Κώστας Μιαούλης

Τα χαμένα γκολ των «ερυθρόλευκων» δίνουν αέρα στα πανιά του ΠΑΟΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον κύκλο των χαμένων γκολ του Ολυμπιακού, για την δίκαιη επικράτηση του ΟΦΗ και για τον εκπληκτικό Ατρόμητο του Κάναντι.

Ο ΠΑΟΚ είναι πέρα από κάθε αμφιβολία, με το ένα πόδι στο χαλί της απονομής του πρωταθλήματος. Βέβαια για κάθε ομάδα που δεν είναι μαθημένη στη διαχείριση πρωτοπορίας (προς αποφυγή παρεξηγήσεων το ίδιο ίσχυε και για την ΑΕΚ πέρσι) θα πρέπει να τελειώσει και μαθηματικά για να λήξει. Όμως κακά τα ψέματα, αυτό το +8 από τον Ολυμπιακό και +12 από την ΑΕΚ, είναι πλέον μεγάλοι αριθμοί, για μια ομάδα που μέχρι τώρα έχει μόνον μια απώλεια στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ κρατάει το ένα αυτί του τροπαίου του πρωταθλητή και ετοιμάζεται να συγκρατήσει και το …δεύτερο.

Ο Ολυμπιακός όσο περνάει ο καιρός παίζει καλύτερα. Μπορώ να θυμηθώ πολλά ματς τα τελευταία χρόνια που οι «ερυθρόλευκοι» δίχως να είναι καλύτεροι απ’ όσο στο μεσημβρινό ματς της Κυριακής, έπαιρναν νίκες αέρα-πατέρα στα Πηγάδια. Πέρα από τις κραυγές για τη διαιτησία, που ναι μεν για σήμερα, ειδικά για την διπλή φάση του πέναλτι σε Τοροσίδη και Σισέ, από Κασάδο και Λισγάρα, είναι δίκαιες, ωστόσο δεν συνθέτουν την συνολική εικόνα γιατί ο Ολυμπιακός κέρδισε και δυο ματς από οριακές φάσεις που δεν δόθηκαν σε βάρος του, υπάρχει ένα δεδομένο πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχει το γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» και γω δεν ξέρω μετά από πόσα χρόνια, στερούνται παίκτη που να έχει πάνω από δυο γκολ σε 13 αγώνες πρωταθλήματος. Οι δύο επιθετικοί του έχουν συνολικά τέσσερα γκολ και ο εξαιρετικός Ποντένσε, κάνει τα πάντα εκτός από το να την στέλνει μέσα. Ο Λάζαρος δεν φαίνεται να μπορεί ν’ αναστηθεί για φέτος, ο Φορτούνης απουσιάζει από το εύκολο γκολ, οπότε το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζουν οι «ερυθρόλευκοι» όσο περνούν οι αγωνιστικές δεν έχει δυστυχώς γι’ αυτούς, κάποιο αντίκρισμα. Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης συν το πώς μπορείς να ξοφλάς έτσι εύκολα ποδοσφαιρικά τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και να πηγαίνεις σε δύο λύσεις που δεν έχουν ομολογουμένως το εύκολο γκολ. Αυτά είναι λάθη που έγιναν και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός έχει μείνει μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός κάποια στιγμή θα γνώριζε και μια άσχημη ήττα. Δεν είναι κάτι παράξενο, ειδικά για μια νεανική ομάδα που πηγαίνει σε ένα γήπεδο, δεδομένων συνθηκών πολύ εχθρικών και βέβαια με δύο απώλειες όπως ήταν αυτές στην ίδια θέση. Από την απουσία ενός κανονικού δεξιού μπακ ο Δεληγιαννίδης μόνος κάνει το 1-0 χωρίς να μαρκάρεται, ενώ ο Πλατέλλας που έχει κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι σημειώνει το δεύτερο γκολ. Αποτελεί ένα στοίχημα για τον Δώνη, το πώς θα διαχειριστεί την δεύτερη ήττα που σημειώνεται όχι σε ντέρμπι, αλλά σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά με ένα σκορ που είναι κάπως δύσκολο να το χωνέψεις. Εδώ θα φανεί ο χαρακτήρας που μπορεί να βγάλει αυτή η ομάδα.

Από εκεί και μετά υπάρχει η σταθερά του πρωταθλήματος που λέγεται Ατρόμητος. Μπορεί ο Κουλούρης με τα 11 γκολ να αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή του φετινού πρωταθλήματος, αλλά αυτός που βγάζει μάτια, είναι ο Μπρούνο, που θαρρώ πως θ’ αποτελέσει το επόμενο μήλον της έριδος για τους μεγάλους. Με έναν τόσο σταθερό σκόρερ και τον Μπρούνο και τον Γιαννούλη να πετάνε φωτιές, η 2η θέση δεν μοιάζει τούτη την ώρα, εύκολη υπόθεση για Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x