Κώστας Μιαούλης

Οι 16 αγωνιστικές του 2019 θα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr γιατί συντρέχουν πλέον οι προϋποθέσεις να δούμε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα στο δεύτερο μισό της σεζόν, ειδικά μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Πρίγιοβιτς.

Ένας ολόκληρος γύρος και bonus μια αγωνιστική που ξέμεινε από το 2018, είναι ένα διάστημα ικανό για να διαμορφωθεί ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό στον δεύτερο γύρο. Θα ήταν ακόμα και αν οι ομάδες παρατάσσονταν με τα ίδια και απαράλλακτα ρόστερ στο επόμενο μισό της σεζόν.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει σαφώς αυτό το μεγάλο αβαντάζ που του δίνουν οι οκτώ πόντοι της διαφοράς, αλλά συνάμα, φαίνεται πως θα έχει και μια μεγάλη απώλεια. Την μεγαλύτερη που θα μπορούσε να έχει στο ρόστερ του, που είναι του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Του ανθρώπου που έχει σημειώσει εξαιρετικά κρίσιμα γκολ και τα εννέα από 24 που έχει βάλει ο πρωτοπόρος στα 14 παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Την ώρα που γραφόταν το κείμενο προέκυψε και η δικαίωση του Ολυμπιακού, ως προς την πρώτη αγωνιστική που θα διεξαχθεί στο νέο έτος. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τη δικαστική μάχη, κάτι που σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ, θα ξεκινήσει την προσπάθεια του στη νέα χρονιά από την παραδοσιακά, αφιλόξενη για εκείνον Τρίπολη χωρίς τον μεγάλο του επιθετικό.

Επιπλέον ο Ολυμπιακός, είναι κάπως καλύτερα με δεδομένο πως η σειρά των αγώνων, ειδικά στο χρονικό σημείο που θα δώσει τα ματς με τη Ντιναμό Κιέβου, μετά την δικαίωση του, είναι κάπως καλύτερη. Αυτόματα πλέον έχουμε δεδομένα, κάπως διαφορετικά και μόνο με τον ορισμό της πρώτης αγωνιστικής του β’ γύρου, πιο μπροστά από εκείνη που έχει απομείνει από το 2018. Προφανώς γιατί αλλάζει και η σειρά των αγώνων, κατά τη μια εβδομάδα.

Το θέμα που έχει ν’ αντιμετωπίσει πλέον ο ΠΑΟΚ, δεν είναι το γεγονός πως φεύγει ο Πρίγιοβιτς, αλλά ποιος θα τον αντικαταστήσει. Επιπλέον αν αυτός που θα τον αντικαταστήσει, θα μπορεί να έχει τον βαθμό επιδραστικότητας του Σέρβου στο παιχνίδι του Δικεφάλου του Βορρά. Αν θα σταθεί ικανή, αλλά και τυχερή, να βρει εκείνον τον παίκτη που θα μπορέσει να σκοράρει με την αποτελεσματικότητα του «Πρίγιο». Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που θα κληθεί να κερδίσει ο Ρουμάνος τεχνικός συν το αν στο διάστημα αυτό μέχρι να έρθει ο αντικαταστάτης, μπορούν να βρεθούν οι λύσεις εκ των έσω. Ο Άκπομ θα έχει την ευκαιρία του να το αποδείξει.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν ακόμα φορ. Ο Σολδάνο λέγεται από αυτούς που τον έχουν παρακολουθήσει πως μοιάζει πολύ στα τελειώματα με τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει άμεση εκτέλεση μόλις έρθει η μπάλα στα πόδια του, αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, ακόμα και αν δεν ξέρει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η ικανότητα για άμεση και αποτελεσματική εκτέλεση, δίνει μια άλλη διάσταση στο κομμάτι του τελειώματος των φάσεων μιας ομάδας.

Ο Ολυμπιακός με βάση την εικόνα που παρουσίασε στον πρώτο γύρο, σίγουρα δεν άξιζε να βρίσκεται οκτώ πίσω από την κορυφή. Αυτό συνέβη κυρίως εξαιτίας της δικής του περιορισμένης ικανότητας να σκοράρει εύκολα στον πρώτο γύρο. Αν όμως βρεθεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση, ο Ολυμπιακός θα είναι εντελώς διαφορετικός.

Επιπλέον διαφορετική και μόνο με την παρουσία του Κρίστισιτς, περιμένω και την ΑΕΚ. Ένας ποδοσφαιριστής που θα διαπιστώσουμε σύντομα το πόσο καθοριστικός μπορεί να γίνει για τη μεσαία γραμμή της Ένωσης, που θαρρώ πως δεν θα αρκεστεί πάντως για την ενίσχυση της, στον πρώην αρχηγό του Ερυθρού Αστέρα. Η Ένωση θα εξαντλήσει τις πιθανότητες της να βρει κάτι καλό ακόμα, μέσα σε αυτό το παζάρι, ώστε να μην έχει πολλά ανοικτά μέτωπα το καλοκαίρι.

Αν σε αυτά λογαριάσουμε και την διαφαινόμενη ενεργοποίηση του Μπακασέτα, θεωρώ πως σίγουρα θα δούμε μια πολύ πιο σουλουπωμένη Ένωση στον δεύτερο γύρο. To να προλάβει τον τίτλο θα ισοδυναμούσε με θαύμα, αλλά η εικόνα της θεωρώ πως ακόμα και με τον Κρίσιτιτς μόνο, θα είναι πολύ καλύτερη.

Ο ΠΑΟΚ σίγουρα έχει ένα τεράστιο βαθμολογικό προβάδισμα. Θα κληθεί να το υπερασπιστεί δίχως το μεγάλο του επιθετικό όπλο και υπάρχει και η απειρία στη μέση, μιας και ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν έχει βρεθεί ποτέ σε τέτοιο χρονικό σημείο με τόσο μεγάλη διαφορά υπέρ του. Οι πιθανότητες είναι υπέρ του, αλλά αυτό θα γίνει πιο απλό, αν ο παίκτης που θα αποκτηθεί αντί του Πρίγιοβιτς, μπορεί να είναι εξίσου καταλυτικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x