Κώστας Μιαούλης

Ποιο poll του sport-fm.gr; Αυτή είναι η κορυφαία ενδεκάδα του Μιαούλη

Ο κόσμος συμμετείχε μαζικά στην ψηφοφορία για την καλύτερη 11αδα της Σούπερ Λίγκας, αλλά ο Κώστας Μιαούλης έχει (όπως πάντα) διαφορετική άποψη. Συμφωνήστε, διαφωνήστε, κράξτε, διαβάζοντας τη δική του.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Συνηθίζεται μέρες που είναι να βγάζουμε τουλάχιστον για το μισό της σεζόν την καλύτερη 11άδα μέχρι τώρα του πρωταθλήματος.

Η πρόκληση έγινε χθες κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Μαραθιανού, αλλά και κατόπιν απαίτησης αρκετών ακροατών.

Υπάρχουν τρεις θέσεις για τις οποίες η επιλογή μου ήταν δύσκολη και θα ήμουν σε θέση να μοιράσω τον τίτλο σε αυτές, αλλά θα διαλέξω έναν. Για να μην χρονοτριβούμε περνάω στο…ψητό.

Η τοποθέτηση των παικτών είναι σε διάταξη 4-2-3-1 και δεν σημαίνει πως και η ομάδα του πρέπει να παίζει αυτό το σύστημα, για να τον συμπεριλαμβάνω σε μια θέση. Για όσους άκουσαν τη χθεσινή ενδεκάδα κατόπιν δεύτερης σκέψεως και με περισσότερο χρόνο έχω μια αλλαγή κι ένα διπλό πλασάρισμα.

Τερματοφύλακας: Ανδρέας Γιαννιώτης

Εδώ η επιλογή ήταν εύκολη. Ήταν μακράν ο πιο σταθερός τερματοφύλακας, ο πορτιέρε που έχει καταλυτική συμβολή στην πορεία του Ατρόμητου. Βέβαια εδώ συζητάμε για τον πιο καλό στις 15 πρώτες αγωνιστικές και όχι για το ποιος είναι καλύτερος. Κατά την άποψη μου καλύτερο τέρμα είναι ο Μάτιτς Κότνικ. Όμως μπορεί στον δεύτερο γύρο, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να διαφαίνεται από το τέλος του πρώτου, κομβικός στην εξέλιξη του πρωταθλήματος να είναι ο Προτό.

Δεξί Μπακ: Λέο Μάτος

Παρά το γεγονός πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι εκείνος που οι αντίπαλοι αγαπούν να μισούν (ανάμεσα σε αυτούς και εγώ) και αφού οι διαιτητές σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανέχτηκαν την παρουσία του θα πρέπει να είναι εκείνος που θα πρέπει να πάρει τον τίτλο σε αυτή τη θέση. Με δύο γκολ και τρεις ασίστ αποδεικνύεται πως είναι κομβικός και για το επιθετικό κομμάτι. Για τους «Ενωσίτες» να μην ανησυχούν, τον βιονικό Μιχάλη Μπακάκη θα τον συναντήσουν παρακάτω.

Στόπερ: Βαρέλα

Για τη μία θέση του στόπερ, στο μυαλό μου υπάρχει μία μάχη ανάμεσα σε Βράνιες και Βαρέλα. Συναισθηματικά ο Βράνιες ασφαλώς και είναι πολύ καλύτερος, από την άλλη δεν μπορείς να μην συμπεριλάβεις με βάση τη λογική και τον καλύτερο της πιο δυνατής άμυνας μέχρι τώρα. Ο Βόσνιος σε κάποιες στιγμές είχε και κάποιες εξάρσεις θυμού και αυτό είναι κάτι που στη συνείδηση μου αφαιρεί πόντους. Με δυσκολία θα δώσω τη θέση στον Βαρέλα.

Στόπερ: Μιχάλης Μπακάκης

Από ένα σημείο και μετά αποτέλεσε μόνιμο κομμάτι στα στόπερ, αφού πρώτα έπαιξε και δεξί και αριστερό μπακ. Πλέον έχει μονιμοποιηθεί σαν αριστερό στόπερ στην τριάδα, αλλά επειδή υπάρχει ελευθερία κινήσεων στο πώς φτιάχνει ο καθένας τις ενδεκάδες τον τοποθετώ εδώ. Υπό νορμάλ συνθήκες εδώ θα υπήρχε ο Τσόσιτς και ο Μπακάκης θα μπορούσε να υπερτερεί από τον Μάτος στη θέση για το δεξί μπακ, αλλά τι να κάνουμε, Μανόλο είναι αυτός.

Αριστερό Μπακ: Έλντερ Λόπες

Εδώ είναι εύκολη υπόθεση η επιλογή, μιας και αριστερός οπισθοφύλακας της ΑΕΚ παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο για τη θέση. Με πολύ συμμετοχή όσο περνάει ο καιρός και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, ο Λόπες ανέβασε πολύ τα στάνταρ στη θέση του αριστερού μπακ, διαλύοντας τις όποιες αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε να βρεθεί κάτι καλύτερο από τον Ντίντακ.

Αμυντικός χαφ: Αντρέ Σιμόες

Η κυριαρχία της ΑΕΚ συνεχίζεται και σε αυτή τη θέση μιας και θεωρώ πως ο Σιμόες είναι εξαιρετικά καταλυτικός με την απόδοση του μέχρι τώρα. Υπάρχουν θέσεις που δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό και πιστεύω πως ο Πορτογάλος πραγματοποιεί μια χρονιά που μπορεί και να είναι μέχρι τώρα η καλύτερη της καριέρας του.

Αμυντικός χαφ 2: Αλέξις Ρομαό

Εδώ χωρίς αμφιβολία, παρά το γεγονός πως θα έπρεπε να βάλω έναν ποδοσφαιριστή περισσότερο σε οκτάρι, θα πάω στον παίκτη που πραγματικά, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο, στάθηκε όρθιος και κράτησε και την ομάδα του όρθια. Ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο θεωρώ πως υπάρχει οικουμενική εκτίμηση. Αν είχα άλλη επιλογή και ήταν η πρώτη μου για εδώ θα έβαζα και τον Οτζίτζα Οφόε. Μέσα στην τριάδα των προτιμήσεων μου και ο Θοδωρής Βασιλακάκης με 3 γκολ και 1 ασίστ ως τώρα.

Αριστερός εξτρέμ: Αμρ Ουάρντα

Ο Αιγύπτιος παρά το γεγονός πως με τα καμώματα του ταλαιπώρησε τον εαυτό του περισσότερο, στις προηγούμενες ομάδες του, αποτελεί έναν παίκτη που χαίρεσαι να τον βλέπεις στον αγωνιστικό χώρο. Με πέντε γκολ και δύο ασίστ θεωρώ πως καπαρώνει άνετα τη θέση του αριστερού ακραίου και οδηγεί σε έναν απίστευτο πρώτο γύρο τον Ατρόμητο.

Δεξί εξτρέμ: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Ο Λάζαρος έκανε ένα καταπληκτικό ξεκίνημα μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με την απόδοση του να μην είναι ίδια στη συνέχεια, όμως έστω και στα σημεία θα πάρει την θέση από έναν παίκτη που άρχισε να ανεβαίνει τελευταία και πιστεύω πως θα δούμε πολλά απ’ αυτόν στον δεύτερο γύρο, έστω και αν δεν παίζει πάντοτε από εκεί. Αναφέρομαι στον Μάρκο Μάριν που στο φινάλε μπορεί να έχει θέση στην ενδεκάδα του συνόλου του πρωταθλήματος αν συνεχίσει έτσι.

Επιτελικός μέσος: Πέτρος Μάνταλος (ως 9η αγωνιστική)- Δημήτρης Πέλκας

Εδώ χωρίζω σε δύο κομμάτια τον πρώτο γύρο κι εξηγούμαι: Μέχρι να τραυματιστεί, ο Πέτρος Μάνταλος, έστω και αν τον τοποθετώ εδώ κάπως αδόκιμα, μιας και περισσότερο έπαιζε αριστερός εξτρέμ, θα πρέπει να πάρει τον τίτλο του MVP για τον πρώτο γύρο. Ωστόσο η επιρροή του Πέλκα στο σουλούπωμα του ΠΑΟΚ θεωρώ πως είναι καταλυτική σε τέτοιο βαθμό ώστε να του δώσω τη θέση στην ενδεκάδα, έστω και για το διάστημα από την 10η αγωνιστική ως το τέλος.

Σέντερ-φορ: Μάρκο Λιβάια

Πέρα από κάθε αμφιβολία ο Κροάτης ήταν καταλυτικός και θεωρώ, με βάση το πώς πάει η ψηφοφορία μέχρι τώρα, πως θα έχει και την μεγαλύτερη διαφορά πρώτου σε οποιαδήποτε θέση, απ’ όλους τους υπόλοιπους. Με πέντε γκολ και δύο ασίστ είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει οδηγήσει την Ένωση μέχρι εδώ και βέβαια με περισσότερη υποστήριξη σε τροφοδοσία πιστεύω πως θα βγάλει ακόμα περισσότερα πράγματα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΥ

Αλλαγή άμυνα: Παπέ Αμπού Σισέ

Εδώ ο Σισέ πιστεύω πως δικαιούται τη θέση. Θα μπορούσε να είναι άνετα στην βασική ενδεκάδα και δεν αποκλείω να βρίσκεται στην ενδεκάδα όταν θα κάνουμε την αποτίμηση στο φινάλε του πρωταθλήματος. Καθοριστικός και με τα τρία γκολ που έχει σημειώσει.

Αλλαγή μεσαία γραμμή: Μάντσον

Ο Μάντσον μέχρι τη 10η αγωνιστική θα μπορούσε να είναι άνετα μέσα στην κορυφαία ενδεκάδα. Λογικά έπεσε κάπως η απόδοση του, ωστόσο αν υπήρχε ένας παίκτης που θα μπορούσε να μπει στο κέντρο ανάμεσα στα θηρία είναι ο Βραζιλιάνος του Ατρόμητου.

Αλλαγή επίθεση: Σάντι Κρίζμαν

Ίσως είναι λίγο άδικο το γεγονός πως έχουμε πάει μόνο σε τέσσερις ομάδες μέχρι τώρα για να επιλέξουμε ως προς την πρώτη ενδεκάδα. Ένας παίκτης που μου έχει κάνει εξαιρετική εντύπωση και θεωρώ πως έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση της ΑΕΛ είναι ο Σάντι Κρίζμαν. Έχει 4 γκολ και 1 ασίστ, θα μπορούσε να αποτελεί μια εξαιρετική αλλαγή και σε καλύτερες ομάδες της κατηγορίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x