Κώστας Μιαούλης

Όταν τρως δυο πιστολιές και δεν μιλάς, θα έρθει και η τρίτη…

Όσα συνέβησαν στον τελικό ήταν απολύτως αναμενόμενα, αφού η ΑΕΚ, στις δύο προηγούμενες διαιτητικές «εκτελέσεις» από τον ΠΑΟΚ, έκανε την… πάπια. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

H AEK για 3η φορά μέσα στην διετία που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, δέχτηκε πιστολιά σε αγώνα της με τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε για δύο ξεκάθαρες φάσεις στο χθεσινό ματς, η μία η ανάστροφη του Μάτος μέσα στο πρόσωπο του Πατίτο, που δεν ήταν καν αγκωνιά, αλλά ξεκάθαρο χτύπημα, του Βραζιλιάνου στον Αργεντινό, που προσπαθούσε να πρεσάρει, αλλά όχι κολλημένος πάνω στον αντίπαλο του, αλλά και το οφσάιντ. Από χθες είχα επισημάνει πως το χτύπημα του Μάτος, έπρεπε να τιμωρηθεί τουλάχιστον με κίτρινη και πιθανόν και με κόκκινη γιατί πρόκειται για σεσημασμένο σε τέτοια πράγματα παίκτη, αλλά όταν το ξαναείδα στην επανάληψη τις πρώτες πρωινές ώρες, η εικόνα ήταν ακόμα πιο σοκαριστική. Κόκκινη είναι του Ενρίκε στον Μάνταλο, σε μία φάση που τον λόγο, απ’ όλους τους άλλους παίκτες της ΑΕΚ ζητάει ο νεαρός Γαλανόπουλος και ουδείς άλλος ασχολείται. Οι νωχελικές και άψυχες αντιδράσεις των παικτών της ΑΕΚ γενικά στο ματς, έκαναν ακόμα πιο δύσκολη τη βραδιά.

Χθες βέβαια ήταν μια σφαγή κανονική. Τις δύο άλλες πιστολιές η ΑΕΚ της δέχτηκε, την πρώτη στο 2-1 του ΠΑΟΚ με το πέναλτι στον Σιμόες, με το ματς στο 1-1, ενώ φέτος στο γκολ με το οποίο ηττήθηκε η Ένωση, η μπάλα έχει βγει πολύ και δεν υπάρχει κανένα κόρνερ, αλλά ο βοηθός Ευθυμιάδης είχε δει κόρνερ. Έτσι λοιπόν μιλάμε για δύο ξεκάθαρες διαιτητικές αποφάσεις που έχουν προηγηθεί και έναν τελικό, που απλά ήρθε να δέσει το «γλυκό». Να θυμίσω ποιες ήταν οι νωχελικές αντιδράσεις της ΑΕΚ, στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις; Στην πρώτη αποδεχτήκαμε πως υπήρχε ανθρώπινο λάθος του Σιδηρόπουλου και στην περίπτωση του Ευθυμιάδη, η ΠΑΕ ΑΕΚ το πέρασε μάλλον υποτονικά και αυτό. Όπως υποτονική ήταν η στάση της όλη την εβδομάδα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με μεγάλη καθυστέρηση και αφού πρώτα τοποθετήθηκε ακόμα και ο Παναθηναϊκός, έστω και ανεπίσημα, αλλά με τους ρεπόρτερ του να βγάζουν θέση των κύκλων της ΠΑΕ για τον χθεσινό τελικό, από χθες το βράδυ, σήμερα έβγαλε μια ανακοίνωση. Στην οποία τονίζει πως υπήρχε προμελετημένο στήσιμο στον τελικό, άρα ομολογεί και δικαιώνει αυτό που η στήλη είχε επισημάνει πως κινδυνεύει να πάθει η ΑΕΚ από την προηγούμενη εβδομάδα. Από την άλλη επειδή δεν θέλει να δείξει αδυναμία, τονίζει πως η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα διαμαρτυρίας. Να με συγχωρέσει η ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και τα δύο στην ίδια ανακοίνωση δεν χωρούν. Να ομολογείς πως σε πήγαν σαν πρόβατο στη σφαγή από τη μία και από την άλλη να λες πως δεν είσαι ομάδα διαμαρτυρίας για να μην δείξεις αδυναμία, δεν πάνε μαζί.

Η Ένωση πολύ απλά, πήγε ως θυσία στο Βόλο και αυτή είναι η πραγματικότητα. Το να κάνεις πως δεν ξέρεις πως θα σε στήσουν, ενώ το ξέρει τόσο ο κόσμος, όσο και ο βέβαιος για την έκβαση του ματς αντίπαλος σου, όπως και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, αποτελεί κλασσική περίπτωση κοροϊδίας. Απλά ο μόνος που μπορείς να ξεγελάσεις είναι ο εαυτός σου και σίγουρα όχι ο κόσμος, που από αντανακλαστικά και αντίληψη είναι πολύ γρήγορος. Κι ένα υγιές κομμάτι, κυρίως λόγω των επεισοδίων, αλλά ίσως κι επειδή κατάλαβε νωρίς το...έργο που θα έβλεπε στο ματς, έφυγε από το γήπεδο. Κι είναι πολύ πιθανό, πως και αυτοί, αλλά και πολλοί ακόμα δεν θα ξαναπατήσουν στο γήπεδο.

Απέναντι στον Ιβάν που σε αθλητικό και επιχειρηματικό επίπεδο μοιάζει με λαίλαπα αυτή τη στιγμή με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ΑΕΚ δεν είχε τολμήσει μέχρι χθες ν’ αρθρώσει λέξη. Μάλιστα έγινε ο πρώτος «αμνός» που βιάστηκε να... σφαχτεί σε τελικό Κυπέλλου, με την πρεμούρα που είχε για να γίνει το ματς. Το περιβάλλον Μελισσανίδη έβγαζε ψυχραιμία, πως «δεν θα κάνουν σε μας, τα ίδια με τον Παναθηναϊκό», αλλά να που έγιναν και μάλιστα με τον πιο ωμό τρόπο. Το ακόμα πιο παράξενο με την ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι πως ακόμα και τώρα, δεν κάνει καμία αναφορά στην κάφρικη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ απέναντι στην ίδια την ΑΕΚ, με το σπασμένο πούλμαν, αλλά και τον έντεχνο εγκλωβισμό της ομάδας για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια, έστω και αν αυτό έγινε για να προστατευτεί η ομάδα. Όμως η ουσία είναι πως στον περιβάλλοντα χώρο από τα αποδυτήρια, ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους και η ατμόσφαιρα ακόμα και για να βγει παίκτης της ΑΕΚ να μιλήσει, δεν ήταν και η πιο φιλική.

Για το χάλι της ομάδας, έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας να τα πούμε. Για τον Χιμένεθ, πιστεύω πως στον τρόπο που ετοίμασε πνευματικά την ομάδα, αλλά και γι’ αυτό που παρέταξε, έπαιξε ρόλο το γεγονός πως ακόμα βρίσκεται στον αέρα. Γι’ αυτό φώναζα για συμβόλαιο 1,5 χρόνου. Διότι όταν ο προπονητής, που ένα ερείπιο το έκανε τουλάχιστον ομάδα και την φτάνει μέχρι τελικό, δεν μπορείς να μην του το αναγνωρίζεις και να το αφήνεις να αισθάνεται πως κριτήριο είναι ο τελικός. Γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό, πως θ’ αντιμετωπίσει το ματς που κρίνει τη χρονιά και ίσως το μέλλον του επιφυλακτικά.

Πάλι καλά που είχε μιλήσει ο Μελισσανίδης στους "οργανωμένους" και τους είπε να είναι ήσυχοι. Που να μην τους είχε μιλήσει κιόλας από πριν φανταστείτε τι θα γινόταν. Μάλλον κι η ΠΑΕ ΑΕΚ, έκανε την επιλογή της, αφού επιβράβευσε τους "κάφρους". Οι κανονικοί φίλοι της ΑΕΚ ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτών, σηκώθηκε κι έφυγε και πολύ καλά έκανε. Ίσως είναι το μόνο κομμάτι από τον οργανισμό της ομάδας χθες, που θύμισε τι σημαίνει ΑΕΚ.

Για τον Κυπελλούχο τι να πεις; Ακόμα και το...φάντασμα της ΑΕΚ, για να το κερδίσει χρειάστηκε χειρουργείο από τη διαιτησία. Για τέτοια ομαδάρα μιλάμε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x