Κώστας Μιαούλης

Τεράστιο διπλό της εφτάψυχης ΑΕΚ για το ηθικό και τη μάχη του τίτλου

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την τεράστιας σημασίας επικράτηση της ΑΕΚ στην Τρίπολη, την πρώτη μετά από 7,5 και πλέον χρόνια σε μια καταραμένη για την Ένωση έδρα.

Αυτό το διπλό, δεν το λες απλά μεγάλο, αλλά τεράστιο, μιας και τα τελευταία χρόνια, ούτε οι ομάδες που παίρνουν τον τίτλο δεν περνάνε από εκεί. Ένα διπλό που ήρθε μετά από επτά χρόνια και 7,5 μήνες, σε ένα ματς που η ΑΕΚ ουσιαστικά κινδύνεψε μία και μόνη φορά.

Ένα διπλό που ήρθε με την εξαιρετική εμφάνιση του Μάριου Οικονόμου που έκανε ένα φοβερό ματς και πολύ σημαντικού ματς και από τον Λαμπρόπουλο και από τον Νίκλας Χουλτ. Ο αρχηγός έκανε αυτό που έπρεπε, παρά το γεγονός πως είχε καλά και κακά διαστήματα και με το εύστοχο πέναλτι χάρισε αυτό το σπουδαίο τρίποντο. Η ΑΕΚ ήδη είναι +3 σε σύγκριση με πέρσι στη βαθμολογία με το τρίποντο αυτό, στη σύγκριση των ίδιων αγώνων.

Η επικράτηση αυτή είναι κομβικής σημασίας για την πίστη που έχουν όλοι στην ομάδα. Το λάθος, το μεγάλο σφάλμα κυρίως με τη μη απόκτηση ενός αμυντικού χαφ έγινε και η ΑΕΚ θα πρέπει να αντέξει με αυτό, τουλάχιστον ως τον Γενάρη. Ήταν όμως καθοριστικό για την ψυχοσύνθεση και το ηθικό όλου του οργανισμού της πρωταθλήτριας να πάρει το διπλό, μετά από τις χθεσινές εξελίξεις που ήδη έφεραν μεγάλο εκνευρισμό στις τάξεις των οπαδών της και σε μεγάλο βαθμό δικαίως.

Για μένα η ΑΕΚ έκανε ένα υποδειγματικό ματς, διαχειριζόμενη πανέξυπνα το προβάδισμα που πήρε από το πέναλτι που ήταν και αφήνω αυτούς που παίρνουν μεγάλες μούφες να λένε τα δικά τους. Μαρκάρισμα που εκτός περιοχής δίνεται για πλάκα φάουλ, γίνεται μέσα στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος δίνει αυτό που βλέπει. Ο Κώτσιρας απλώνει το χέρι του στο πρόσωπο του Μάνταλου. Ακόμα και αν κάποιος ισχυριστεί πως είναι υπερβολικό, είναι ένα πέναλτι που τουλάχιστον δίνεται εύκολα και ορθά κατά τη γνώμη μου.

Κατά τα άλλα φάνηκε πως υπήρχαν σημάδια κόπωσης σε ορισμένους ποδοσφαιριστές, όπως στον Μάρκο, αλλά ο Πόνσε στο διάστημα που έπαιξε, απέδειξε γιατί είναι ένας εξαιρετικός φορ. Ξέρει να κινείται υποδειγματικά στον χώρο και να τραβάει τον αντίπαλο σέντερ-μπακ που έχει το μαρκάρισμα του, εκτός περιοχής. Η ΑΕΚ είχε μια ακόμα άτυχη στιγμή με την απώλεια του Μπακάκη, αλλά αυτός που φαίνεται πως θα γίνει πολυθεσίτης φέτος είναι ο Τσόσιτς. Αν η ΑΕΚ είχε μέσα έναν καλύτερο χαφ από τον Γαλανόπουλο, η ομάδα θα είχε αποφύγει την όποια πίεση δέχτηκε.

Καταληκτικά αυτό το δύο στα δύο ήταν υπεραπαραίτητο για την ψυχολογία της ομάδας, όσο και για την βαθμολογία στο βάθος του πρωταθλήματος. Σε μια έδρα που πριν από τη σημερινή ημέρα, η ΑΕΚ είχε κερδίσει μόνον δύο φορές, η ομάδα κέρδισε ένα μεγάλο τρίποντο και πάνω απ’ όλα «αγόρασε» ηρεμία για τη συνέχεια.

Όλοι μα όλοι συνεχίζουν να έχουν πίστη στην ομάδα, ο Ουζουνίδης κερδίζει συνεχώς πόντους, αφού είναι αήττητος σε μια πρώτη εξάδα εξαιρετικά απαιτητικών αγώνων και η πρωταθλήτρια θα είναι και φέτος παρούσα στη διεκδίκηση του τίτλου, παρά το χοντρό σφάλμα, που μακάρι να διορθωθεί με μια κίνηση από ελεύθερο παίκτη, αλλιώς οπωσδήποτε τον Γενάρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x