Κώστας Μιαούλης

Πρόκριση-οξυγόνο με ανατροπή που έδειξε κότσια

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το νικηφόρο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Περιστέρι και για το ραντεβού των 4 μεγάλων μετά από 68 χρόνια στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με το ρολόι να μετρά αντίστροφα σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα σε μία ομάδα που έχει συνέλθει, το 1-0 για τον Ατρόμητο έφερνε το ενδεχόμενο ενός νέου στραπάτσου ως πιθανό σενάριο. Ο Μπέντο ρίχνει μέσα τον Φορτούνη, ο Σα Πίντο κάνει το μοιραίο λάθος να βγάλει τον σκόρερ Ντάουντα εκτός αγώνα. Αυτό ήταν το σημείο που έκρινε το ματς. Ο Φορτούνης έκανε μέσα σε ένα 34 λεπτά, όσα δεν έχει κάνει φέτος όλη τη σεζόν σε ένα παιχνίδι που κακά τα ψέματα, θα έφερνε σοβαρές εξελίξεις στον Ολυμπιακό και που θα έριχνε στα τάρταρα την ήδη πληγωμένη ψυχολογία των «ερυθρολεύκων». Ο Τρικαλινός άσος σήμερα ήταν ένας πραγματικός ηγέτης, ήταν ο καταλύτης του ματς.

Για τον Ολυμπιακό αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική λόγω της στιγμής που ήρθε, αλλά και του τρόπου. Γιατί ήρθε μετά από ένα σημαντικότατο λάθος του βοηθού που δεν σήκωσε τη σημαία στον Κιβρακίδη που βγάζει την ασίστ για το πρώτο γκολ. Ο Αρετόπουλος μπορούσε να βγάλει δεύτερη κίτρινη και στον Πλατέλλα για ένα χτύπημα εκτός φάσης στον Ντε Λα Μπέγια μετά, αλλά η λάθος απόφαση στο γκολ θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος σε ματς με σημαντικό διακύβευμα, έβγαλε χαρακτήρα κι έκανε μια σπουδαία ανατροπή. Αυτή ήταν μια νίκη οξυγόνο μετά από ένα δύσκολο δεκαήμερο που προηγήθηκε.

Το αρχικό σχήμα που χρησιμοποίησε ο Μπέντο, είχε πολλά θέματα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πίεζε ψηλά, αλλά πάλι είχε πρόβλημα στην ανάπτυξη. Βλέποντας αυτή την εικόνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να βγάλει καθαρή φάση με μόνη εξαίρεση την ευκαιρία του Ελιονούσι στο 8’ ο αποκλεισμός έμοιαζε ως μια σοβαρή πιθανότητα ειδικά όταν έγινε το 1-0. Ο Μανιάτης έκανε μια τρομερή εμφάνιση στα πρώτα 60 λεπτά του ματς και κυριάρχησε στο κέντρο. Η κατάρρευση του από κόπωση στο τελευταίο ημίωρο του ματς ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα, σε ένα σημείο που ο Φορτούνης είχε μπει φρέσκος, καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Όπως και η ακατανόητη ενέργεια του Σα Πίντο να βγάλει γρήγορα τον Ντάουντα και να περάσει μέσα στον Λε Ταλέκ για να δυναμώσει στα στημένα. Βιάστηκε ο κόουτς του Ατρόμητου πιθανότατα, αφού ο Νιγηριανός μετά το 1-0 θα έβρισκε χώρους να δράσει. Μετά το 1-1 η εικόνα δεν σου άφηνε καμία αμφιβολία για το ποιος θα προκριθεί και το 1-2 ήρθε απολύτως φυσιολογικά.

Με τον Ολυμπιακό να περνάει, τουλάχιστον πιο άνετα τελικά, απ’ όσο προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ που τα χρειάστηκε για τα καλά, θεωρώ πως θα έχουμε ημιτελικούς που θα τους θυμόμαστε για χρόνια, ακόμα και δεν γίνουν καλά παιχνίδια. Οι τέσσερις μεγάλοι αντίπαλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κοντραριστούν στην ημιτελική φάση. Κάτι που σημαίνει τεράστιο ενδιαφέρον για το κοινό με τέσσερις+μία (ο τελικός) σούπερ αναμετρήσεις από άποψη εμπορικότητας. Ένα γεγονός που χρειάστηκε να περάσουν 68 χρόνια, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Μακάρι και οι πέντε αναμετρήσεις ν’ αποτελούν αντικείμενο συζήτησης για θετικούς λόγους, για πολλά χρόνια μετά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x