Κώστας Μιαούλης

Ο ΠΑΟΚ αδειάζει, ο Παναθηναϊκός έδωσε δικαίωμα για μουρμούρα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο σημαντικότερα, για εκείνον, γεγονότα της αγωνιστικής που έγινε πριν λίγες ώρες, την εικόνα στη Λάρισα και το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ δεν στέφθηκε πρωταθλητής από την 28η αγωνιστική, αλλά θα τα καταφέρει την επόμενη. Δεν έγινε κάποια ζημιά βαθμολογικά, έτσι κι αλλιώς το αήττητο δεν χάθηκε.

Η μεγάλη ατυχία του Δικεφάλου του Βορρά, είναι πως στο γήπεδο καρμανιόλα στη Λάρισα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποχώρησε, έχοντας υποστεί (να ευχηθούμε το αντίθετο) μάλλον σοβαρή ζημιά.

Ο ίδιος έχει και τις παραστάσεις και την εμπειρία να κατανοήσει τι του έχει συμβεί καλύτερα από τον καθέναν. Σε μια χρονιά που ο Δικέφαλος του Βορρά, πήγε τρένο και δίχως να υποστεί τρομακτικές σε έμψυχο δυναμικό, τώρα που πλησιάζει το φινάλε, αυτός ο κανόνας, φαίνεται πως διαφοροποιείται.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι σήμερα ο ΠΑΟΚ, δεν βρήκε λύσεις απέναντι σε μια γενναία ομάδα που τα παίζει όλα για όλα και τα δίνει όλα σε κάθε ματς. Ο Δικέφαλος του Βορρά και λογικό είναι έμοιαζε κάπως απροπροσανατολισμένος μέσα στο γήπεδο, δεν έβγαλε τις καθαρές ευκαιρίες που έχουμε δει σε άλλα ματς, έχασε τον αρχηγό του. Το κέντρο μοιάζει να είναι «μπουκωμένο» σε τρεξίματα, ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια έτσι κι αλλιώς έδειχναν να μην είναι στα καλύτερα τους. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε από ένα μακρινό σουτ, αλλά ήταν η πρώτη φορά, ίσως σε όλη τη φετινή σεζόν, που πλην του σουτ του Λημνιού και της κεφαλιάς του Σφιντέρσκι στην επανάληψη, δεν είχε κάποια καθαρή ευκαιρία.

Με δεδομένο πως ο τελικός του Κυπέλλου, πάει για μια 3η σερί χρονιά με τους ίδιους φιναλίστ, σκέφτομαι πως στον ΠΑΟΚ, που ήδη μετράει σοβαρές απώλειες σε παίκτες τώρα προς το τέλος, προστεθεί και ο Βιεϊρίνια, τα δεδομένα για τον τελικό ίσως αλλάξουν. Όχι καθαρά από αυτή κάθε αυτή την απώλεια του Πορτογάλου, αλλά γιατί αρχίζει και βγάζει και κούραση η ομάδα αυτή. Ο Βιεϊρίνια επίσης αποτελεί και μια απώλεια από άποψη προσωπικότητας, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές τον τελευταίο καιρό που καθάρισε παιχνίδια. Η ΑΕΚ αντίθετα θα πάει σε αυτόν τον τελικό, πιθανώς με λιγότερες απώλειες και με μεγαλύτερη δίψα από πέρσι. Πιθανότατα πριν τον τελικό, να δημιουργηθούν αντιστρόφως ανάλογες συνθήκες με εκείνες του περσινού τελικού στις δύο ομάδες και να δούμε την Ένωση πιο φρέσκια.

Τώρα στο ΟΑΚΑ, ήρθε ένα αποτέλεσμα που περιπλέκει τα πράγματα, αν πιάσει τόπο η έφεση που έχει ασκήσει ο ΟΦΗ. Γιατί ακόμα και ο πολύτιμος πόντος που πήρε η ΑΕΛ για παράδειγμα, δεν φτάνει μάλλον στους «βυσσινί» για να αισθάνονται βέβαιοι, αν ο ΟΦΗ καταφέρει να αθωωθεί στην έφεση. Το γεγονός πως όλοι έσπευσαν να την πέσουν στον Παναθηναϊκό με ανακοινώσεις που αφήνουν σαφή υπονοούμενα για τους «πράσινους» δεν σημαίνει πως το «τριφύλλι» υπέστη αυτή την ήττα εσκεμμένα και βέβαια για μένα είναι και άδικο για τον Παναθηναϊκό που στην ιστορία, τα ματς απέναντι σε ομάδες που έκριναν παραμονές, διαχρονικά τα έχει παίξει στα ίσια.

Από την άλλη μεριά όμως είναι εξαιρετικά δυσάρεστη η εικόνα και οπωσδήποτε μπορεί να βάζει τις άλλες ομάδες που…χαροπαλεύουν σε σκέψεις, αλλά και να χαλάσει τον κόσμο του, που τέτοιες εποχές, το τελευταίο που θα ήθελε ήταν και χρέωμα της ομάδας πως δεν χτυπάει ματς (sic). O κόσμος είναι έξαλλος και αυτό που περίμενε τουλάχιστον από όλους, διοίκηση, προπονητή, ποδοσφαιριστές, ήταν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να μην δίνονται δικαιώματα. Μπορεί ο Δώνης από την πλευρά του να υποστηρίζει πως η χρησιμότητα έχει να κάνει με την αξιολόγηση της ομάδας, αλλά η ενόχληση που υπάρχει στον κόσμο είναι τεράστια και θα έπρεπε τουλάχιστον στον ίδιο τον προπονητή της ομάδας, να είναι απολύτως κατανοητό.

Το βέβαιο είναι ένα. Το σασπένς για την ουρά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα είναι τεράστιο. Όσο για την απόφαση στην έφεση που έχει ασκήσει ο ΟΦΗ; Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χωράνε εύκολα προγνωστικά, αλλά κατανοώ πως πολλοί από τους άλλους φοβούνται μήπως η ποινή των Κρητικών πέσει. Αποκλείει κανείς πως οι ανησυχίες τους, μπορεί να είναι βάσιμες;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x