Κώστας Μιαούλης

Θετικό για την Εθνική μας αν την βλέπουν και οι Κροάτες διεθνείς όπως ο Μπλάζεβιτς

Η κληρωτίδα έκανε το χατίρι της στήλης, έστειλε τους Κροάτες στον δρόμο της Εθνικής και πριν περάσουν μερικές ώρες, ο Μπλάζεβιτς έδειξε τον δρόμο για το πώς μπορεί να μας βλέπουν οι αντίπαλοι μας…

Όσοι είναι τακτικοί αναγνώστες, θα θυμούνται πως η στήλη προτιμούσε ξεκάθαρα Κροατία. Μια ομάδα που κανείς δεν αμφισβητεί το τεράστιο ποδοσφαιρικό της ταλέντο, κανείς δεν μπορεί να πει αν διαθέτει ποδοσφαιριστές τεράστιας εμβέλειας, γιατί όλα αυτά τα έχει. Έχει όμως και μια μεγάλη αλαζονεία ως ομάδα.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Κι επειδή ακριβώς ο τρόπος που έχασε την απευθείας πρόκριση, ήταν ένα μεγάλο πάθημα που θα έπρεπε να έχει γίνει μάθημα, οι Κροάτες είμαι βέβαιος πως μέσα τους, έστω και αν δεν το δείξουν, μπορούν να επαναλάβουν το ίδιο σφάλμα. Να πιστέψουν πως είναι ήδη περασμένοι.

Τα κροατικά ΜΜΕ, ο Σούκερ, παίκτες που έχουν παίξει στο δικό μας πρωτάθλημα, φαίνονται πολύ προσγειωμένοι και μάλιστα θεωρούν πως η κακή κλήρωση ήταν για εκείνους. Εμείς ως Εθνική, από τη στιγμή που αποφύγαμε την Ιταλία, θα ήμασταν έτσι και αλλιώς το αουτσάιντερ, ακόμα και ελαφρύ με τη Δανία. Τους Ελβετούς δεν τους ήθελα, γιατί είναι μια συμπαγής και γυμνασμένη ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε περίπτωση να μας υποτιμήσουν. Ο Μπλάζεβιτς έδωσε, πάντως, μια ξεχωριστή διάσταση από όσο άλλοι συμπατριώτες του. Και αυτό ακριβώς το πνεύμα είναι εκείνο που επιθυμούμε εμείς να υπάρχει στην Κροατία.

Υπάρχουν επιχειρήματα να αντικρούσει κανείς την άποψη πως οι Κροάτες ήταν μια καλή κλήρωση. Από τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο συγκρότημα έχει 4 στις 4 προκρίσεις από μπαράζ, είτε πρόκειται για Euro, είτε για Μουντιάλ. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα έχει επίσης 2 στα 2. Επιπλέον η Κροατία σε όλες τις περιπτώσεις προκρίθηκε ούσα περίπου ισοδύναμη ή λίγο καλύτερη από τις αντιπάλους της, αλλά ποτέ δεν απέκλεισε κάποια ομάδα που ήταν το σούπερ φαβορί και πέτυχε μια πρόκριση που να προκαλέσει αίσθηση.

Επίσης κομβικό για την εξέλιξη του ζευγαριού, μπορεί ν’ αποδειχθεί η σειρά των αγώνων. Το πρώτο ματς γίνεται στην Κροατία. Η Εθνική όπως αποδείχτηκε και σε αυτά τα προκριματικά, ήταν πιο καλή στα εκτός έδρας παιχνίδια, τόσο με το Βέλγιο, όσο και με τη Βοσνία. Αυτό σημαίνει πως ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς υπέρ της Ελλάδος θα φέρει πλέον το άγχος στο απέναντι στρατόπεδο. Κι είναι γνωστό πως όταν οι Κροάτες εκνευριστούν και χάσουν την ηρεμία τους, τα δεδομένα γυρνούν σε βάρος τους.

Μακάρι οι διεθνείς της Κροατίας, να βλέπουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπως ο Μπλάζεβιτς. Εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει πίσω και τα γκολ που θα κάνουν τη διαφορά μπορούν να έρθουν, όταν το βάρος του φαβορί δεν υπάρχει σε μας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x