Κώστας Μιαούλης

Οι 4+1 που καλούνται να δώσουν έξτρα ενέργεια και λύσεις στην ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την πεντάδα που αν ανοίξει το ρόστερ ο Χιμένεθ, πρέπει να δώσει βοήθειες και ενέργεια ώστε η ΑΕΚ να ξεπεράσει τη στενωπό και να βγει δυναμικά από την κρίση.

Πρώτα απ’ όλα θέλω να ξεκαθαρίσω πως για μένα το αποψινό ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας, δεν αποτελεί κριτήριο, όμως είναι ένας τρόπος να βάλεις σιγά-σιγά κι άλλους ποδοσφαιριστές στην εξίσωση. Σκόραραν και ο Τζάνε και ο Αραούχο και ο Τρίστασον και σίγουρα δεν υπάρχει κάτι στο ποδόσφαιρο που μπορεί να σηκώσει το ηθικό του παίκτη από το γκολ.

Ειδικά για τον Αργεντινό το γκολ αυτό αποτελεί βάλσαμο, μετά την αφλογιστία του προηγούμενου μήνα. Για τον επιθετικό όταν έχει γκίνια, δεν έχει σημασία πότε θα σπάσει το ρόδι, με ποιον αντίπαλο και με ποιον τρόπο. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος για τον Σέρχιο.

Φυσικά, ο Μπακασέτας και ο Λάζαρος έκαναν τα πάντα στο α' μέρος και έκαναν ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να παρουσιαστεί σοβαρή, να ξεσπάσει και να βάλει επτά γκολ.


Στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχει μια πεντάδα ποδοσφαιριστών που μπορεί να βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση. Οι τρεις Έλληνες παίκτες και ο Πατίτο με τον Τρίστασον είναι εκείνοι που αν πάρουν ευκαιρίες από τον προπονητή τους πρέπει να δώσουν και έξτρα ενέργεια και βοήθεια και λύσεις από την μέση και μπροστά.

Ο Τάσος Μπακασέτας με τις τρεις ασίστ, οι δύο από κόρνερ, αλλά και το γκολ μπορεί να δώσει λύσεις. Έχει εξαιρετικά ποιοτικά χτυπήματα και θα πρέπει να χρησιμοποιείται στον χώρο που ξέρει και μπορεί και όχι σαν εξτρέμ. Επίσης οι ωραίες εκτελέσεις στο κόρνερ που έφεραν δύο γκολ και θεωρώ πως από εδώ και στο εξής την ανοησία με την πάσα στα κόρνερ δεν θα πρέπει να την ξαναδούμε γενικά. Έχει κορμιά να αξιοποιήσει η ΑΕΚ στην περιοχή, ας κόψουν αυτή τη σαχλαμάρα και η Ένωση θα πάρει γκολ. Ο Μπακασέτας έχει ωραία χτυπήματα για γεμίσματα όπως τα σημερινά που όποιος και αν την αγγίξει η μπάλα θα πάει μέσα.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης επέστρεψε. Δεν ξέρω αν είναι έτοιμος για βασικός, δεν ξέρω αν πρέπει σε κάποια ματς να εκτοπίσει τον Λιβάια ή τον Αραούχο. Αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του πιστεύω πως υπάρχουν και δύσκολα ματς που θα είχε αρχίσει βασικός. Είναι πολύ ικανός κεφαλοσφαιριστής και ξέρει να παίρνει σωστές θέσεις στην περιοχή. Άρα στις κλειστές άμυνες είναι ένα όπλο που η ΑΕΚ δεν είχε και πρέπει να μπει στην εξίσωση.

Όπως με αγωνία περιμένουν και δικαίως οι Ενωσίτες και τον Παναγιώτη Κονέ για να δώσει μια έξτρα βοήθεια στην ανάπτυξη, παίζοντας σαν οκτάρι. Με την επιστροφή του Κονέ, ο Χιμένεθ θα μπορούσε να σκεφτεί και τα άλλα συστήματα. Τόσο τον ρόμβο, όσο και το 4-3-3 με τον Κονέ εσωτερικό χαφ.

Ο Ισλανδός απόψε έδειξε επαγγελματισμό. Έχει βέβαια ακόμα άγχος για να δείξει, αλλά η γρήγορη μεταφορά της μπάλας, τα τρεξίματα του στη θέση του εξτρέμ και οι ποιοτικές συνεργασίες σε κοντινά ένα-δύο μπορούν να φέρουν επιπλέον ώθηση στην ΑΕΚ. Θεωρώ δεδομένο πως η ΑΕΚ θα τον χρειαστεί και πρέπει να τον κρατήσει ζεστό ο Χιμένεθ, δίνοντας του χρόνο σε πιο απαιτητικά ματς. Ο Τρίστασον μπορεί να δώσει πλάτος στην ομάδα, είναι γρήγορος, είναι κανονικό εξτρέμ. Πρέπει να λάβει κανείς υπόψη πως δεν έχει παίξει εδώ και 24 μέρες ούτε λεπτό και βέβαια είχε και την προσωπική περιπέτεια. Δεν γράφω πως έβγαλε μάτια, ήταν απλά θετικός, αλλά χρειάζεται ρυθμό.

Για τον Πατίτο τα πράγματα είναι πιο απλά. Ξέρουμε ποιος είναι και τι μπορεί να δώσει ποιοτικά. Για μένα είναι από τους πλέον τεχνίτες που έχει η ΑΕΚ και πρέπει, από τη στιγμή που παρέμεινε στο ρόστερ να αξιοποιηθεί. Αυτοί οι πέντε θα πρέπει να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά.

ΥΓ: Για να είμαστε ΟΚ, στο δεύτερο γκολ υπάρχει οφσάιντ όταν παίρνει την μπάλα ο Αραούχο για να στρώσει στον Λάζαρο. Αλλά έχει κόψει και ένα του Τρίστασον που ήταν 1.5 μέτρο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό. Ο βοηθός που ήλεγχε στο πρώτο μέρος το μισό που έκανε επίθεση η ΑΕΚ, δεν πετύχαινε ούτε τον …λήγοντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x