Κώστας Μιαούλης

Τίποτε λιγότερο για την ΑΕΚ από το απόλυτο ως το φινάλε

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επιτακτική ανάγκη νίκης στο ματς με τον Πλατανιά, ώστε να μην αρχίσει η διαδικασία των υπολογισμών ακόμα και για την είσοδο στα πλέι οφ.

Η αναμέτρηση στα Περιβόλια πλέον έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Η ΑΕΚ δεν παίζει μόνον απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, αλλά δεν πρέπει να χάσει, για να μην μείνει πίσω και από τον Πλατανιά.

Ρεαλιστικά μιλώντας με ήττα το έργο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, καθώς θα έχει δύο ομάδες από πάνω της. Κι ασφαλώς με την εκτός έδρας εικόνα που έχει δώσει η Ένωση φέτος, αν το αποτέλεσμα το βραδάκι της Πέμπτης δεν είναι καν ισόπαλο, τότε η κατάσταση γίνεται εξαιρετικά περίπλοκη. Η ΑΕΚ θα πάει να παίξει με την Κέρκυρα την Κυριακή στη συνέχεια, αλλά θα έχει Λιβαδειά και Γιάννενα στο τέλος.

Ο Χιμένεθ αμφιταλαντεύεται για το σύστημα. Μετά από ένα ντέρμπι στο οποίο νομίζω πως και ο ίδιος κατανοεί πως δεν το ζύγισε σωστά, παιδεύεται στο μυαλό του για το σχήμα που θ’ ακολουθήσει. Σαν σενάριο παίζει αυτή την ώρα το 3-5-2 με το οποίο διαφωνώ και άποψη μου είναι πως η ΑΕΚ τουλάχιστον στα ματς που απομένουν, δεν πρέπει να έχει άλλη επιλογή. Ωστόσο υπάρχει η παράμετρος Βινίσιους που θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς. Ο Βραζιλιάνος που δεν τον έχουμε δει τόσο πολύ για να βγάλουμε σαφές συμπέρασμα, φέρεται να είναι ένα επιθετικογενές μπακ, αλλά με όχι εξίσου καλή αμυντική επίδοση. Επαναλαμβάνω φέρεται και δεν ξέρουμε αν είναι.

Από την άλλη μεριά στο ματς του Κυπέλλου που έγινε η ίδια επιλογή, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά, πλην όμως η ΑΕΚ πήρε ένα αποτέλεσμα που τελικά την βοήθησε να περάσει άνετα στο Κύπελλο. Αυτή τη φορά όμως στην ομάδα, αν δεν θέλει να μπει σε υπολογισμούς και κομπιουτεράκια, ούτε η ισοπαλία κάνει ακριβώς, παρότι θα την έχει από πάνω στην ισοβαθμία με την Ξάνθη.

Πέρα από τα συστήματα, εκείνοι που τα κάνουν επιτυχημένα ή όχι είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Οι ίδιοι οφείλουν να κατανοήσουν πως δεν μπορεί να γίνουν μέρος μιας τόσο κακής και αποτυχημένης χρονιάς που θ’ αφήσει την ΑΕΚ εκτός πεντάδος Κάτι που θα σημαίνει κιόλας την χειρότερη κατάταξη της «Ένωσης» τα τελευταία 30 χρόνια (πλην χρονιάς υποβιβασμού) και συγκεκριμένα από το 1986-87. Ακόμα και αν πάρουν το Κύπελλο, μια εικόνα της ομάδας έξω από την πεντάδα, θ’ αποτελέσει μια τεράστια αποτυχία.

Όσο και αν πιστεύει κανείς πως επί της ουσίας η κακή εικόνα δεν αλλάζει, ούτε θα μετριαστεί από την είσοδο στην 5άδα, τουλάχιστον η ΑΕΚ οφείλει ακόμα και στο τέλος ν’ αντιστρέψει τις εντυπώσεις γι’ αυτή τη χρονιά. Το οφείλουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές απέναντι στον κόσμο και στον σύλλογο. Για τον εαυτό τους δεν θα γράψω, γιατί φέτος εκείνοι φρόντισαν να τον βάλουν σε δύσκολη θέση.

Επίσης θέλω να καταγράψω κάτι τελευταίο. Σε κάθε έξοδο της ομάδας στην Περιφέρεια, γίνονται γιορτές, φιέστες, πάρτι και γενικά υπάρχει μια διάθεση να ικανοποιήσουν και τους ανθρώπους στην Περιφέρεια. Δυστυχώς όμως αυτά τα happenings δεν συνοδεύονται από καλά αποτελέσματα. Επειδή η φάση έχει αρχίσει να θυμίζει Εθνική Ελλάδος το 1994, όποτε η ΑΕΚ πάει εκτός Αττικής, καλό θα ήταν να περιοριστεί κάπως αυτή η κατάσταση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x