Κώστας Μιαούλης

Θα μπορέσει η ΑΕΚ ν’ ανακτήσει τη φόρα που είχε προ διακοπής;

Ο Κώστας Μιαούλης αναρωτιέται πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, αν δεν υπήρχε η διακοπή του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ και πώς μπορεί να εμφανιστεί στην επανέναρξη.

Μπαίνουμε στις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από την επανέναρξη της δραστηριότητας και τα ΣΚ που απομένουν, μοιάζουν, για τους ποδοσφαιρόφιλους μαρτυρικά. Ασφαλώς προέχει η ασφάλεια των παικτών και η υγεία τους, από το ειλικρινές ενδιαφέρον, πιο λίγων απ’ όσους φανταζόμαστε πάντως, ώστε να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι. Πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο πάντως και για ομάδες, πως τολμούσαν να σκέφτονται να υπάρξει οριστική παύση για φέτος, από τη στιγμή που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Αυτός είναι και ένας ακόμα λόγος για να είναι καλά με τη συνείδηση του, ένας φίλος της ΑΕΚ. Την ώρα που κάποιοι ίσως ήθελαν να μην συνεχιστεί το φετινό πρωτάθλημα, η Ένωση είχε μια ξεκάθαρη θέση. Μια ομάδα που λόγω της διακοπής, ανακόπηκε η φόρα της, την ώρα που ο βασικός της αντίπαλος για την 2η θέση βρισκόταν σε μεγάλη κάμψη. Μια ομάδα που ερχόταν με δύναμη, με νέο προπονητή, με ποδοσφαιριστές αναγεννημένους αγωνιστική και ψυχολογικά.

Η ΑΕΚ σίγουρα πριν από την διακοπή, από τις υπόλοιπες ομάδες πλην Ολυμπιακού, την στιγμή εκείνη ίσως ήταν πιο φορμαρισμένη. Αν η σεζόν εξελισσόταν κανονικά, πιθανότατα να ξεπερνούσε και τον πρωτοπόρο σε φόρμα, προς το φινάλε αν αυτό ερχόταν κανονικά. Θεωρώ πως οι κολακευτικές αναφορές που έχει κάνει ο Μαρτίνς, στον Καρέρα και την δουλειά του, δεν είναι συμπτωματικές.

Τώρα η διακοπή βρίσκει την ΑΕΚ με μια βαριά απώλεια πριν από την εκκίνηση των πλέι-οφ και έναν άλλο πολύ σημαντικό πυλώνα στην επίθεσή της να πρέπει να τρέξει για να προλάβει. Ο Καρέρα αυτή την εποχή έχει την ευτυχία τουλάχιστον, κάτι που δεν συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές, με εξαίρεση ίσως (κι αυτό με επιφύλαξη) την σεζόν του τίτλου), να διαθέτει ένα πλήρες κέντρο. Μια μεσαία γραμμή που φυσικά αναπτερώθηκε από την εκρηκτική άνοδο του Νέναντ Κρίστσιτσιτς και από την έλευση του Νταμιάν Σιμάνσκι.

Για τον τελευταίο η αίσθηση, η αύρα που υπάρχει είναι πως θα κυλήσουν όλα καλά. Κι είναι σημαντικό που οι δύο πλευρές σαν παίκτης και ΑΕΚ, τα έχουν ήδη βρει. Όπως θεωρώ πως και με την ρωσική ομάδα θα πάνε όλα πρίμα και η απόκτηση του Σίμα θα προχωρήσει. Θα είναι κομβικής σημασίας για την Ένωση, να έχει έναν ποδοσφαιριστή που πρόσθεσε τον Γενάρη στο δυναμικό της και έκανε αισθητή διαφορά, να τον έχει σε εξαιρετική ψυχολογία στα πλέι-οφ.

Η μόνη ανησυχία λοιπόν που δεν υπάρχει, θεωρώ πως αφορά το κέντρο. Τα μεγάλα στοιχήματα για τον Καρέρα, είναι το πώς θα μπορέσει να παρουσιάσει μία ΑΕΚ τη στιγμή της διακοπής, φαινόταν να έχει μια συνεχή άνοδο και έμοιαζε σταδιακά να βρίσκει λύσεις και στα παιχνίδια που κολλούσε επιθετικά. Τα κενά διαστήματα είχαν αρχίσει να μειώνονται και σε ορισμένα ματς να μην υπάρχουν παρά μόνο σε λίγα σημεία και βέβαια η άμυνα, που όλοι θυμόμαστε σε ποια κατάσταση βρισκόταν, είχε ανακτήσει την εμπιστοσύνη της.

Μια ιδέα που σίγουρα μπορεί να φέρει στην ΑΕΚ πολλά ευεργετήματα είναι η χρησιμοποίηση του Μάνταλου σε θέση δεύτερου επιθετικού. Το καλό και το ευτύχημα για την Ένωση είναι πως σε αυτή την αγωνιστική περίοδο που ξεκίνησε στραβά, ο αρχηγός της ήταν σταθερά καλός. Ειδικά από την στιγμή που άρχισε να παίζει πιο ξεκάθαρα, περίπου σαν δεύτερος επιθετικός. Η απόδοση του Μάνταλου και του Λιβάια και η δική τους φόρμα, θα παίξουν ίσως τον πιο καταλυτικό ρόλο, για να έχει μια δυναμική εκκίνηση, στα πλέι-οφ. Μπορεί να μοιάζει δύσκολο, αλλά η ΑΕΚ θεωρώ πως έχει τις προϋποθέσεις, να επιστρέψει στην φόρμα που είχε πριν τη διακοπή.


Instagram:@kostasmiaoules, @sportfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x