Κώστας Μιαούλης

Θέλει καρδιά και λύσεις από τον πάγκο, για να γυρίσεις τόσο στραβωμένο ματς

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού που ήθελε καρδιά, με βάση το πόσο του είχε στραβώσει το ματς, αλλά και λύσεις από τον πάγκο που έχουν οι «ερυθρόλευκοι».

Θέλει να καρδιά, θέλει μονιασμένη ομάδα, θέλει ασφαλώς και ποδοσφαιριστές που να έχουν ποιότητα και να έρθουν από τον πάγκο για να γυρίσεις παιχνίδι που σου έχει στραβώσει τόσο. Ο Ολυμπιακός πήρε τελικά την ελάχιστη δυνατή νίκη, έχοντας δεχτεί και γκολ στην έδρα του, ειδικά όταν μιλάμε για ένα ματς που έχεις κάνει ως ομάδα, ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Αν ο Μπεν και ο Σεμπά στο 12’ είχαν βάλει τα γκολ που έπρεπε, όλα θα είχαν πάρει τον δρόμο τους από το πρώτο μέρος. Χρειάστηκε να στραβώσει πολύ ο αγώνας για την διαφορά που φάνηκε να έχουν οι αντίπαλοι, για να μπορέσει να το γυρίσει έστω και στο 93’. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και ειδικά το να νικήσεις σε μια βραδιά που σου έχει γυρίσει την πλάτη η τύχη είναι πολύ σημαντικό.

Κόντρα στο ρεύμα, δεν θα γράψω πως ο Χάσι είδε λάθος το παιχνίδι. Είχαμε επισημάνει πως Μάριν και Φορτούνης μαζί δεν χωράνε στην ενδεκάδα. Ο Κοσοβάρος έβαλε σωστά τα κομμάτια, αλλά δεν μπορούσε να γνωρίζει πως η ομάδα του που στην Ευρώπη έκανε το καλύτερο της εντός έδρας παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό και δημιούργησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Ένα 2-0 ή 3-0 θα μπορούσε να είναι το φυσιολογικό στο πρώτο μέρος και δίχως τον Φορτούνη. Με πολύ καλό τον Καρσελά και τον Οφόε από το πρώτο μέρος, αλλά και τον Σεμπά σε καλή μέρα, έκανε αυτά που έπρεπε για να παράξει φάσεις στο πρώτο μέρος. Όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην αμοντάριστη ακόμα άμυνα των «ερυθρολεύκων», έφεραν το 0-1 που σίγουρα πάγωσε τον Ολυμπιακό.

Σημασία σε τέτοιες περιπτώσεις και σε αυτό το επίπεδο έχει να μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις στις δύσκολες στιγμές και ειδικά σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο. Η Παρτιζάν σε επιθετικό ταλέντο ήταν καλύτερη ομάδα, αλλά η Ριέκα σε άλλες λεπτομέρειες που είναι καθοριστικές για το ποδόσφαιρο είναι πιο συμπαγής. Ο Ολυμπιακός είχε και το καθαρό μυαλό και τις λύσεις από τον πάγκο να το γυρίσει. Ο Φορτούνης μετά από μια κακή χρονιά πέρσι για τα δεδομένα του, δείχνει σημάδια πως φέτος θα εμφανιστεί όπως πρέπει και θα είναι αυτός που περιμένουν οι πρωταθλητές. Μαζί με τον Οφόε, αλλά και τον Ρομαό ήταν εκείνοι που γύρισαν το ματς, όχι για τη συμμετοχή τους στα γκολ, αλλά γιατί έχουν την προσωπικότητα, να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, όταν χρειάζεται.

Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μια ξεχωριστή μνεία στον Ρομαό, που θεωρώ πως είναι ένας από τους παίκτες που έχει τύχει να δω μια πολύ άσχημη αντιμετώπιση από τον περσινό – στο μεγαλύτερο διάστημα- προπονητή του, που όμοια της δεν θυμάμαι να έχω βιώσει σε τέτοιο βαθμό. Παρότι έχει ευθύνη και στο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός από τον Έμπερ, είναι εκεί που πρέπει στο φινάλε και επαναλαμβάνω πως φέτος για οποιαδήποτε θέση και αν τον προορίζει ο Χάσι θα είναι σαν μεταγραφή. Ο Ρομαό πάντως είχε 57/62 σωστές πάσες, δηλαδή 92%. Πράγμα που αποδεικνύει άλλη μια πτυχή της μεγάλης κλάσης του. Δεύτερος σε αυτόν τον τομέα ήταν ο Ζιλέ με 53/59.

Με το ελάχιστο δυνατό σκορ ο Ολυμπιακός πάει για τη ρεβάνς, αλλά έχει σημασία και το γεγονός ο τρόπος που κέρδισε. Εκτός έδρας σε μια δύσκολη έδρα, αλλά και με μια πιο σουλουπωμένη άμυνα πιστεύω πως έχει την ποιότητα να καθαρίσει το ματς πιο εύκολα απ’ όσο στο Καραϊσκάκη. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βάλει γκολ στην Κροατία και βέβαια το να κάνεις 20 τελικές εκτός έδρας για να βάλεις δύο, δεν είναι μια αντιστοιχία που μπορεί να τη βρεις εύκολα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Αν οι «ερυθρόλευκοι» προηγηθούν από την άλλη, μπορεί να βάλουν κι αυτά που έμειναν χρωστούμενα από σήμερα στους Κροάτες.

YΓ: Θεωρώ εξαιρετικά άστοχο να ψέγει κανείς τον προπονητή, για τη μη χρησιμοποίηση του Φορτούνη στο αρχικό σχήμα, όταν στο πρώτο μέρος έχεις κάνει 5-6 ευκαιρίες για γκολ και το λογικό σκορ για το πρώτο 45λεπτο είναι ένα 2-0. Αφού το ματς είναι για να έχεις πάρει σκορ πρόκρισης από το ημίχρονο πώς μπορεί να ευθύνεται ο προπονητής; Ποιος θα είχε ασχοληθεί με τη μη χρησιμοποίηση του Φορτούνη από την αρχή, αν ο... γάμος είχε σχολάσει στην ώρα του με βάση την εικόνα του ματς;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x