Κώστας Μιαούλης

Όταν δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, αποφεύγεις τις παγίδες…

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, για όσα θα πρέπει να αποφύγουν οι πάντες στην «Ένωση» και για την… κολοκυθιά που παίζεται με τις κάμερες.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έπραξε σοφά και μάντρωσε την ομάδα. Προηγούμενα παθήματα έγιναν μαθήματα και πραγματικά θα είναι πολύ κρίμα να καταστραφεί αυτό που έχτισε η ΑΕΚ και στο πρώτο ματς, αλλά και με τις εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, πλην του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ είναι αφοσιωμένη σαν οργανισμός στο παιχνίδι που έχει μπροστά της και σε αυτό πρέπει να είναι. Άλλοι είναι υποχρεωμένοι αυτή τη στιγμή σαν ποδοσφαιρικός οργανισμός, να έχουν την προσοχή τους στραμμένη και αλλού.

Αυτό που θέλω να ευχηθώ για το ματς της Τετάρτης είναι να κυλήσουν όλα απόλυτα ομαλά. Το κυριότερο είναι να μην μπει κανένας σε διαδικασία που μπορεί να βάλει όλους όσους θα είναι στο γήπεδο, ο αντίπαλος. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναδείξουν πως η ομάδα της οποίας οι οπαδοί παραδέχονται πως είναι το ίδιο το Κράτος, βάλλεται από παντού, μπορεί να δούμε πολλά πράγματα που θα προκαλέσουν. Γι’ αυτό οφείλουν οι πάντες να είναι ήρεμοι και προσεκτικοί. Για να πάει η ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου και να πάει το σκορ στο 5-2 στα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που η Ένωση επέστρεψε στην Super League.

Ως προς τα όσα διαδραματίζονται αυτές τις ώρες και για τις ευθύνες, θα μου επιτρέψετε να μην μπω καν σε διαδικασία σχολιασμού γεγονότων και τοποθετήσεων που υποτιμούν τη νοημοσύνη του καθενός. Όταν είσαι αθώος, έχεις φροντίσει να έχεις το αποδεικτικό υλικό που θα εκθέσει όλους εκείνους που προσπαθούν να σε βάλουν άδικα στα σχοινιά. Αν για παράδειγμα όλα όσα ισχυρίστηκε ο Ολυμπιακός, είχαν διαδραματιστεί έτσι όπως βγάζει προς τα έξω, θεωρώ πως το dvd θα είχε γίνει ανάρπαστο και θα είχε κυκλοφορήσει σε όλα τα μέσα τα οποία πρόσκεινται στον Ολυμπιακό. Και στο κάτω της γραφής, δεν έχουμε δει ούτε ένα βίντεο από κινητό που όλο και κάποιος θα είχε τα αντανακλαστικά να τραβήξει, ακόμα και σε τόσο δύσκολη κατάσταση. Άλλωστε έχουμε δει βίντεο από γηπεδικές μάχες σε πάμπολλες περιπτώσεις. Γιατί όχι και σε αυτή, έστω και αν αφορούσε εσωτερικό χώρο.

Αυτό που μου προξενεί όχι ακριβώς εντύπωση, γιατί σε αυτή τη χώρα, τίποτε δεν είναι απίθανο, αλλά όπως και να ‘χει σου κινεί την περιέργεια είναι τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πώς είναι δυνατόν να τραυματίζονται τέσσερις αστυνομικοί και να καταλήγουν στο 401 μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια και να μην έχει ζητηθεί το επόμενο λεπτό το υλικό από τις κάμερες; Οι πολιτικοί προϊστάμενοι θα έπρεπε επίσης να έχουν δώσει μια απάντηση πάνω σε αυτό το θέμα, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχουν τραυματιστεί, ακόμα και αν δεχτούμε τον ισχυρισμό πως για τους δύο, αυτό συνέβη από «φίλια πυρά» ή αν θέλετε στην προκειμένη περίπτωση «φίλιες γκλοπιές». Δεν θα έπρεπε να ερευνηθεί άμεσα, ο τρόπος με τον οποίο κατέληξαν στο 401, τέσσερις αστυνομικοί;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x