Κώστας Μιαούλης

Τελικά η Βίντι δεν ήταν «χωριό» και «καφενείο»...

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που δεν ήρθε τυχαία και για τους ατυχείς χαρακτηρισμούς που έγιναν για τους Ούγγρους από μεγάλη μερίδα Ελλήνων φιλάθλων.

Χωρίς καμία δόση υπερβολής ή επιθυμίας για πείραγμα, γιατί τα πράγματα στην Ευρώπη για τις ελληνικές ομάδες, είναι εξαιρετικά σύνθετα με αρνητική χροιά τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ υποτίμησε πάρα πολύ τη Βίντι.

Θα αρκούσε να παρακολουθήσει κανείς το δεύτερο παιχνίδι της Ένωσης, σε διπλό μάλιστα ματς και όχι σε αναμέτρηση ομίλου, για να καταλάβει πως η ουγγρική ομάδα είναι εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη.

Ακόμα και στο πρώτο παιχνίδι και παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με 2-0, η ΑΕΚ όταν έμεινε με δέκα κι εκείνη, κινδύνεψε, δέχτηκε ένα γκολ και λίγο έλειψε να δεχτεί και την ισοφάριση. Στον δε επαναληπτικό στο φινάλε, μίλησε η κλάση του Μπάρκα, για να μην μπει σε περιπέτειες η Ένωση.

Δέχομαι πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να ιεραρχεί τις προτεραιότητες του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να παρατάς την ευκαιρία σου να συνεχίσεις στους «32» του δεύτερου θεσμού. Ο ΠΑΟΚ είχε έξι από τους έντεκα βασικούς που έχει συνήθως και κάποιους παίκτες, που είναι αρκετά συχνά και βασικοί, όπως ο Ελ Καντουρί ας πούμε.

Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε ακόμα και όταν μπήκαν τα δύο βαρόμετρα του στο παιχνίδι, δηλαδή ο Μπίσεσβαρ και ο Πρίγιοβιτς, τα πράγματα ήταν μη αναστρέψιμα. Θα το δεχτώ και αυτό, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην έχει το δικαίωμα, να αναφερθεί και στην ένδεια φάσεων που έβγαλε ο ΠΑΟΚ, ακόμα και στο διάστημα που θεωρητικά πίεση. Ήταν οι εξής δύο φάσεις του Βαρέλα, η μία από προσωπική προσπάθεια και η άλλη από στημένο.

Το αποτέλεσμα της Τούμπας, απέναντι στο…καφενείο της Βίντι όπως χαρακτηρίστηκε ακόμα και από φίλους της ΑΕΚ, αποδεικνύει πως τελικά οι Ούγγροι, που όλοι τους οι αντίπαλοι προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League, είναι καλή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν τη σεβάστηκε, παρουσιάστηκε όπως συνήθως περίπου τον τελευταίο καιρό.

Στην Ελλάδα μπορεί ν’ αρκούν η παρουσία του Πρίγιοβιτς και οι αποκρούσεις του Πασχαλάκη για να πάρεις αποτέλεσμα, αλλά στην Ευρώπη δεν πάει έτσι. Ο ΠΑΟΚ του οποίου το απόρθητο κάστρο σε διαδικασία ομίλων έχει μετατραπεί σε άνετο μονοπάτι για τους αντιπάλους του τα τελευταία χρόνια, κινδυνεύει να θυσιάσει την προοπτική μιας πορείας στο Europa League, για χάρη του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα φανεί στην πορεία αν πράττει σωστά.

Ασφαλώς και ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τελικά την πρόκριση, αλλά το παιχνίδι στην Ουγγαρία παίρνει χαρακτήρα τελικού. Επιπλέον στον οργανισμό του Δικεφάλου του Βορρά, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι όλα τόσο ρόδινα, πως ο πάγκος δεν είναι προφανώς τόσο γεμάτος, όσο θέλουν να τους κάνουν άλλοι να πιστεύουν. Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι καλή ομάδα και γι’ αυτό έχει καταφέρει να πάρει νικηφόρα αποτελέσματα σε ματς όπου οι αντίπαλοι έπαιξαν καλύτερα. Καμία σεζόν, καμίας ομάδας του κόσμου όμως δεν μπορεί να πάει μόνο έτσι.

Αν στον ΠΑΟΚ σκεφθούν έξυπνα, μπορούν να μάθουν απ’ αυτή την ήττα. Αν κι αυτή η ήττα δεν έδωσε ένα μάθημα στον Λουτσέσκου, τον Δικέφαλο του Βορρά παρακάτω, μπορεί να περιμένουν αγωνιστικά, δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x