Κώστας Μιαούλης

Ο ΠΑΟΚ κορόιδεψε στην Ευρώπη και η… σίγουρη πρόκριση εξελίχθηκε σε φιάσκο

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το Europa League, σε έναν άκρως βατό (θεωρητικά) όμιλο και μια πρόκριση που στ’ αλήθεια δεν διεκδικήθηκε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση τον εκτός έδρας αγώνα με την ΜΠΑΤΕ, όπου βρήκε άπλετο χώρο να κάνει το παιχνίδι του και κέρδισε, δεν μπήκε ποτέ πνευματικά και αγωνιστικά στο κυνήγι της πρόκρισης.

Είτε μπορούσε, είτε δεν μπορούσε, το μέγεθος της αποτυχίας είναι μεγάλο. Κυρίως από τη στιγμή που όπως τα έχουμε γράψει και πει ξανά, αντίπαλος ήταν οι Λευκορώσοι και η Βίντι, με δεδομένο πως η πρώτη θέση ήταν καπαρωμένη από την Τσέλσι.

Όταν ο πρωτοπόρος του ελληνικού πρωταθλήματος, με αυτές τις δύο ομάδες, κάνει τρεις ήττες και μία νίκη, το πρόβλημα για το ποδόσφαιρο μας, είναι πολύ σοβαρό.

Φυσικά και ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση, για όσους βλέπουν το ποδόσφαιρο σοβαρά, αποτυχία μεγάλη είναι και για την ΑΕΚ, οι μηδέν πόντοι σε όμιλο. Κακά τα ψέματα όμως, είναι άλλη διοργάνωση το Champions League και άλλου βεληνεκούς από την Βίντι και την ΜΠΑΤΕ οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε η Ένωση.

Η πρωταθλήτρια έπρεπε να παρουσιαστεί πολύ πιο ενισχυμένη στους ομίλους, να έχει κατευθυνθεί καλύτερα από τον πάγκο, πέρα από απώλειες και απουσίες που πριν αρχίσει η διαδικασία έκαναν το έργο της πιο δύσκολο. Στον ΠΑΟΚ όμως, οι μεγαλοστομίες του περιβάλλοντος της ομάδας, την έπληξαν για μια ακόμα φορά και μάλιστα έκαναν πολύ κόσμο να ευχαριστηθεί με τον αποκλεισμό της.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας την ψύχωση του πρωταθλήματος, παράτησε έναν όμιλο στον οποίο η δυναμική του, αυτή που τουλάχιστον παρουσίασαν πως έχει, πολλά ΜΜΕ, έγινε πύργος από τραπουλόχαρτα. Δεν μπόρεσε να πάρει ούτε έναν πόντο μέσα στην έδρα του, έγινε παιχνιδάκι στα πόδια των παικτών της Βίντι που αποκλείστηκε από την ΑΕΚ και βέβαια δέχτηκαν τρία γκολ, από μια ομάδα που στον πρώτο αγώνα της είχαν ρίξει τέσσερα.

Βασικός υπεύθυνος για το χάλι που παρουσίασε η ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά είναι ο προπονητής του Ραζβάν Λουτσέσκου. Γιατί σε όλα τα ματς, με εξαίρεση την αναμέτρηση στη Λευκορωσία ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ασύνδετος, αδιάβαστος, με λάθος επιλογές. Για παράδειγμα στο πρώτο μέρος απόψε, εκεί που κρίθηκε το παιχνίδι, ο πρωτοπόρος της Super League, δεν φάνηκε ποτέ να έχει διαβάσει το παιχνίδι.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει ευτυχήσει στα περισσότερα ματς, αλλά αυτό δεν θα γίνεται πάντα. Όμως υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα και η αντίδραση που είχε ο ΠΑΟΚ απόψε όταν έμεινε πίσω στο σκορ, ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική και το μεγαλύτερο καμπανάκι για τον Λουτσέσκου. Πέρα απ’ αυτό αποκόμισε απ’ αυτό το παιχνίδι δύο σημαντικά προβλήματα με τον Πέλκα και τον Βιεϊρίνια που παίζει στα «κόκκινα» εδώ και πολύ καιρό. Ο Γιώργος Σαββίδης τόνισε πως θέλει να πάθει αμνησία και να ξεχάσει αυτή τη βραδιά, όμως ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, αφού πρέπει να πάρει πολλές διδαχές, από αυτό το ματς.

Η δική μου αίσθηση ήταν πως για τον ΠΑΟΚ αυτός ο όμιλος ήταν αγγαρεία, ένα αναγκαίο κακό. Ο Δικέφαλος του Βορρά, δε νομίζω με υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη του, αλλά κυρίως με ευθύνη του προπονητή του, διασύρθηκε με τα αποτελέσματα που έφερε στη διοργάνωση αυτή με τους δύο τουλάχιστον αντιπάλους σε τρία παιχνίδια. Ο Λουτσέσκου κορόιδεψε αν θέλετε χλεύασε τη διοργάνωση και κατ’ επέκταση ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να το πράξει. Κάτι που δεν έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ πέρσι, με πολύ περισσότερη πίεση, πέρσι και πίεσε πάρα πολύ το ρόστερ του. Πολύ δύσκολο, αλλά αν ο Ρουμάνος χάσει αυτό το πρωτάθλημα, δεν θα υπάρχει προπονητής με μεγαλύτερη ευθύνη...

ΥΓ: Ο Πρίγιοβιτς δήλωσε για απάντηση την Δευτέρα, ύστερα από τη συγγνώμη στους οπαδούς. Αυτό αποδεικνύει πως μυαλό για Ευρώπη δεν υπάρχει, για να μην πάω στην ουσία της δήλωσης που υποτιμά τη νοημοσύνη οποιουδήποτε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x