Κώστας Μιαούλης

Σαφές μήνυμα για πιο γρήγορη ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την επιθυμία του Χιμένεθ και τη στόχευση που αναδεικνύει για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ, η απόκτηση του Έλντερ Λόπες.

Του Κώστα Μιαούλη

Αυτή η εβδομάδα ήταν κι εξακολουθεί ν' αποτελεί κριτήριο για το πόσο ομαλά θα κυλήσουν τα μεταγραφικά της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ένωση που σε κάθε περίπτωση έχει δουλέψει πολύ καλύτερα από πέρσι σε επίπεδο προεργασίας των στόχων της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προχώρησε στην πρώτη σημαντική κίνηση της.

Ο Έλντερ Λόπες, αν όλα πάνε καλά θα είναι το πρώτο απόκτημα της, εκτός των Τσιντώτα και Γιακουμάκη. Σε μια θέση που η ΑΕΚ ήθελε κάτι διαφορετικό από τον Ντίντακ και με έναν παίκτη που αποτελεί επιλογή του Χιμένεθ.

Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω την προσφορά του Ντίντακ, που διακρίθηκε σε μεγάλο κομμάτι της τελευταίας σεζόν, η ΑΕΚ είχε ανάγκη από έναν αριστερό μπακ με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έναν πιο κλασικό φουλ μπακ, που να μπορεί με ταχύτητα να τρέξει όλη την πλευρά, συνεπή στις επιστροφές και πάνω απ' όλα σβέλτο. Θυμίζω πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της περασμένης σεζόν, ήταν η μετάβαση της ομάδας από την επίθεση στην άμυνα. Γι' αυτό θεωρώ πως η μεταγραφή αυτή σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας ταχύτερης ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα αν προχωρήσει και του Ρομέρο, θεωρώ πως η ΑΕΚ θα έχει φτάσει κοντά στο στόχο της να πάει όσο πιο πλήρης γίνεται για την εκκίνηση της προετοιμασίας της στην Πολωνία. Κι ο Ρομέρο πάντως αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση για το πνεύμα των μεταγραφικών κινήσεων που θέλει ο Μανόλο Χιμένεθ, κάτι που έρχεται κι επαληθεύει όσα γράφτηκαν παραπάνω. Η ταχύτητα θα 'ναι πρώτο μέλημα για την ΑΕΚ φέτος.

Όλοι ευχόμαστε όσα γράφουν οι Ισπανοί για τον Αραούχο και τον Λιβάγια να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οφείλουμε όμως να λάβουμε ως δεδομένη τη θέση της ΑΕΚ γι' αυτό το ζήτημα. Αν η ΑΕΚ κατάφερνε ένα τέτοιο διπλό χτύπημα πάντως, αυτή τη στιγμή θα έπαιρνε τεράστιο προβάδισμα στο επίπεδο έμψυχου δυναμικού, από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x