Κώστας Μιαούλης

Συνειδητοποιημένος και χωρίς φόβο ο Ουζουνίδης

Ο Κώστας Μιαούλης σχολιάζει την πρώτη συνέντευξη του νέου τεχνικού της ΑΕΚ και στέκεται στο γεγονός πως ο 49χρονος κόουτς, βάζει από την αρχή ψηλά τον πήχη και δεν φοβάται.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι άνθρωπος που δεν φοβάται να πει την άποψη του ξεκάθαρα. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που πιθανότατα έκανε «γκελ» στον Μελισσανίδη, που αρέσκεται να δουλεύει ή να συνομιλεί με τέτοιους είδους χαρακτήρες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χωρίς περιστροφές στην παρουσίαση του, τόνισε πως στόχος είναι να πετύχει η ΑΕΚ ακόμα περισσότερα. Θέλει πολλή αυτοπεποίθηση για να ξεστομίσεις κάτι τέτοιο, μετά από μια τόσο επιτυχημένη χρονιά που πέρασε για την Ένωση. Ο νέος τεχνικός της Ένωσης έβαλε από νωρίς ψηλά τον πήχη για την ομάδα της νέας σεζόν.

Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε κάποιος άλλος προπονητής, να απαντήσει πιο διπλωματικά, να μιλήσει για διατήρηση των κεκτημένων, για μια χρονιά που δεν μπορείς πάντα να φτάνεις στην κατάκτηση των τίτλων και άλλα πράγματα που ίσως να είχαν μια περισσότερο χαμηλών τόνων χροιά. Ο Εβρίτης τεχνικός ξέρει πως έχει ένα δύσκολο έργο, καθώς θα πρέπει να κρατήσει στα ψηλά πατώματα την κάτοχο του τίτλου, αλλά οφείλει να προχωρήσει και ένα βήμα παραπάνω.

Επιπλέον πολλοί μπορεί να περίμεναν πως θα μιλούσε ίσως με περισσότερο διπλωματικό τρόπο για τον προκάτοχο του. Κι εκεί όμως, χωρίς να προσβάλλει θεωρώ πως έβαλε τα πράγματα στην κυριολεκτική τους διάσταση. Παραδέχτηκε πως το δυνατό κομμάτι της Ένωσης, για την χρονιά που πέρασε, ήταν η άμυνα.

Η δική του όμως δουλειά, χωρίς να σημαίνει πως θα πρέπει να πειράξει γρανάζια που λειτούργησαν σωστά τη σεζόν που πέρασε, είναι να βελτιώσει την ομάδα επιθετικά. Όλοι το ομολογούν, όλοι το παραδέχτηκαν. Το στιλ παιχνιδιού του Χιμένεθ, έφτασε στα όρια του, άρα ο Ουζουνίδης έρχεται να βελτιώσει την ΑΕΚ στον επιθετικό τομέα.

Ο Ουζουνίδης επισήμανε κάτι ακόμα που το καταγράψαμε και στο τελευταίο μας κομμάτι. Είναι από τους προπονητές που έχουν προωθήσει όσο λίγοι νέους ποδοσφαιριστές. Σε αυτό το σημείο οφείλω να γράψω πως επειδή ο Μανόλο είχε περάσει πολλά χρόνια από τις Ακαδημίες της Σεβίλλης θα περίμενα τουλάχιστον μεγαλύτερη εξέλιξη σε κάποιους ποδοσφαιριστές.

Ο Γιακουμάκης δεν εξελίχθηκε στα χέρια του, ούτε και ο Γαλανόπουλος. Θεωρώ πως τουλάχιστον με την παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Είμαι βέβαιος δε πως και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος που ήρθε για να μείνει στην ομάδα θα πάρει τις ευκαιρίες του, αν και πλέον μιλάμε για παίκτη που δεν είναι πιτσιρικάς, αφού έφτασε στα 26. Ωστόσο και γι’ αυτόν θεωρώ πως με τον Μαρίνο θα έχει την ευκαιρία του.

Για το φινάλε θέλω ν’ αναφερθώ στο εξής. Πολλοί φίλοι προσπαθούν να κάνουν σύγκριση στις καταστάσεις του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ώστε να βγάλουν το συμπέρασμα, γύρω από το αν ο Ουζουνίδης, μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Σίγουρα είναι άλλο πράγμα να προσπαθείς να κρατήσεις όρθιο και με αξιοπρέπεια ένα μέγεθος σαν τον Παναθηναϊκό και διαφορετικό να κάνεις πρωταθλητισμό. Ωστόσο οι συνθήκες και η ψυχολογική πίεση στην περίπτωση του να προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια μιας ομάδας, είναι σίγουρα πολύ ψυχοφθόρο και ο Ουζουνίδης άντεξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x