Κώστας Μιαούλης

Πιο έτοιμη και με ακμαίο ηθικό για το σεντόνι η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το καθοριστικό βήμα, ώστε η ΑΕΚ να πλησιάσει τους ομίλους, για το άριστο κλίμα, αλλά και για τον βαθμό ετοιμότητας συγκριτικά με τα ματς κόντρα στη Σέλτικ.

Το κλίμα είναι πιο θετικό από κάθε άλλη φορά και η αύρα αυτής της ομάδας πλέον σου βγάζει μια αύρα αισιοδοξίας. Ακόμα και πριν από δύσκολες δοκιμασίες, όπως ήταν αυτή με την πανέτοιμη Σέλτικ, η Ένωση έδειχνε ικανή να τα καταφέρει.

Παρά την αλλαγή προπονητή, που είναι συνήθως ένας παράγοντας όχι εύκολος να τον διαχειριστείς, ειδικά σε μια τέτοια εποχή όταν έχεις υποχρεώσεις και μολονότι υπήρχαν απώλειες και στα δύο ματς η Ένωση τα κατάφερε. Με πολλά στοιχεία και από την περσινή ομάδα και στηριζόμενη κατά βάση και στους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν και την περασμένη σεζόν εδώ.

Η ΑΕΚ έχοντας πετάξει έξω τη Σέλτικ, αυτόματα χρίστηκε φαβορί στο ζευγάρι. Βέβαια εγώ δε λησμονώ πως και οι Μαγυάροι της Βιντεότον (το Βίντι δεν μου κάνει και εμένα, αφού την ομάδα την γνωρίζω με το κανονικό της όνομα), απέκλεισαν και εκείνοι μια υπολογίσιμη ομάδα.

Η Μάλμε στο δικό τους ζευγάρι, στον προηγούμενο γύρο, ήταν εκείνη φαβορί, όμως οι Ούγγροι έστω και με δύο ισοπαλίες πήραν την πρόκριση. Είναι μια ομάδα συμπαγής, που προσπαθεί να περιορίζει το σκορ. Νομίζω πως εκεί θα πρέπει η Ένωση να ποντάρει. Αν πάει σε κάπως πιο ανοικτά παιχνίδια, επειδή επιθετικά είναι ποιοτικότερη θα πάρει την πρόκριση.

Σαφώς και τα δεδομένα από άποψη αγωνιστικού ρυθμού, αυτή τη φορά είναι πιο ευνοϊκά. Η ΑΕΚ έχει δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και μια μεγάλη πρόκριση να της δίνει φτερά γι’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τους Ούγγρους, όμως αυτή τη φορά πάει με την σφραγίδα του φαβορί σε αυτά τα ματς.

Για την ΑΕΚ που ονειρευόμαστε όλοι, αυτό θα πρέπει να γίνει συνήθεια, για μια Ένωση που συνεχώς μεγαλώνει και σταδιακά αυξάνονται και οι απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτήν. Αυτό δεν σημαίνει πως τα δύο ματς με την Βιντεότον θα είναι εύκολα. Ή πως θα περάσει άνετα, γιατί ήδη έχει αποκλείσει την Σέλτικ.

Η ΑΕΚ πιθανότατα με κάποιες ελάχιστες αλλαγές θα πάει με τη συνταγή που πήγε και στα ματς με την Σέλτικ. Με την διαφορά όμως πως αυτή την φορά, περιμένουμε από την παρουσία του αρχηγού, Πέτρου Μάνταλου η ομάδα να απογειωθεί στο κομμάτι της ανάπτυξης, όπως τόνισε και ο πιλότος του αεροσκάφους που μετέφερε την ομάδα στην Βουδαπέστη.

Με δεδομένο πως και το Κλωναρίδης – Λιβάια δύσκολα θ’ αλλάξει, τότε όλα παίζονται για μια θέση στα δεξιά ανάμεσα στον Γκάλο και τον Μπακασέτα. Κατά τα άλλα δύσκολα θα δούμε μεγάλες διαφοροποιήσεις στην Groupama Arena.

H AEΚ ήταν διαχρονικά η ομάδα που μπορέσει να φέρει τα πιο θριαμβευτικά αποτελέσματα απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Όμως το ίδιο εύκολα μπορούσε να τα κάνει μαντάρα με ομάδες που φαινομενικά ήταν του χεριού της. Για αυτή την ομάδα, έτσι όπως έχει χτιστεί μετά το 2013 δεν έχω κανέναν τέτοιο φόβο. Κι αυτό ισχύει, οποιαδήποτε και αν είναι η εξέλιξη στα ματς με τους Ούγγρους. Όμως ξέρω πως η ΑΕΚ, αν παίξει όπως ξέρουμε πως μπορεί, θα περάσει και το εμπόδιο των Ούγγρων για να φτάσει να τεντώσει και να κουνήσει σεντόνι από Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x