Κώστας Μιαούλης

Στοίχισαν τα λάθη, φάνηκε και αδιάβαστος ο Σκίμπε

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα της Εθνικής μας ομάδας από την Ουγγαρία και για το πώς αυτή η ήττα φέρνει ξανά προβληματισμό για το μέλλον της Εθνικής κάτω από την καθοδήγηση του Γερμανού.

Η Εθνική απόψε έκανε όλα τα λάθη μαζεμένα. Η τύχη και λίγο οι βοηθοί ήταν με το μέρος της, αφού κόβουν ένα των Ούγγρων που δεν είναι και μετράνε το γκολ του Μανωλά που είναι, περίπου 2,5 λεπτά μετά το πρώτο τέρμα τους. Εκεί παίρνουμε για περίπου 25 λεπτά το πάνω χέρι , κάνουμε ευκαιρίες με τον Λάζαρο, τον Πέλκα και τον Μανωλά, ωστόσο η Εθνική δέχεται ένα γκολ που δεν μπορείς να το φας ούτε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Δέχεσαι πέντε σουτ μέσα σε 1-1,5 λεπτό με τον Μπάρκα να διώχνει και την υπόλοιπη ομάδα, απλά να παρακολουθεί. Δέχεσαι το 2ο και οι πιθανότητες σου να γυρίσεις το παιχνίδι, μειώνονται δραματικά.

Το δεύτερο μέρος ασφαλώς είναι βούτυρο στο ψωμί των Ούγγρων που δεν άφησαν να παιχτεί μπάλα. Έκανες τρεις φάσεις, δίχως να μπορέσεις ν’ αποφύγεις την ήττα. Κάπου εδώ αρχίζουν να μπαίνουν τα ερωτηματικά. Ευκαιρίες κάνουμε, γκολ πάλι δεν βάζουμε εύκολα. Αποτελεί λοιπόν λύση ο Δώνης στην κορυφή; Ήταν ο Λάζαρος αυτό που έλειπε στο πρώτο ματς και δεν πήγαμε καλά; Το δίδυμο του Κουρμπέλη με τον Μπουχαλάκη μπορεί να φανεί αρκετό, για ένα ματς με αντίπαλο πολύ καλύτερη από την Εσθονία;

Η αίσθηση που δίνεται είναι πως μετά από την κριτική που δέχεται ο Γερμανός, με τις επιλογές του στην ενδεκάδα, περισσότερο προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες. Αν συντρέχει κάτι τέτοιο, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό. Επιπλέον ο Σκίμπε πιάστηκε αδιάβαστος γιατί και οι δύο φάσεις, ξεκινούν από τα πόδια, ενός παίκτη που ο Γερμανός έπρεπε να ξέρει καλύτερα πώς θα περιορίσει.

Αναφέρομαι στον Κόβακς, στον κινητήριο μοχλό της Ουγγαρίας, τον οποίο αντιμετώπισε η ΑΕΚ στα ματς με τη Βίντι. Στο πρώτο γκολ βγάζει την μπαλιά από την οποία με τρεις κεφαλιές και σουτ οι Ούγγροι ανοίγουν το σκορ. Στο δεύτερο ταλαιπωρεί την ελληνική άμυνα, ενώ ο ίδιος έχει κάνει ήδη ένα σουτ που βγάζει ο Μπάρκας από τα τρία που έβγαλε σε εκείνη την κατεβασιά. Επιπλέον οι Ούγγροι μας άφησαν αρκετά την μπάλα και προσπαθούσαν να μας παίξουν στην κόντρα. Δικαιώθηκαν γιατί ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησαν οι φάσεις και των δύο γκολ, είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Στην εκδήλωση τους, φανήκαμε και πιαστήκαμε κορόιδα.

Αυτή η ήττα μας ξαναγυρίζει πίσω. Όχι γιατί συνέβη κάτι ιδιαίτερο, μα γιατί βάζει περισσότερη αμφισβήτηση, σε όση ήδη υπήρχε για την δυνατότητα του συγκεκριμένου προπονητή, να διαχειριστεί αυτό το ρόστερ. Στα προηγούμενα προκριματικά πήγαμε σχετικά καλά, η εικόνα ήταν πολύ βελτιωμένη, αλλά πάντα σε σύγκριση με το χάλι των προκριματικών του EURO. Εδώ ο Σκίμπε αρχίζει και μπαίνει σε αμφισβήτηση και σκορπά αμφιβολία, για το αν μπορεί να διαχειριστεί, δίχως να κάνει πολιτική, αυτό το ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x