Κώστας Μιαούλης

Πολλές οι απώλειες και οι ελλείψεις για να βγάλεις 90' αλώβητη στο Champions League

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα στο Άμστερνταμ με αρκετά υψηλό δείκτη στο σκορ, αλλά με την περιορισμένη δυναμική της Ένωσης στην επανάληψη, μετά το γρήγορο γκολ. Φανερή η έλλειψη χαφ.

Το πρώτο μέρος άφηνε φιλοδοξίες πως η Ένωση θα μπορούσε, με μεγάλη προσπάθεια, άρα και μεγάλη σπατάλη δυνάμεων, να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Όμως για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να έχεις ανθεκτικότητα και αυτό συνεπάγεται πως έχεις και έναν -τουλάχιστον – χαφ που να μπορεί να σου δώσει στον άξονα της μεσαίας γραμμής μια κατεύθυνση. Η ΑΕΚ πέρα από τις απώλειες των τιμωρημένων, φάνηκε πως σπατάλησε πολλή ενέργεια στο πρώτο μέρος για να μπορέσει να κρατήσει το μηδέν, αλλά στο δεύτερο παραδόθηκε χωρίς να μπορεί ν’ αντιδράσει.

Η άμυνα όσο καλά και να παίξει σε αυτό το επίπεδο, ένα λάθος θα το κάνει. Ο εξαιρετικός στο πρώτο μέρος Μάριος Οικονόμου, κρατάει τον Ταλιαφίκο εντός παιχνιδιού και από εκεί και πέρα αρχίζει ένα εφιαλτικό δεύτερο μέρος, γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να διεκδικήσει κάτι στο παιχνίδι μετά απ’ αυτό το γκολ. Ο Μπάρκας την γλίτωσε από ένα άμεσο δεύτερο γκολ που θα μπορούσε να κάνει εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα και ως προς την έκταση του σκορ. Είναι τέτοιοι οι ρυθμοί στο Champions League, που μπορείς ακόμα και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να υποστείς διασυρμό.

Τα προβλήματα που έφερναν αυτές οι απώλειες ήταν δεδομένα. Όπως πολύ μεγάλο ήταν και το σφάλμα της μη απόκτησης ενός σημαντικού χαφ που θα μπορούσε να βοηθήσει και στο ανασταλτικό παιχνίδι. Όταν τα μεσοαμυντικά σου γρανάζια δέχονται σε αυτό το επίπεδο τόσο μεγάλη πίεση είναι φυσιολογικό να κάνουν λάθη όπως ο Σιμόες στη φάση του δεύτερου γκολ, όπου όλο το κομμάτι της αντίδρασης της ομάδας δεν ήταν το ενδεδειγμένο, αλλά και να γίνουν σφάλματα σαν αυτό του Οικονόμου, όταν η ομάδα είναι συνεχώς υπό πίεση, ακόμα και αν αυτό συμβεί στην εκκίνηση του β’ μέρους.

Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι εξαιρετικά διαφορετικά απ’ όσο στην Ελλάδα. Ακόμα και η ύπαρξη ενός χαφ θα βοηθούσε πιθανότατα στο σημερινό παιχνίδι, όπως και η απόκτηση ενός εξτρέμ που θα κράταγε λίγο πίσω τους αντιπάλους. Η ΑΕΚ με την απώλεια των Λόπες, Λιβάια και Μπακασέτα σίγουρα δύσκολα θα είχε τύχη για να μπει στη διεκδίκηση του ματς, αν δεχόταν πρώτη γκολ, αλλά εδώ φώναξαν οι ελλείψεις αυτών που δεν ήρθαν, ειδικά στο α’ μέρος.

Το ζήτημα είναι πόσες δυνάμεις σπατάλησαν αυτοί που θα παίξουν και στην Τούμπα. Ως προς το ματς αυτό ήταν και είναι το μεγάλο ζητούμενο, μιας και για το Champions League, έγινε ολοφάνερο πως η επιβίωση δίχως τις απαραίτητες ενισχύσεις δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Η ΑΕΚ μέχρι εδώ έκανε μια υπερβατική πορεία και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να μπουν στο κάδρο της κριτικής, πέρα από αυτή που πρέπει να γίνει ως προς τα λάθη τους στο ματς. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια δύσκολη σειρά αγώνων και απαιτείται ανασύνταξη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x