Κώστας Μιαούλης

Πόσο θα επηρεάσουν τα απόνερα της ευρωπαϊκής εβδομάδας τη 14η στροφή;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πώς περιμένει το κυρίως πιάτο της 14ης αγωνιστικής και σχολιάζει την εξαιρετική πορεία του Παναιτωλικού του Τραϊανού Δέλλα που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη ως τώρα.

Προτελευταία στροφή στον α’ γύρο που άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για το τι ποδόσφαιρο μπορεί να δούμε. Τρία συναρπαστικά παιχνίδια με δέκα γκολ που έφεραν ένα new entry μέσα στην πρώτη πεντάδα (θα δούμε αν είναι προσωρινά) και βέβαια έφεραν τριγμούς στα πιο πάνω στρώματα και από τον προπονητή στον Άρη. Πριν περάσω λοιπόν σε εκτιμήσεις για το κυρίως πιάτο, θα ήθελα να καταθέσω μια άποψη για τον Παναιτωλικό. Ο Τραϊανός Δέλλας, έχει φτιάξει μια ομάδα συμπαγή, που παίζει έξυπνο ποδόσφαιρο, έχει ικανούς ποδοσφαιριστές στο μπροστινό μισό και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.

Ο 21χρονος στόπερ Αλέξανδρος Μαλής έβαλε το παρθενικό του γκολ σ’ ένα κρίσιμο παιχνίδι και επειδή έχει τύχει να παρακολουθήσω τους Αγρινιώτες αρκετά τελευταία το στόπερ αυτό, έχει ένα πολύ θάρρος και κάνει καίριες επεμβάσεις. Τόσο αυτός, όσο και ο 17χρονος Λιάβας, έχουν πολλά να διδαχτούν από τον Δέλλα και θεωρώ πως το μέλλον είναι μπροστά τους. Όσο για τον Παναιτωλικό κατ’ επέκταση, αυτή τη στιγμή είναι από τις ομάδες που λειτουργούν πολύ καλά και βέβαια στις επόμενες αγωνιστικές θα διαπιστώσουμε και κατά πόσο αυτή η ομάδα, μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Ως προς την έκβαση του πρωταθλήματος αυτή είναι μια πονηρή αγωνιστική. Πρώτα απ’ όλα γιατί έρχεται μετά το τέλος της φάσης των ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν μπορεί να συνθέσουν νέα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός έρχεται από μια μεγάλη πρόκριση, ο Φεβρουάριος είναι ακόμα μακριά όπου το πρόγραμμα θα είναι βαρύ. Μόνο με τη φόρα που θα έχει από τον θρίαμβο με τη Μίλαν ο Ολυμπιακός, λογικά θα πάρει τουλάχιστον το ματς με τη Λαμία και πιθανότατα και αυτό με τη Λάρισα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλή ψυχολογία και αυτό πιστεύω πως θα φανεί. Πολύ σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξουν στην εξέλιξη του πρωταθλήματος τα τρία γκολ που έβαλε στη Μίλαν. Αν πνευματικά οι παίκτες του Μαρτίνς, πιστέψουν πως τίναξαν από πάνω τους, την γκαντεμιά.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν οι δοκιμασίες του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο και της ΑΕΚ στη Λάρισα. Για τους «πράσινους» αυτό είναι ένα πραγματικό πρώτο τεστ μετά από μια ήττα που δεν ήταν ακριβώς στο πρόγραμμα και ήταν και αρκετά βαριά, για τα δεδομένα του «τριφυλλιού», όπως παρουσιάστηκε στον πρώτο γύρο. Ο Ατρόμητος από την άλλη έρχεται από μια νίκη σε ένα ματς ροκ. Στο συγκεκριμένο γήπεδο, οι Περιστεριώτες πέτυχαν μεγάλη νίκη. Για να είμαστε ειλικρινείς, αν η ομάδα του Κάναντι, περάσει πάλι από το ΟΑΚΑ, τότε βάζει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για να διεκδικήσει θέση στην πρώτη τριάδα ή τουλάχιστον θα δείχνει ικανός να το πάει πιο μακριά απ’ όσο πέρσι.

Για την ΑΕΚ είναι μια πρώτη δοκιμασία μετά το βασανιστήριο των ομίλων. Η Ένωση που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως δεν υπάρχει αγωνιστική που να μην είναι λαβωμένη, θα παλέψει για ένα διπλό που το θέλει οπωσδήποτε για να κρατήσει επαφή με την 2η θέση που είναι ένας πρώτος στόχος, μιας και η κορυφή μοιάζει και είναι μακριά.

Ο ΠΑΟΚ παίζει Δευτέρα σε μια αφιλόξενη τις περισσότερες φορές γι’ αυτόν έδρα. Έχει δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα στο πρεστίζ του, με τον αποκλεισμό, που δεν ήταν απλά τέτοιος, αλλά μια σκληρή 4η θέση, σε έναν όμιλο που έμοιαζε φαβορί για 2ος. Για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε υπάρχει σοβαρή αμφισβήτηση για τον Λουτσέσκου, φαίνεται πως αυτή η πίεση με το μισό-μηδέν ή τελοσπάντων με τις οριακές νίκες κοστίζει πολύ. Ο Δικέφαλος του Βορρά, θα πρέπει να αντέξει και την μεγάλη ηλικία του ρόστερ του και τις απώλειες. Η Λιβαδειά μπορεί να του προσφέρει μια σκληρή δοκιμασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x