Κώστας Μιαούλης

Όρθια με την άμεση ανατροπή και σούπερ Μανωλά η Εθνική

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την δύσκολη βραδιά που πέρασε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο ΓΣΠ της Λευκωσίας, που πλέον είναι 2η, αλλά θα περιμένει μέχρι τέλους...

Περίμενα πως η δοκιμασία απέναντι στην Κύπρο δεν θα είναι εύκολη. Οι επιλογές του Σκίμπε έκαναν ακόμα πιο μπερδεμένη την κατάσταση, η Εθνική έπαιξε χωρίς άκρα, δέχτηκε ένα γκολ στο 18’, αλλά ανέτρεψε την κατάσταση τόσο άμεσα που πίστευες πως θα έχει μια εύκολη βραδιά. Μπορεί η πίεση της Κύπρου στην επανάληψη, να μην ήταν από αυτές που χαρακτηρίζεις μονότερμα, αλλά μια αγωνία πάντα υπήρχε. Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, με την εικόνα των μέσων του β’ μέρους και με παίκτες πολλοί εκ των οποίων ξέμεναν σταδιακά από δυνάμεις, χρειάστηκε η κλάση του Κώστα Μανωλά για να φύγουμε με το τρίποντο στις...βαλίτσες από τη Λευκωσία.

Ξετυλίξαμε το δώρο από το Βέλγιο, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Ένα από τα αποτελέσματα σε τέσσερα ματς από αυτά που περιμένουμε με αγωνία για να μάθουμε ποιοι οκτώ θα είναι οι καλύτεροι δεύτεροι. Θα πάμε τουλάχιστον μέχρι τέλους, μιας και να σας γράψω την αλήθεια, φοβόμουν αρκετά την σημερινή ημέρα. Και το ματς των Βόσνιων και το δικό μας, που μπορεί να μην φάνηκε πολύ δύσκολο, αλλά ήταν. Η Εθνική δέχτηκε το γκολ από τον Σωτηρίου και ευτυχώς αντέδρασε γρήγορα. Από εκείνο το σημείο που ο Τζιόλης έκανε το 1-2, μέχρι το 55’ θα έπρεπε να έχουμε καθαρίσει το ματς με τόσες ευκαιρίες που χάσαμε. Όμως μετά μέτρησαν οι δυνάμεις, μέτρησε και ο φόβος που σίγουρα έρχεται όταν χάνεις τέτοια γκολ σαν τα σημερινά και κάθεσαι πίσω.

Η Εθνική μας στα τελευταία 35 λεπτά του αγώνα, έχασε πολλά μέτρα. Χρειάστηκε ένα σπουδαίο ματς από τον Κώστα Μανωλά που προλάβαινε ν’ αλλοιώνει τα πάντα από τα περιμετρικά σουτ για να μπορέσουμε να φύγουμε με το τρίποντο από τη ΓΣΠ. Ένα πραγματικά σπουδαίο ματς, την ώρα που ο Σκίμπε φαινόταν στον πάγκο να τα έχει όλο και πιο χαμένα, τουλάχιστον με τις επιλογές που έκανε. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί έμεινε ο Μήτρογλου μέχρι τόσο αργά, αφού ήταν φανερό πως είχε χάσει δυνάμεις, κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί άργησε τόσο πολύ να βάλει έναν επιπλέον χαφ που ήταν ο Σάμαρης, να κάνει πιο ουσιαστικά πράγματα ώστε να μην πάμε με την ψυχή στο στόμα μέχρι τέλους.

Τουλάχιστον για ένα 35-40λεπτο, στο μέσον του αγώνα, αυτό που μπορεί να κρατήσει κανείς είναι πως ο Φορτούνης, ο Μάνταλος, τάισαν τον Μήτρογλου και θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει σε μια πολύ πιο άνετη νίκη. Αυτό που θέλαμε να συμβεί, συνέβη, ως προς τον δικό μας όμιλο και τώρα περιμένουμε ένα δώρο. Ο Γερμανός, αν τελικά καταφέρουμε να πάμε στα μπαράζ, έχει πράγματα να διορθώσει στην στρατηγική του και ασφαλώς περιμένουμε, αν τελικά συμβεί αυτό που επιθυμούμε, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, να έχουμε σε καλύτερη κατάσταση, πολλά από τα ατού μας. Η Εθνική θα πάρει τη 2η θέση κι αυτό από μόνο του είναι κάτι σημαντικό σε μια περιπέτεια, όπως έγραψα και χθες που ήταν διδακτική για το μέλλον, είτε σταματήσουμε την Τρίτη, είτε πάμε στα μπαράζ και μείνουμε εκεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x