Κώστας Μιαούλης

Όρθια η ΑΕΚ, κόντρα σε γκίνια-Κασάι και τώρα: Ούγκο, βάλε ένα γκολ!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το ρημαδο-γκoλ που δεν ήρθε και λόγω γκίνιας στην ΑΕΚ, για τον Κασάι που σε ένα τρίλεπτο "κλάδεψε" τις ελπίδες για διπλό και για το χρωστούμενο του Ούγκο.

Το σημαντικό είναι πως μετά τα πρώτα 90 λεπτά η ΑΕΚ είναι ζωντανή και πλέον από όνειρο η συμμετοχή στους ομίλους του Europa είναι εφικτή.

Η Ένωση θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ιδανικότερες προϋποθέσεις για την πρόκριση, αν δεν είχε και ατυχία και κόντρα στον Κασάι και ίσως αν ο Λάζαρος, είχε παίξει σήμερα αντί για τον Κλωναρίδη.

Του Κώστα Μιαούλη

Όμως τουλάχιστον αυτή την εποχή δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Το γκολ έλειψε πιθανότατα και εξαιτίας δύο πολύ άσχημων σφυριγμάτων του Κασάι. Το φάουλ που έγινε στο Λόπες και ήταν έξω από την περιοχή λουκούμι, βαφτίστηκε θέατρο και κάρτα σε βάρος του και βέβαια το άθελο πάτημα Λιβάια που είναι μια αυστηρή κάρτα, για δεύτερη κίτρινη.

Δεν μπορώ να έχω παράπονο από κανέναν απόψε. Ο Μάνταλος όφειλε ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ματς και το έκανε, ο Λάζαρος έμοιαζε στο δύσκολο σημείο που παίζαμε με δέκα, να είναι σαν τρεις παίκτες μαζί και ο Τσιγκρίνσκι ήταν βράχος. Αυτοί είναι οι τρεις σπουδαιότερες προσωπικότητες στην ΑΕΚ και όταν είναι καλά αυτοί, μπορούν όλα να κυλήσουν τουλάχιστον ομαλά.

Όλη η άμυνα λειτούργησε σπουδαία, ο Σιμόες έκανε τη δουλειά του, ενώ και για τον Γαλανόπουλο το να παίξει βασικός σε τόσο κομβικό ματς είχε τη σημασία του. Όσο για τον Μπακάκη, επιτέλους βλέπουμε τον παίκτη που όταν η Ένωση βρισκόταν στην Football League, πιστεύαμε πως θα είναι το επόμενο δεξί μπακ της Εθνικής.

Η ΑΕΚ μπορούσε να σκοράρει. Ο Λιβάια έδειξε σήμερα σπουδαία τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, αλλά θέλει κάποιον μπροστά του. Κρίμα που δεν θα είναι στη ρεβάνς, αλλά αυτό θα είναι ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι. Σε αυτό το ματς η γκίνια που είχε σήμερα η ΑΕΚ ακόμα και στο 90 φεύγα αφού το τακουνάκι του Τσόσιτς πάει μέσα και η μπάλα χτυπά στον Τσιγκρίνσκι αν δεν με απατά η μνήμη μου. Ακόμα και μόνοι μας κόβουμε τα γκολ, αλλά στο ΟΑΚΑ είναι καιρός να βάλουμε. Ο Ούγκο αποτελεί τη μόνη επιλογή ύστερα από την αποβολή του Λιβάια, αλλά μπορεί ο Πορτογάλος να βάλει αυτό το πολύ μεγάλο γκολ που περιμένουμε, έναν χρόνο τώρα.

Δεν θέλω να γράψω πολλά και να κουράσω. Ο Μελισσανίδης έχει συνειδητοποήσει απόλυτα πως η οικονομική σταθερότητα της ΑΕΚ, όπως τη θέλουμε όλοι, θα έρθει μόνο μέσα από συνεπή ευρωπαϊκή παρουσία και θεωρώ πως το γεγονός πως συνόδευσε την ομάδα αποδεικνύει το πόσο σημαντική είναι η πρόκριση φέτος στους ομίλους του Europa. Όσο για τον Χιμένεθ, φάνηκε να είναι πιο βέβαιος για τις επιλογές του αυτή τη φορά.

Το μόνο ψεγάδι είναι η προτίμηση στον Πατίτο αντί του Τρίστασον για την αποστολή, αλλά αυτό σε ματς που παίζει με 3-5-2 μικρή σημασία είχε, αφού ένα εξτρέμ θα έμενε αναγκαστικά εκτός 18άδας. Όσο πιο σίγουρος θα αισθάνεται εκείνος και δεν θα φοβάται, τόσο πιο ατρόμητη και ατσάλινη θα είναι και η ομάδα του. Στην ομάδα καθρεφτίζεται πάντα και ο χαρακτήρας του προπονητή. Στην ΑΕΚ δεν ταιριάζει να φοβάται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x