει με τον εαυτό τους, πως έκαναν αυτό που μπορούσαν, ακόμα και αν συμβεί το πλέον αναμενόμενο.

Είχα αναφέρει πριν τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της Τούμπας, πως σε αυτό το ζευγάρι δεν τον έχω αποκλεισμένο από χέρι τον ΠΑΟΚ. Η εικόνα του πρώτου αγώνα δικαιολόγησε σε έναν σεβαστό βαθμό αυτή μου την αίσθηση, με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη ρεβάνς. Ωστόσο οι Ολλανδοί θεωρώ πως θορυβήθηκαν, αν όχι φοβήθηκαν, από τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο καλό του διάστημα και τους έβαλε δύο γκολ, ενώ γλίτωσαν και από άλλα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Άλλωστε, όχι τυχαία ο Τεν Χαγκ, έκανε πάλι λόγο, για μια «επικίνδυνα γρήγορη ομάδα» στην συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στον αντίπαλο της ομάδας του.

Ο Άμπελ Φερέιρα, σίγουρα κάτι έχει στο μυαλό του. Αν αυτό είναι η χρησιμοποίηση ενός ακόμα κλασσικού επιθετικού, όπως είναι ο Σφιντέρσκι, θα το μάθουμε την ώρα που θ’ ανακοινωθούν οι ενδεκάδες. Κατά την άποψη μου, θα έπρεπε ο Δικέφαλος του Βορρά, να θωρακιστεί περισσότερο στη μεσαία γραμμή ίσως με έναν τρίτο χαφ. Αυτό θα βοηθούσε κάπως περισσότερο τον Δικέφαλο του Βορρά να ελέγξει το κέντρο και τον ρυθμό του ματς. Αίσθησή μου πάντως είναι πως οι Ολλανδοί δεν θα προσπαθήσουν άμεσα να ανοίξουν το τέμπο, καθώς υπολογίζουν και την ταχύτητα του ΠΑΟΚ. Ο νταμπλούχος θα χρειαστεί να είναι τολμηρός. Αν καταφέρει να βάλει εκείνος προβλήματα προς λύση στους Ολλανδούς, τουλάχιστον θα έχει μια πιθανότητα παραπάνω.

Ο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου με την σειρά του, έθεσε τα πράγματα σε μια σωστή βάση. Ξεκαθάρισε πως θα είναι καθοριστικό να μπορέσει να πιάσει η ομάδα του μια απόδοση ανάλογη με το ματς της Πόλης στο αμυντικό κομμάτι. Η προσοχή απαιτείται να αποτελέσει το κυριότερο όπλο του Ολυμπιακού σε αυτή την αναμέτρηση και φυσικά να περιορίσει τα σφάλματα του. Επίσης θα είναι ασυγχώρητο να παρουσιάσει έστω και ένα δεκάλεπτο, όπως το τελευταίο στον αγώνα της Κωνσταντινούπολης, γιατί όλοι είδαν τι ζημιά θα μπορούσε να πάθει η ομάδα, σε ένα ματς στο οποίο είχαν δημιουργηθεί οι ιδανικότερες προϋποθέσεις, όχι απλά για να πάρει το παιχνίδι, όπως τελικά συνέβη, αλλά για να έχει «κλειδώσει» την πρόκριση.

Αυτά τα ματς ανεξάρτητα από το σκορ του πρώτου αγώνα, απαιτούν πολύ υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης. Η ακρίβεια στις πάσες, ο περιορισμός φτηνών λαθών που μπορεί να σε βγάλουν από μια πλεονεκτική θέση, που μπορεί ξάφνου ν’ αποκτήσει ο αντίπαλος και πάνω απ’ όλα ο εφησυχασμός που δεν θα πρέπει να εμφανιστεί ακόμα και αν ο Ολυμπιακός βρεθεί να έχει προβάδισμα, αποτελούν στοιχεία που θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα.

Τακτικά, ο Μαρτίνς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» απλά οφείλουν να αξιοποιήσουν κάθε σοβαρή ευκαιρία που θα τους παρουσιαστεί για να βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στον αντίπαλό τους. Ο Ολυμπιακός έχει στο μέρος την εμπειρία σαν ομάδα και αυτό αποτελεί ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα, που πρέπει να αξιοποιηθεί.

ΥΓ: Μακάρι οι θετικές σκέψεις για τις μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών από τον υφυπουργό Αθλητισμού και από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να γίνουν πράξη και να θυμηθούμε τα γήπεδα, όπως τον παλιό καλό καιρό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x