Κώστας Μιαούλης

Σε καλό δρόμο η ΑΕΚ για λίγες και στοχευμένες κινήσεις το καλοκαίρι

Με την παραμονή Βρανιες να μοιάζει όλο και πιο βέβαιη, η ΑΕΚ αν κρατήσει Σιμάνσκι και Αραούχο θα χρειαστεί λίγες και στοχευμένες κινήσεις το καλοκαίρι. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Τα καλά νέα από την όλο και πιο ορατή παραμονή του Βρανιες στην ΑΕΚ, μετά την σχετική εισήγηση του Κομπανί (που έχει λόγο στο τεχνικό τιμ των μοβ) στην Άντερλεχτ να μείνει ελεύθερος, νομίζω μας δίνει τη δυνατότητα για κάποιες πρώτες σκέψεις ως προς το καλοκαιρινό παζάρι. Αποτελεί σημαντική παράμετρο και ιδανική βάση, προκειμένου η Ένωση να καταστρώσει τα σχέδια της πιο συγκροτημένα, η γνώση πως ο βασικός της πυλώνας στην άμυνα παραμένει στην ομάδα, τόσο νωρίς.

Οι επόμενες προκλήσεις για να προχωρήσει ακόμα πιο σωστά ο καλοκαιρινός σχεδιασμός είναι η παραμονή των Αραούχο και Σιμάνσκι. Για τον Πολωνό η ΑΕΚ χρειάζεται να δώσει στην Αχματ Γκροζνυ όσα έδωσε η ρωσική ομάδα στην Βίσλα Πλοκ για να τον αποκτήσει, δηλαδή 1.5 εκ ευρώ. Για τον Τσινο το 2.7 της οψιόν αγοράς από τη Λας Πάλμας αποτελεί το πιο σύνθετο κομμάτι της ιστορίας.

Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν πιστεύω πως το αναγκαίο για τις ομάδες φέτος θα είναι να περιορίσουν στον μέγιστο βαθμό τις οικονομικές ζημιές. Το κομμάτι των δανεικών και ειδικά εκείνων των συλλόγων που έχουν τα δικαιώματά τους θα γεννήσει σίγουρα ευκαιρίες. Στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από συμβόλαια που ήθελαν να ξεφορτωθούν και προ κρίσης σίγουρα μπορεί να φανούν πιο διαλλακτικες, προκειμένου να μην τους μείνουν οι παίκτες.

Στην ιστορία του Αραούχο ενδιαφέρουσα παράμετρος ήταν αυτή που έβαλε ο Τάσος Τσατάλης στην εκπομπή της Κυριακής. Αν ο ιδιοκτήτης της ομάδας των Καναρίων Νήσων θέλει να αποχωρήσει από τον σύλλογο, τότε τα περιθώρια γι' αυτόν στενεύουν. Τελικά ίσως πάμε σε μια απόκτηση του Αραούχο και με λιγότερα χρήματα από τα 2.7 εκ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα. Για την περίπτωση του Τσινο θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Πριν μιλήσουμε για το τι πρέπει να ψάξει στην αγορά η ΑΕΚ για μένα είναι σημαντικό να μάθουμε και το τι θα μπορέσει να εξοικονομήσει κι εκεί φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια για πολλά πράγματα. Παίκτες όπως ο Γιακουμάκης, ο Χουλτ, ο Κλωναριδης θεωρώ πως έκλεισαν τον κύκλο τους και πρέπει να αποδεσμευτούν. Πολύ σημαντικό θα είναι για την Ένωση, να απαλλαγεί από τον βραχνά του Σιμάο που έχει 450.000 ευρώ συμβόλαιο. Αν μείνει στην Μπερ Σεβα και δώσουν κι ένα έστω σεβαστό ποσό γύρω στα 300-400 χιλιάρικα οι Ισραηλινοί, η ΑΕΚ θα έχει καταφέρει να φτιάξει την εξοικονόμηση ενός καλού ποσού από αποδεσμεύσεις.

Αν συμβούν τα παραπάνω η ΑΕΚ θα χρειαστεί να βγει στην αγορά για λίγους και συγκεκριμένους στόχους. Ο πιο σημαντικός κι εκεί που θα ρίξει κατά πάσα βεβαιότητα το βάρος είναι η απόκτηση ενός αριστερού εξτρέμ, που θα της κάνει όμως μεγάλη διαφορά. Ενός ακραίου που θα μπορούσε να έχει ποιότητα, το ένας με έναν και ικανότητα στο γκολ θα είναι, ειδικά αν έχει πετύχει τα όσα αναφέραμε παραπάνω, ο στόχος στον οποίο θα πρέπει να επικεντρωθεί.

Ένα καλύτερο και φτηνό δεξί μπακ αν βρει από αυτούς που έχει, κατά τα άλλα είναι μικρότερης σημασίας από το να μπορούσε να αποκτήσει η ομάδα έναν αριστεροπόδαρο στόπερ, αν πρέπει να κουβεντιάσουμε για κάτι ακόμα.

Όλη αυτή η υπόθεση εργασίας γίνεται σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αν κάποιος από τους Μάνταλο ή Λιβαγια μπορούσε να πωληθεί φέτος. Με δεδομένο πως δύσκολα βέβαια θα γίνουν προσφορές που θα συγκινούσαν την διοίκηση, δεν το βλέπω πολύ πιθανό πλέον. Σίγουρα η Ένωση θα ψάξει και για έναν καλό πορτιέρε αν υπάρξει πώλησης του Μπάρκα. Αν μείνουν Αραούχο και Σιμάνσκι το βέβαιο είναι πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να κινηθεί πολύ άνετα στο παζάρι του καλοκαιριού.

Instagram:@kostasmiaoules, @sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x