Κώστας Μιαούλης

Πνευματικά έτοιμος ο Ολυμπιακός, νίκησε την αλαζονεία του περιβάλλοντος ΠΑΟΚ

Ο Λεμονής δεν είναι Χάσι. Ήξερε πως θα είχε τύχη να πάρει το ματς αν περιόριζε τους χώρους στην άμυνα. Με τη συνταγή των στημένων και σφιχτός πίσω νίκησε. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Για άλλη μια φορά, ο πρωτοπόρος σίγουρα μέχρι τη Δευτέρα στις 21:15 περίπου, ΠΑΟΚ, ήταν λάδι πολύ και τηγανίτα τίποτα. Και τι δεν ακούσαμε και διαβάσαμε όλη την εβδομάδα. Μέχρι και πως στην ενδεκάδα του Δικεφάλου του Βορρά, θ’ αγωνιζόταν μόνον ο Οφόε από τον Ολυμπιακό. Τρομερά πράγματα. Όλοι αυτοί οι διθύραμβοι προ του ματς με τον Ολυμπιακό που φαινόταν στριμωγμένος στα σκοινιά και λόγω των πολλών απουσιών.

Ο Τάκης Λεμονής ήξερε πως αυτό το ματς δεν ήταν σαν τα άλλα. Και γι’ αυτό περίμενε, είχε υπομονή, φρόντισε για πρώτη φορά σε ντέρμπι του Ολυμπιακού στα χρόνια της κυριαρχίας του, να διαφυλάξει την άμυνα του και να κλείσει τους χώρους. Οι δίδυμοι πύργοι της άμυνας, του έδωσαν τη νίκη. Ο Σισέ πίσω και ο Ένγκελς που σήμερα με την μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού να τον προστατεύει περισσότερο, δεν εκτέθηκε και σκόραρε κιόλας. Όπως μου έλεγε ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος όταν τον έφερε ο Ολυμπιακός θα βάλει και έξι-εφτά γκολάκια.

Οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν πολλά με αυτή τη νίκη. Έχοντας χάσει ήδη 10 πόντους στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή απέχουν μόλις έναν από την κορυφή. Αν κερδίσει η ΑΕΚ θα βρίσκονται τρεις μακριά, αλλά με 22 αγωνιστικές ακόμα και τα όσα πέρασαν, η ζημιά δεν είναι αυτό που λες ανεπανόρθωτη.

Μετά τη νίκη στη Νέα Σμύρνη έρχεται και η νίκη σε ντέρμπι και αρχίζει να πιστεύει άσχετα με το ποια είναι η εικόνα του. Ο Ολυμπιακός με ορθή στρατηγική και πάνω απ’ όλα γνωρίζοντας τις αδυναμίες του προσπάθησε να προστατευτεί κυρίως, έστω και αν πέρασε ένα πρώτο δύσκολο εικοσάλεπτο. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει μέτρα και πολλά στημένα. Κι όλοι ξέρουμε πως όταν αρχίζουν τα απανωτά κόρνερ, πάντα θα υπάρχει ένας να πεταχτεί ή κάποιος από την αντίπαλη άμυνα θα κάνει το λάθος.

Για ν’ αναλογιστεί ο ΠΑΟΚ ποιο είναι το μέγεθος του κατορθώματος του, θα πρέπει να θυμηθεί το εξής: Ήταν μόλις το 3ο ματς στα 16 επίσημα που έχει δώσει φέτος ο Ολυμπιακός, που δεν δέχτηκε γκολ. Μιλάμε για ένα μοναδικό κατόρθωμα της ομάδας του Λουτσέσκου που πέραν μιας φλύαρης και ανούσιας υπεροχής στην αρχή, εκεί που δεν κατάφερε να κάνει φάση, πίεσε ανορθόδοξα στο τέλος με σέντρες . Μία φορά ο Μάτος απείλησε πραγματικά και βέβαια άλλη ο Τζαλμά Κάμπος έκοψε μόνος του τον επερχόμενο Μάτος που θα έβαζε πάλι κρίσιμο γκολ στις καθυστερήσεις, αν δεν τον έκοβε ο συμπαίκτης του. Ο… υπερΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βάλει γκολ στον Ολυμπιακό. Μόνο που γι’ αυτό ευθύνεται και ο ίδιος ο Ολυμπιακός που αμύνθηκε σωστά.

Η αλαζονεία αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα. Το περιβάλλον του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε με τρομερή υπεροψία το ματς αυτό, θεωρώντας πως η ομάδα τους που δεν κέρδισε ούτε τον Λεβαδειακό, ούτε τον Απόλλωνα παίζοντας μία ώρα με παίκτη περισσότερο και με την Λάρισα, πως θα κέρδιζε σίγουρα στο Φάληρο. Τα έλεγα από χθες το βράδυ στο ραδιόφωνο για την υπεροψία του περιβάλλοντος ΠΑΟΚ κι αυτό πληρώθηκε ακριβά.

Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να περάσει μπροστά πάλι αύριο και με διαφορά δύο βαθμών. Βέβαια το ίδιο πιστεύαμε πως θα συμβεί και πέρσι με τον Ηρακλή και τελικά ήρθε ένα 0-0…σβηστό. Επίσης ευκαιρία να περάσει μπροστά έχει και ο Ατρόμητος που αν κερδίσει πάει μπρος.

ΥΓ: Βαθμοί που κρίνονται από τον τερματοφύλακα, ήταν αυτοί που πήρε το μεσημέρι ο Πανιώνιος στην Τρίπολη. Μεγάλο τέρμα ο Κότνικ και σίγουρα ανάμεσα στα δύο –τρία καλύτερα που παίζουν στο πρωτάθλημα μας φέτος. Όσο κυλάνε τα ματς ο Σπιριντόνοβιτς γίνεται καλύτερος, αλλά χρειάζεται ν’ ανέβουν κι άλλο ο κάπως βελτιωμένος σήμερα Κόρμπος και ο Σιώπης για να τακτοποιηθεί ανασταλτικά ο Πανιώνιος.

ΥΓ1: Δύο χαρισμένες κάρτες στον Μάτος, που θα έπρεπε να γίνουν κόκκινες, αφού είχε ήδη μία και το πάτημα του Ανσαριφάρντ στον Ζαμπράνο που δεν τιμωρήθηκε με αποβολή τα λάθη του Κομίνη. Τουλάχιστον τα χοντρά γιατί στο τέλος έδειξε μια διάθεση για να το φέρει Χ με τα φάουλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x