Κώστας Μιαούλης

Προσωπικό κάζο του Ιβάν ο αποκλεισμός, με αγκάθια προπονητή και FFP

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νέα παταγώδη αποτυχία του ΠΑΟΚ στο Europa League, για το φιάσκο με Φερέιρα και για τα σοβαρά εμπόδια που προκύπτουν πλέον για περαιτέρω ενίσχυση.

Για πρώτη φορά από την στιγμή που τα πράγματα, έχουν πάρει έναν δρόμο στον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης και η ίδια η ομάδα, βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά το φιάσκο με την Έστερσουντ, απόψε υπέστη ένα ακόμα κάζο με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Για να γράφουμε και την αλήθεια, με τέτοια δήλωση που έχει κάνει ο Πορτογάλος, δηλαδή πως για τον αποκλεισμό έφταιξε η ήττα του πρώτου παιχνιδιού, συναγωνίζεται εύκολα, τον συμπατριώτη του Μιγκέλ Καρντόσο, για έλλειψη συνειδητοποίησης της κατάστασης. Προφανώς ο προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν κατανοεί πως δέχτηκε και απόψε δύο γκολ, ενώ η αντίπαλός του είχε δοκάρι, λίγο μετά την ισοφάριση σε 2-2.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ εμφανίζεται για πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο που έπρεπε να κάνεις τάμα, για να βάλεις γκολ σε αυτή την άμυνα, τόσο ευάλωτος. Ο Δικέφαλος του Βορρά, χάνει τις εναέριες μονομαχίες την μία μετά την άλλη, δέχεται γκολ από κόρνερ και βέβαια ο Πασχαλάκης, δέχτηκε ένα ακόμα στο ματς με τους Σλοβάκους, λόγω κάκιστης τοποθέτησης. Γιατί πολύ απλά δεν αρκούν πάντα τα ρεφλέξ, για να γλιτώσουν έναν τερματοφύλακα, αλλά και οι καλές τοποθετήσεις και η αντίληψη των φάσεων. Είναι προφανές πως ο Πασχαλάκης σε πολλές φάσεις των αγώνων φέτος, ταξιδεύει με το μυαλό του κάπου αλλού.

Το πρόβλημα μετά τον αποκλεισμό για τον Δικέφαλο του Βορρά, είναι σοβαρό, για δύο σημαντικούς λόγους. Ο Λουτσέσκου δεν θα επικαλεστεί κανείς πως έκανε θαύματα στην Ευρώπη, αλλά τουλάχιστον έβαλε στους ομίλους τον Δικέφαλο του Βορρά, αποκλείοντας Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας και χάνοντας στα play-off του Champions League από την Μπενφίκα. Ο Φερέιρα ούτε σε υπέρβαση μπόρεσε να κάνει, έστω και με εχθρική διαιτησία απέναντι στον μέτριο στο ξεκίνημα Άγιαξ, αλλά χρεώνεται και με έναν αποκλεισμό φιάσκο από την Σλόβαν. Οπότε ήδη στο θέμα του προπονητή, η ομάδα είναι μείον, με την αμυντική συνοχή του ΠΑΟΚ, φανερά χαλασμένη.

Πέρα απ’ αυτό όμως μηδέν εις το πηλίκο παίρνει και ο Σαββίδης που είναι πλέον άγρια στριμωγμένος. Οι αλόγιστες σπατάλες για να φτάσει σε έναν τίτλο ο ΠΑΟΚ, θα του κοστίσουν πλέον ακριβά. Οι πωλήσεις στα επόμενα 24ωρα είναι μονόδρομος και δε νομίζω πως θα υπάρχουν δυνατότητες για ανοίγματα στις μεταγραφές σε τρεις θέσεις που ήθελε ο Δικέφαλος του Βορρά, δηλαδή φορ, αριστερό μπακ και κεντρικού χαφ. Με τον Βιεϊρίνια να αργεί ακόμα, τον Μαουρίτσιο το ίδιο και τον Ελ Καντουρί να βγαίνει με θλάση από το ματς με τη Σλόβαν η κατάσταση γίνεται επιβαρυντική, ενώ έχουν φύγει και κομβικοί ποδοσφαιριστές από το κέντρο του ΠΑΟΚ, όπως οι Κάνιας και Σάκχοφ. Ήδη οι ρεπόρτερς του ΠΑΟΚ, παραδέχονται πως πάμε φουλ για πωλήσεις, ενώ και ο ίδιος ο Ιβάν σε σύνδεσμο του Δικεφάλου στην Κέρκυρα, είχε ξεκαθαρίσει πως η κατάσταση είναι στριμωγμένη λόγω FFP.

Ο ΠΑΟΚ σε κάθε περίπτωση έπιασε το ένα άκρο στην σπατάλη τα προηγούμενα χρόνια, προσπαθώντας να κάνει μια επίδειξη δύναμης, την οποία πιθανότατα θα πληρώσει ακριβά στη συνέχεια. Για πρώτη φορά από τον οδυνηρό αποκλεισμό με την Έστερσουντ, βρίσκεται και επικοινωνιακά σε δεινή θέση, ενώ η επίδειξη νεοπλουτισμού και έπαρσης, τώρα σιγά-σιγά θα μαζευτεί, θέλοντας και μη. Ειδικά από τον περίγυρο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x